غذاهای مقوی برای افطار و سحر

ماه مبارک رمضان فرا رسیده و در این روزهای گرم که روزه می‌گیریم و روز طولانی را تا رسیدن به افطار طی می‌کنیم، حتماً باید مراقب خوراکی‌هایی که موقع افطار تا سحر و فاصله بین این دو وعده می خوریم باشیم. اگر می‌خواهید از خوراکی‌های مناسب و مقوی در این ماه بیشتر بدانید تا پایان مقاله همراه ما باشید.

 خوراکی‌های مناسب ماه رمضان

در ماه رمضان پیشنهاد می‌کنیم بر اساس نوع مزاج خودتان برنامه ریزی کنید و غذا بخورید. سعی کنید بین غذا آب ننوشید و بیشتر از غذاهایی مثل شله زرد، فرنی یا شیر برنج استفاده کنید. دارچین و سیاه دانه را هم فراموش نکنید.

غذاهای سنگین مثل کله پاچه و آبگوشت یا غذاهای خیلی تند را از برنامه غذایی در ماه رمضان حذف کنید. مصرف شیرینی را در این ماه محدود کنید. غذاهایی با چربی زیاد باعث عطش و تشنگی شما می‌شوند، از آنها کمتر استفاده کنید. نوشیدن آب گرم و خرما را نیز فراموش نکنید.

غذاهای مقوی در ماه رمضان

وعده افطار تا سحر نباید به نحوی باشد که برای خواب شبانه مشکل ایجاد کند. این خوراکی‌ها باید به نحوی انتخاب شود که علاوه بر اینکه متنوع هستند، مواد مغذی مورد نیاز بدن ما را نیز فراهم کنند.

بعضی از این مواد خوراکی شامل آجیل و مغزیجات، حلوا، میوه‌ها، آش، شیر برنج، عسل و لبنیات هستند. غذاهای مقوی که در طول ماه مبارک رمضان برای بدن مفیدند، غذاهایی هستند که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشند. حذف غذاهای فرآوری شده، قند، شکر و نمک واقعا لازم است.

بلوبری یکی از میوه‌های بسیار مفید است که سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به پیشگیری از سرطان و پیری زودرس کمک فراوانی می‌کند. همچنین قند خون را تنظیم کرده و سلامت مغز را تنظیم می‌کند.

چای سبز نیز همین خاصیت را دارد. مصرف اسفناج در انواع غذاها یا به صورت خام برای بدن فواید زیادی دارد و به استحکام استخوان‌ها، سلامت چشم و دستگاه ایمنی بدن کمک فراوانی می‌کند. تخم‌مرغ و توت‌فرنگی، بادام، لپه، آووکادو، گردو، ماهی سالمون، انار، هویج، کیوی، سیب زمینی شیرین، زردچوبه، دانه‌ی چیا، لبو، گل کلم، بروکلی، تخمه آفتابگردان و تخم کتان از جمله خوراکی‌هایی هستند که مصرف آنها در غذاهای مختلف و در طول ماه مبارک به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک فراوانی می‌کنند.

 

غذاهای مقوی برای افطار و سحر

غذاهای مناسب سحری در ماه مبارک رمضان

وعده سحری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. وعده سحری را می‌توانید مثل یک وعده صبحانه‌ی معمولی مصرف  کنید.

در ابتدای مطلب این را بگویم که به هیچ عنوان وعده سحری را حذف نکنید، چون این وعده باعث می‌شود که شما تا افطار انرژی داشته باشید. سحری هم باید شما را سیر کند و هم انرژی لازم برای بدن را تامین کند. در وعده غذایی سحری می‌توانید سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه فرنگی و سالاد مصرف کنید. غذاهای پرچرب هم هضمشان مشکل است، هم باعث احساس تشنگی بیشتر می‌شوند و هم معده را دچار رفلاکس می‌کنند‌.

سعی کنید در وعده سحری از غذاهای پروتئینی بیشتری مثل انواع گوشت، لبنیات کم چرب، حبوبات استفاده کنید. پروتئین‌ها باعث می‌شوند که شما مدت زمان بیشتری سیر بمانید. سعی کنید در وعده سحری از غلات کامل و سبزیجات و مربا استفاده کنید. مصرف میوه‌های سرشار از آنتی اکسیدان را نیز فراموش نکنید. از مصرف ادویه جات در وعده سحر بپرهیزید، زیرا باعث گرسنگی و تشنگی زیاد در شما می‌شوند. نوشیدن مایعات را در این وعده فراموش نکنید.

 در وعده سحری مصرف غذاهای زیر مفید هستند:

تخم‌مرغ

مرغ و ماهی

میوه‌ها و سبزیجات

آجیل

غذاهای مقوی برای افطار و سحر

از مصرف این مواد غذایی هم در وعده سحری خودداری کنید:

۱. انواع کوکو

۲. کتلت، کباب، جوجه کباب

۳. چای زیاد

۴. انواع سس

۵. خامه

۶. سوسیس و کالباس

۷. زولبیا و بامیه

زیرا مصرف این غذاها باعث عطش زیاد، اختلالات گوارشی و سوزش معده می‌شوند.

رفع تشنگی در ماه رمضان

تشنگی در ماه رمضان برای روزه‌داران واقعاً سخت و طاقت فرسا است. قبل از شروع ماه رمضان بهتر است میزان مصرف غذا را کاهش بدهیم، تا بدن به سوخت و ساز جدید عادت کند و در زمان روزه داری کمتر به بدن فشار بیاید. بعد از زمان افطار تا موقع خواب سعی کنید ۸ لیوان آب یا مایعات سالم بنوشید. از مصرف مایعاتی که دارای کافئین و شکر زیاد هستند پرهیز کنید. مصرف قهوه و نوشابه را نیز حتی‌الامکان محدود کنید.

سعی کنید از میوه‌ها و سبزیجات بیشتر استفاده کنید، زیرا سبب کاهش تشنگی در ماه مبارک رمضان می‌شوند. از مرکبات، توت فرنگی و میوه‌های آبدار مثل هندوانه، خربزه در فاصله بین افطار تا سحر غافل نشوید، زیرا باعث تامین مایعات بدن می‌شوند. خیار که بیشتر حجم آن را آب تشکیل داده است و ویتامین e زیادی دارد، می‌تواند جایگزین آب بدن در طول روز باشد.

مصرف کرفس سرشار از ویتامین A، ‌ B، C و K در طول ماه مبارک رمضان بسیار برای رفع عطش مفید هستند. تخم شربتی، تمبرهندی، ماءالشعیر، تخم کاسنی و اسفناج، خرفه، شربت سکنجبین و عناب نیز به رفع تشنگی کمک می‌کنند. سعی کنید از مصرف نمک، چای پررنگ، ادویه جات، خوراکی‌های چرب و انواع کوکوها مخصوصاً در وعده سحری خودداری کنید.

غذاهای مقوی برای افطار و سحر

 رفع تشنگی بعد از غذا

تشنگی بعد از غذا ممکن است به دلیل مصرف غذاهای شور یا تند باشد. سعی کند از غذاهای با ذخیره آب بالا مثل انواع میوه‌جات، خاکشیر، عرقیجات و شربت آبلیمو استفاده کنید. آبی را که می‌نوشید به صورت جرعه جرعه میل کنید. مقداری نان بخورید و بقیه لیوان آب را نیز به آهستگی بنوشید.

در این مقاله در مورد غذاهای مقوی و مناسب برای وعده سحری و همچنین رفع عطش و تشنگی با شما دوستان صحبت کردیم. امیدواریم که از آن بهره فراوان برده باشید.

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
یاسین

واقعا عالی

پشتیبان برنافیت

خوشحالم که برات مفید بوده یاسین جان

Home