نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

آیا شما نیز هنگام خواب در رختخواب به دور خودتان می چرخید اما تا دیر وقت خوابتان نمی برد؟ باید بدانید که تنها کمی تغییر در شیوه ی زندگی و عادات می تواند کمک زیادی به راحت خوابیدن شما کند و روز بعد شما را سر حال و قبراق کند.

زمان مصرف برخی از داروها را تغییر دهید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

برخی از داروها شامل داروهای سرما خوردگی و ضد آلرژی، موجب اختلال در خوابیدن می شود. ببینید مصرف کدام یک از آنها خوابتان را با مشکل مواجه می کند، سپس با پزشک خود در این باره صحبت کنید. گاهی اوقات تنها تغییر زمان مصرف دارو، این مشکل را برطرف می کند.

صبح ها به باشگاه بروید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

 

اگر زمان ورزش شما بسیار نزدیک به زمان خواب باشد، چرخه ی خوابتان با مشکل مواجه می شود- دمای بدن شما بالا می رود و تا شش ساعت بعد نیز پایین نمی آید. سعی کنید حداقل چهار ساعت قبل از خواب ورزش کنید. قدم زدن در هنگام عصر می تواند استرس شما را کاهش دهد، جریان خون و اکسیژن را در سر تا سر بدن بهبود بخشد و به راحت خوابیدن شما در هنگام شب کمک کند.

برنافیت پیشنهاد میدهد این تمرین های ورزشی چربی سوز را امتحان کنید:

برای خواب خود زمان خاصی را قرار دهید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

اگر یک برنامه ی زمانی خاص برای خوابتان داشته باشید، ملاتونین که هورمون خواب است هر شب در همان زمان ترشح می شود و به راحت خوابیدن شما کمک می کند. سعی کنید این ریتم روتین را در آخر هفته بیش از یک ساعت تغییر ندهید. می توانید در هنگام خواب یادداشتی از کارهایی که باید انجام دهید و این کارها ذهنتان را به خود مشغول کرده تهیه کنید. این کار نیاز به صرف زمان زیادی ندارد تنها 5 تا 10 دقیقه قبل از خواب می توانید این کار را انجام دهید تا استرس شما کم شده و خوابتان راحت تر گردد.

پیشنهاد برنافیت: کارهایی که قبل از خواب موجب آرامش می شوند

مصرف کافئین خود را قطع کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

همیشه مشخص نیست که کدام غذاها و نوشیدنی ها حاوی کافئین هستند. برچسب محصولات را به خوبی مطالعه کنید و از مصرف مواد غذایی کافئین دار در هنگام بعد از ظهر بپرهیزید (پس از گذشت شش ساعت تنها نیمی از اثر کافئین از بین خواهد رفت).

پیشنهاد برنافیت: عوارض مصرف قهوه ی فراوان

نور چراغ ها را کم کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

چراغ های روشن، ترشح ملاتونین را به تعویق می اندازد. نیم ساعت پیش از خواب چراغ ها را خاموش کنید. اگر هنگام خواب از آشپزخانه برای آب خوردن و یا دستشویی استفاده می کنید، یک چراغ خواب در آنها قرار دهید.

از مصرف غذاهای تند در هنگام شب بپرهیزید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

اگر غذاهای تند موجب سوزش سر معده ی شما می شود، از مصرف آنها بپرهیزید. ناراحتی معده در هنگام شب موجب بی خوابی تا صبح خواهد شد. از غذاهای حاوی تریپتوفان استفاده کنید، این ماده یک آمینو اسید است که در مواد غذایی همچون گوشت بوقلمون، مرغ، پنیر، تخم مرغ و آجیل یافت می شود.

حیوانات خانگی را از محل خواب خود دور کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

بدون اینکه خودتان متوجه شوید، حرکات و صداهای حیوانات موجب بی خوابی شما می شوند. به همین دلیل آنها را هنگام خواب از خود دور کنید. می توانید از یک پنکه استفاده کنید تا صدای آن با صدای حیوان مخلوط شده و از بد خوابی شما جلوگیری کند.

تعادل بدن خود را حفظ کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

تغییرات استروژن و پروژسترون در دوران پیش قاعدگی، بارداری و پیش یائسگی می تواند زمانی را که شما در مرحله ی خواب عمیق به سر می برید، تغییر دهد. در مورد راه حل های مختلف همچون قرص های ضد بارداری، هورمون درمانی و حتی ورزش با پزشک خود مشورت کنید. این کار به کنترل هورمون ها و تنظیم خوابتان کمک می کند.

پیشنهاد برنافیت: آثار منفی قاعدگی بر روی خواب

عوامل مختل کننده ی خواب از سوی همسر خود را برطرف کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

اگر حرکات همسر شما در رختخواب موجب بد خوابی تان می شود، یک بالشت بزرگ بین خود و او قرار دهید و یا از تشک های فومی جذب حرکات استفاده کنید. اگر همسر شما خروپف می کند یک گوش گیر در گوشتان قرار دهید. اگر همسر شما دچار آپنه ی خواب یا سندروم پای بی قرار است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

زمانی را برای تمدد اعصاب صرف کنید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

آیا خبرهای ناراحت کننده شنیده اید؟ آیا با فردی دچار مشکل شده اید؟ چک کردن ایمیل و پرداخت قبوض پیش از خواب ممکن است شما را دچار اضطراب کند. می توانید برای رهایی از این مشکل، یک دوش آب گرم بگیرید ( این کار موجب کاهش دمای بدن یعنی همان اتفاقی که در ابتدای خواب رخ می دهد، می شود). می توانید کارهای دیگری همچون یوگا، مدیتیشن، گوش دادن به موزیک های آرامش بخش و خواندن یک کتاب را امتحان کنید.

دکمه ی اسنوز (تاخیر) ساعت زنگ دار را مدام فشار ندهید.

نکاتی که به راحت خوابیدن شما کمک می کنند

با چند بار بیدار شدن و دوباره خوابیدن از فعال کردن نورون هایی که موجب هوشیاری شما می شوند محروم می شوید. ساعت زنگ دار خود را دور از رختخواب قرار دهید تا با زنگ زدن آن برای بار اول از جایتان بلند شوید.

کاری از گروه محتوای برنافیت