رژیم کتوژنیک - برنافیت برنافیت

رژیم کتوژنیک از جمله رژیم‌هایی است که برای لاغری سریع استفاده می‌شود و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. در این رژیمُ کربوهیدرات کم و چربی بالا استفاده می‌شود که همین مورد به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. مصرف پروتئین در این رژیم متوسط، اما میزان چربی در آن بسیار بالاست. در این مقاله اطلاعات زیادی را در مورد رژیم کتوژنیک در اختیار شما قرار خواهیم داد. با برنافیت برنافیت همراه باشید.

رژیم کتوژنیک - برنافیت برنافیت

 

در رژیم کتوژنیک چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

در رژیم کتوژنیک کربوهیدرات‌ها به کمتر از نصف می‌رسند و چربی‌ها به عنوان سوخت اول بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در چنین حالتی کتوزیس برای بدن رخ می‌دهد. کتوزیس فرآیندیست که در آن بدن از کتون‌ها به عنوان منبع اصلی سوخت استفاده می‌کند. کتون مولکولی است که در کبد در اثر مصرف چربی هنگامی که مصرف قند کاهش می‌یابد تولید می‌شود.

رژیم کتوژنیک نسبت به رژیم‌های کم‌چرب تاثیر زیادی در کاهش وزن دارد. این رژیم گرسنگی و اشتها را کم و به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند.

 

انواع رژیم کتوژنیک کدام است؟

درست است که رژیم کتوژنیک به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند ولی این رژیم به عنوان یک رژیم کوتاه ‌مدت مطرح می‌شود و بیشتر از سه ماه نباید از این رژیم استفاده کرد.

۴ دسته رژیم کتوژنیک داریم که با توجه به هدفی که هر فرد دارد می‌تواند یکی از آنها را انتخاب کند.

 

1- رژیم کتوژنیک استاندارد

این رژیم برای کسانی که به تازگی رژیم را شروع کرده‌اند مناسب است. در این رژیم مقدار بسیار کمی کربوهیدرات و مقدار زیادی چربی و مقدار متوسطی پروتئین می‌توان مصرف کرد. در این رژیم وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها بر اساس چربی‌های سالم مثل ماهی‌های چرب، گوشت‌ها، زیتون و روغن آن، کره و آووکادو چیده شده اند.

مصرف میوه‌ها و سبزیجات هم در این نوع از رژیم کتوژنیک شامل سبزیجات غیر نشاسته‌ای مثل هویج، بروکلی و اسفناج و میوه‌هایی مثل توت و ملون که کم‌کربوهیدرات هستند می‌شود.

رژیم کتوژنیک با چربی بالا - برنافیت برنافیت

 

۲. رژیم کتوژنیک دوره‌ای

این رژیم مناسب ورزشکاران است و کربوهیدرات در این رژیم بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال در طول یک هفته پنج روز رژیم کتو دارید و دو روز می‌توانید به میزان بیشتری کربوهیدرات مصرف کنید.

 

3- رژیم کتوژنیک هدفمند

این رژیم برای بدنسازها گزینه‌ی مناسبی‌ است. در این رژیم اجازه دارید تا کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید. در طول این رژیم ورزشکاران می‌توانند قبل از ورزش و بعد از آن ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند میزان و شدت ورزش خود را افزایش دهند.

 

4- رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا

این نوع رژیم برای افرادی مفید است که فعالیت بدنی شدیدی دارند. رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا مشابه رژیم استاندارد است با این تفاوت که میزان پروتئین بیشتری دارد.

این رژیم ممکن است منجر به کتوز نشود، زیرا پروتئین هم مثل کربوهیدرات به گلوکز تبدیل شده و سپس می‌سوزد.

رژیم کتوژنیک - پرپروتئین - برنافیت برنافیت

 

آیا آنابولیک همان کتوژنیک است؟

رژیم آنابولیک بسیار شبیه کتوژنیک است. در این رژیم کربوهیدرات کم مصرف می‌شود. در رژیم آنابولیک بدن به جای کربوهیدرات از چربی‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کند و به‌جای قندسوزی به سمت چربی سوزی تغییر پیدا می‌کند. به این ترتیب به جای اینکه ماهیچه‌ها را از دست بدهید می‌توانید از میزان چربی بدن خود کم کنید.

در رژیم آنابولیک هر نوع گوشتی را مجاز هستید که مصرف کنید. در این رژیم می‌توانید از نوشابه‌های رژیمی و شیرین کننده‌های مصنوعی نیز استفاده کنید. ولی از خوردن سبزیجات نشاسته‌دار باید خودداری کنید. این رژیم برای ورزشکاران و بدنسازان توصیه می‌شود و به افراد عادی که هدفشان کاهش وزن است توصیه نمی‌شود.

 

فواید رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک فواید متعددی دارد از جمله این فواید می‌توان به بهبود آکنه‌های پوستی و بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد که به دلیل سطح مقاومت به انسولین و افزایش حساسیت بدن نسبت به آن و تنظیم انسولین در بدن به وجود می‌آید.

این رژیم باعث کاهش وزن شده در مقابل سرطان، بدن را مقاوم می‌کند. رژیم کتوژنیک باعث افزایش چربی خوب و کاهش چربی بد می‌شود. علاوه بر این به کنترل قند خون و بهبود بیماری دیابت کمک فراوانی می‌کند. در درمان صرع و رفع اختلالات عصبی نیز مفید است. همچنین سیستم گوارش در این رژیم بهبود پیدا می‌کند.

 

عوارض رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک عوارض و پیامدهایی نیز برای بدن دارد. از جمله‌ عوارض رژیم کتو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1- ایجاد آنفولانزای کتو

بعضی از افراد در شروع این رژیم به حالت‌های استفراغ، بی حالی، خستگی و ناراحتی‌های دستگاه گوارش دچار می‌شوند که البته بعد از چند روز از بین می‌رود.

رژیم کتوژنیک - آنفلوانزای کتو - برنافیت برنافیت

 

2- اسهال

اسهال نیز در این رژیم به دلیل ایجاد مشکلات کیسه صفرا به وجود می‌آید. دلیل آن هم این است که در رژیم کتو با کمبود فیبر مواجه هستیم و به همین دلیل این اختلال به وجود می‌آید.

 

3- ایجاد حالت کتو اسیدوز

اگر به دیابت نوع یک یا دو مبتلا هستید، این رژیم برای شما مجاز نیست، زیرا حالت کتو اسیدوز ایجاد می‌کند که به کبد، کلیه و مغز ممکن است آسیب می‌رساند و اگر این عوارض سریع درمان نشود ممکن است منجر به مرگ شود.

 

4- بازگشت به وزن اولیه

این رژیم یک رژیم محدود کننده است و بیشتر افراد پس از مدتی رژیم را رها می‌کنند و دوباره به وزن قبلی برگشته دچار اضافه وزن می‌شوند.

 

5- نامناسب برای افراد مبتلا به کبد چرب

از عوارض کلی رژیم کتوژنیک برای کبد چرب می‌توان به تجمع بافت چربی احشایی، التهاب و  افزایش مقاومت به انسولین اشاره کرد که باعث التهاب شده و به سلول‌های کبدی آسیب می‌رساند.

رژیم کتوژنیک و کبد چرب - برنافیت برنافیت

 

شیرین کننده‌ها و شیرینی‌ها در رژیم کتوژنیک

سه دسته شیرین کننده در رژیم کتوژنیک وجود دارد که شامل شیرین کننده‌های طبیعی، الکل‌های قندی و شیرین کننده‌های مصنوعی هستند. مصرف شیرین کننده‌ها بعد از مدتی در این رژیم کم شده و اگر چه در ابتدای کار ممکن است دشوار به نظر بیاید ولی ولع مصرف آن پس از مدتی از بین می‌رود.

 

سوپ ها در رژیم کتو

در رژیم کتوژنیک به این دلیل که نباید از مواد قندی و کربوهیدرات بالا برای ناهار استفاده کرد مصرف سوپ جو توصیه نمی‌شود، ولی سوپ مرغ را با حذف کربوهیدرات مثل رشته و مواد قندی می‌توانید به راحتی مصرف کنید.

 

رژیم کتو در دوران شیردهی و بارداری

این رژیم برای مادران باردار و شیرده مضر است و پیشنهاد نمی‌شود، زیرا بعضی از مواد غذایی مهم و حیاتی مثل میوه و غلات را محدود می‌کند. عدم مصرف غلات، سیب‌زمینی، نشاسته و حبوبات برای سلامت روده و باکتری‌های روده مضر است. به دلیل اهمیت سلامت مادر و نوزاد این رژیم را به مادران شیرده و باردار توصیه نمی‌کنند.

رژیم کتوژنیک در بارداری - برنافیت برنافیت

 

مصرف فست فودها در رژیم کتو

بعضی از فست فودهای مجاز در رژیم کتوژنیک به این شکل هستند که شما می توانید آنها را بدون نان مصرف کنید، مثلاً ساندویچ‌ها را به صورت پرسی به شکل سالاد به همراه روغن زیتون یا ساندویچ مرغ و رست بیف و کباب ترکی و همبرگر را به جای نان در کاهو بپیچید. سالاد سزار را نیز می‌توانید بدون تکه‌های نان تست مصرف کنید.

 

نمونه رژیم کتوژنیک برنافیت

خوشبختانه برای گرفتن رژیم کتو نیاز نیست راه دوری بروید و یا در سایت‌های غیر معتبر به دنبال یک برنامه غذایی برای پیروی از این رژیم باشید. برنافیت یک رژیم کتوژنیک کاملا رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد تا اگر دلتان خواست از آن استفاده کنید. پیش از معرفی و ارائه‌ی این رژیم، ذکر این نکات ضروریست:

1- رژیم کتو تنها برای مدت یک ماه و نه بیشتر قابل اجراست.

2- آنفولوانزا در رژیم کتو کاملا طبیعی است که بعد از مدتی خود به خود قطع می‌شود.

3- افراد مبتلا به بیماری‌های خاص و مزمن قبل از گرفتن این رژیم حتما با پزشک خود مشورت کنند.

4- بعد از پایان این رژیم به علت مصرف دوباره‌ی کربوهیدرات، بازگشت وزن اتفاق می‌افتد.

5- بهترین راه برای جلوگیری از بازگشت وزن، گرفتن رژیم تثبیت برنافیت است.

در ادامه نمونه‌ی لیست یک روز از رژیم کتوژنیک برنافیت را می‌توانید مشاهده کنید:

صبحانه

  • املت سبزیجات : تخم مرغ +3 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی خرد شده +1 قاشق غذاخوری پیاز خرد شده+2 قاشق غذا خوری اسفناج خرد شده + کره

نهار

  • گوشت + روغن زیتون+1 کاسه بزرگ کاهوی خرد شده+2 قاشق مربا خوری فلفل+2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده

شام

  • ماهی تون + تخم مرغ+97 گرم ساقه کرفس خرد شده+77 گرم گوجه فرنگی خرد شده+ سس مایونز+ روغن زیتون

 

نکات

  • در دو هفته اول استفاده از رژیم کتوژنیک تا میتوانید آب بنوشید.
  • به احتمال زیاد در روزهای ابتدایی احساس خوبی نخواهید داشت. از ضعف و بی حالی گرفته تا سردرد و حالت تهوع تقریبا حالتی مثل آنفلوانزا به سراغتان می‌آید، اما بعد از گذر حدود 4 روز اوضاع به مراتب بهتر خواهد شد.
  • بین میوه ها آووکادو بالاترین امتیاز را دارد و بعد از آن می‌توان به توت فرنگی اشاره کرد. می‌توانید روزانه نصف آووکادو یا 177 گرم توت فرنگی میل بفرمائید.

نویسنده: مریم اصیلی