- برنافیت
- بیماری و راه درمان
- دلیل خونریزی لثه ها هنگام مسواک زدن چیست؟
حتما برای بسیاری از شما اتفاق افتاده است که هنگام مسواک زدن، لکه های خونی را بر روی سینک دستشویی مشاهده کنید. با وجودیکه بسیاری از افراد تصور می کنند این موضوع کاملا طبیعی است، اما باید بدانید که خونریزی لثه ها به هیچ وجه طبیعی نیست و نباید ساده از کنار آن رد شد. این موضوع در واقع پرچ قرمزی برای بیماری های لثه (همچون ورم یا التهاب لثه ها) است که در اثر باکتری ها و پلاک های دندانی ایجاد شده است. هیچ کس بیماری های لثه را دوست ندارد، این بیماری موجب شل شدن دندان ها و حتی بیماری های قلبی می شود.
این تنها مسواک زدن با شدت نیست که موجب خونریزی لثه ها می شود، عواملی دیگری نیز موجب ایجاد این عارضه می شوند.
1- درست مسواک نمی زنید.
تنها 24 ساعت طول می کشد تا باکتری ها (مسبب خونریزی) موجب التهاب لثه های شما شوند، بنابراین اگر روز قبل به خوبی دندان های خود را مسواک نزده اید، ممکن است روز بعد در هنگام مسواک زدن، دندان های شما خونریزی کند. سعی کنید روند مسواک زدن خود را آهسته تر کنید. (اگر احساس می کنید روند مسواک زدنتان بسیار کند است، اما همچنان هنگام مسواک زدن لثه هایتان خونریزی می کند بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید).
2- هورمون های شما به درستی کار نمی کنند.
وقتی سطح هورمون های شما (به دلیل بلوغ، بارداری، قاعدگی و یائسگی) دچار افت و خیز می شوند، نسبت به پلاک های دندانی که موجب خونریزی می شوند، حساس تر می شویم. می توانید در این مدت از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنید.
این مطلب را هم بخوانید: چگونه مدیتیشن موجب تعادل هورمون های شما می شود؟
3- دچار استرس، بی خوابی و یا یک رژیم غذایی نامناسب شده اید.
اغلب دانش آموزان و دانشجویانی که از مصرف غذاهای مناسب محرومند، دچار استرس های تحصیلی هستند و تا دیر وقت بیدار می مانند دچار خونریزی لثه می شوند. زیرا توانایی آنها برای مقابله با تورم حاصل از باکتری ها کاهش می یابد و به سرعت مبتلا به چنین بیماری هایی می شوند. برای پیشگیری از این عارضه، باید روزانه از غذاهای حاوی پروتئین، سبزیجات، ویتامین C و D و یا مکمل های مولتی ویتامین استفاده کنید.
این مطلب را هم بخوانید: راهکارهایی برای کنترل استرس
4- داروهای شما این عارضه را ایجاد کرده است.
برخی از داروهای تجویزی مثل ضد افسردگی ها و داروهای ضد فشار خون ممکن است موجب خشکی دهان شود و این خشکی و عدم وجود بزاق، موجب تکثیر باکتری ها خواهد شد. نتیجه ی چنین عارضه ای، قرمزی، تورم و خونریزی لثه ها می باشد. اگر احساس می کنید مصرف برخی از داروها دهان شما را خشک می کند با دندانپزشکتان مشورت کنید. در این موارد محصولاتی وجود دارند که می توانند بافت های لثه ی شما را نرم می کنند.
5- مشکل جدی تری وجود دارد.
بیماری های مزمن همچون دیابت، سرطان خون و ایدز، سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهند و موجب تورم و خونریزی لثه ها می شوند. اگر این خونریزی برای چند هفته به طول انجامید، با پزشک خود مشورت کنید.
کاری از گروه محتوای برنافیت