هشدار برای مصرف شیرینی‌ جات در ماه رمضان | برنافیت

برخی شیرینی‌جات مخصوص ماه مبارک رمضان به‌قدری محبوب و خوش طعم هستند که به راحتی نمی‌توان از کنار آن‌ها عبور کرد. تصور ماه مبارک بدون شله زرد، زولبیا، بامیه و دسرهای شیرین غیر ممکن به نظر می‌رسد. حقیقت این است که همه اغلب افراد به خوردن این خوراکی‌ها تمایل دارند اما اگر با مضراتی مصرف آن‌ها برای بدن دارد آشنا شود حتما در تصمیم خود تجدید نظر می‌کنند. در این مطلب برنافیت بیشتر به این موضع خواهیم پرداخت.

شیرینی‌جات زولبیا و بامیه در ماه رمضان

واقعیت ترسناک پشت پرده شیرینی‌های ماه رمضان چیست؟

این شیرینی‌ها ارزش غذایی بسیار پایینی دارند اما در عین حال سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده هستند که منشا بسیاری بیماری‌های مزمن در بدن به شمار می‌روند. روغنی که زولبیا و بامیه در آن سرخ می‌شود بیشتر مواقع مانده، سوخته و سرطان‌زا است.

تمامی زولبیا و بامیه‌هایی که در شیرینی فروشی به فروش میرسند با روغن‌های نباتی جامد تهیه می‌شوند که بدترین و سم‌ترین نوع روغن است است، این ماده بالاترین ترانس را دارد. روغن نباتی پس از حرارت دیدن تنها یک یا دو بار برای سرخ کردن مناسب است درحالی که در طول ماه رمضان روغنی که زولبیا و بامیه در آن سرخ می‌شود تعویض نمی‌شود.

بهترین روغن مایع ویژه سرخ کردنی است که یک تا دو ساعت می‌توان از آن استفاده کرد. اگر روغن بیشتر از این بماند باید تعویض شود، در صورت حرارت دیدن روغن باز هم باید تعویض شود، این مسئله ارتباط مستقیم با سلامت فرد دارد و باید جدی گرفته شود.

غذاهای مقوی برای افطار و سحر کدامند؟ 

علاوه بر این شهدی که شیرینی در آن قرار می‌گیرد حاوی مقادر زیادی قند است که مصرف آن برای بدن مضر بوده احتمال برهم خوردن تعادل قند خود را بالا می‌برد. بهترین راهکار این است که روزه‌داران از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنند یا میزان دریافت آن را به حداقل ممکن برسانند.

مهم‌ترین مضرات مصرف شیرینی‌جات در ماه مبارک رمضان کدام است؟

وقتی صحبت از مصرف شیرینی‌جات در ماه رمضان می‌شود منظور شیرینی‌هایی مثل زولبیا و بامیه است که به صورت آماده از بیرون خریداری می‌شوند. همچنین تمامی شیرینی‌های حاوی قند زیاد که در طبخ آن‌ها اصول تغذیه رعایت نشده و طعم به سلامت مصرف کننده ترجیح داده می‌شود.

مصرف این شیرینی‌جات به ویژه زولبیا و بامیه خطر افزایش وزن و برهم خوردن تناسب اندام را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. به ویژه برای افرادی که هر شب پس از افطار نمی‌توانند از خوردن زولبیا و بامیه چشم پوشی کنند و به میزان قابل توجهی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

این شیرینی‌ها به دلیل روغن و قند زیاد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند، سلامت فرد را تهدید می‌کنند. افزایش غلظت خون در اثر مصرف این خوراکی‌ها که با بدترین نوع روغن تهیه می‌شوند امری طبیعی است.

حتما شما هم پس از مصرف زیاد زولبیا و بامیه یا سایر شیرینی‌ها در ماه رمضان رفلاکس معده، سنگینی و ترش کردن را تجربه کردید که گاهی باعث بدحالی فرد می‌شود. عملکرد مغز در اثر مصرف زیادی شیرینی مختل شده همچنین این مواد باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. خطر پوسیدگی دندان و ابتلا به سوء تغذیه هم در مصرف بیش از اندازه این محصولات وجود دارد.

مصرف شیرینی‌جات در ماه رمضان

هنگام خرید شیرینی‌جات ماه رمضان به چه نکاتی باید دقت کرد؟

به هیچ عنوان نباید زولبیا و بامیه یا شیرینی‌هایی که بیش از اندازه سرخ شدند و رنگ آن‌ها قهوه‌ای شده را خریداری کرد. برخی فروشندگان این شیرینی پر شهد را پشت ویترین مغازه و در معرض هوا قرار می‌دهند که خطر جذب آلودگی‌های محیطی را افزایش می‌دهد. از خریدن این شیرنی‌ها خودداری کنید.

دستور پخت شله زرد رژیمی ویژه ماه مبارک رمضان چگونه است؟ 

شیرینی‌‎جات ماه رمضان به ویژه زولبیا و بامیه باعث تشنگی افراد می‌شوند به همین دلیل باید از آن‌ها به مقدار کم استفاده کرد و مصرف این خوراکی‌ها در وعده سحری توصیه نمی‌شود، به ویژه آن که باعث بالا رفتن سریع قند خون می‌شوند و پس از افت آن‌ها فرد گرسنگی و تشنگی بیشتری را باید تحمل کند.

شیرینی‌جات نباید طولانی مدت نگهداری شوند به همین دلیل باید به میزان کم تهیه شوند که به مصرف برسند و داخل یخچال باقی نمانند. شیرینی‌جات نباید خارج از یخچال در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند.

کالری غذاها در ماه رمضان چقدر است؟  

برای لذت بردن از طعم شیرینی‌های ماه مبارک رمضان چه باید کرد؟

بهترین راهکار برای لذت بردن از طعم این شیرینی‌ها تهیه آن‌ها در منزل است. دستورهای پخت مختلفی برای تهیه زولبیا و بامیه وجود دارد که هر کسی با کمی وقت گذاشتن به راحتی می‌تواند آن را در منزل طبخ کند. کافی است کمی وقت بگذارید مواد اولیه را تهیه کنید و سپس بپزید.

مقدار مصرف این شیرینی‌جات خوشمزه هم باید محدود باشد و از مصرف زیاد آن پرهیز شود. رعایت تعادل در مصرف زولبیا و بامیه به شما اجازه می‌دهد از طعم آن‌ها لذت ببرید و در عین حال سلامت خود را هم حفظ کنید.

استفاده از شیرینی‌های طبیعی مثل خرما، کشمش و مویز نیاز بدن به قند را تامین می‌کند در عین حال هیچ گونه ضرر و زیانی برای سلامتی ندارد به همین دلیل کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند مصرف آن‌ها جایگزین سایر شیرینی‌جات ماه رمضان شود.

شیرینی‌جات در ماه رمضان

مصرف به اندازه پروتئین هم در طول ماه مبارک رمضان به افراد کمک می‌کند قند خون خود را ثابت نگه دارند و کمتر برای صرف شیرینی‌جات تمایل نشان دهند. گاهی احساس گرسنگی و تشنگی اشتباه گرفته می‌شود، خوب است افراد هنگامی که به مصرف شیرینی‌جات تمایل زیادی پیدا می‌کنند کمی آب بنوشند.

برای ایجاد تغییرهای بزرگ در زندگی برداشتن گام‌های کوچک ضروری است، اگر می‌خواهید امسال با رعایت نکات تغذیه‌ای روزه بگیرید و سلامت خود را تضمین کنید نخستین گام مصرف کمتری شیرینی‌جات و استفاده از قند طبیعی به جای قندهای مصنوعی است.

سوپ حریره رمضان چطور تهیه می‌شود؟

برنافیت به هیچ عنوان مصرف شیرینی‌جات یا حتی زولبیا و بامیه را در ماه مبارک رمضان ممنوع نمی‌کنند و در رژیم ویژه ماه رمضان هم مصرف آن‌ها به میزان متعادل مجاز دانسته شده است، نکته مهمی که باید رعایت شود آن است که تلاش شود شیرینی‌ها در منزل تهیه شوند تا از مضرات روغن‌های سوخته، شیرینی بیش از انداز و آلودگی‌هایی که ممکن است روی شیرینی‌های تهیه شده در بیرون وجود داشته باشد در امان بمانید.

guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
قاسمی

سلام وقت بخیر مطالب و توضیحاتتون واقعا عالی و کامل بود ممنون از شما.

مطالب مرتبط:

خانه