کوئید 19 و تغذیه مناسب

تغذیه و رژیم غذایی در سلامت ما و مقابله با بیماری بسیار تاثیر گذار است. رژیم غذایی مردم در سراسر جهان و بسته به سطح درآمد، مواد غذایی در دسترس، عادات و فرهنگ غذایی متفاوت است با این حال برخی از حقایق رایج در مورد نحوه حفظ رژیم غذایی می‌تواند به حفظ سلامت همه ما بدون در نظر گرفتن محل زندگی کمک کند.

تغذیه سالم

همه‌گیری بیماری کرونا باعث شد که ما بیش از هر زمان دیگری به سلامتی و برنامه غذایی خود توجه کنیم. آنچه رخ داد به ما نشان داد که نمی‌توانیم هیچ چیزی را در خارج از بدن خود کنترل کنیم، با این حال بسیاری از ما به اندازه کافی خوش شانس هستیم که می‌توانیم به یک عنصر مهم که از بیماری پیشگیری کرده و روند درمان را تسریع می‌کند تکیه کنیم.

پیشنهاد برنافیت: تغذیه و پیشگیری از کرونا و مقابله با کرونا انگلیسی

علائم اولیه کرونا چیست و چه فرقی با کرونا دلتا دارد؟

این روزها آن‌قدر در مورد کرونا مطلب می‌شنویم که همه درمورد آن متخصص شدیم اما حقیقت این است که واقعیت، ویروس با آنچه ما از طریق منابع غیر معتبر در مورد آن مطلع شده ایم، بسیار متفاوت است. کرونا یک بیماری ویروسی است که در برای نخستین بار در سال 2019 در جهان مشاهده شد. بیشتر علائم این بیماری مشابه آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی است و تنها با آزمایش مشخص می‌شود که فرد ناقل بیماری است یا خیر.

با توجه به گسترش این بیماری در سطح کشور، درصورت مشاهده علائم، باید جدی گرفته شود و نباید خودمان را با  “زیر باد کولر بودیم” یا “دچار حساسیت فصلی شدیم” گول بزنیم. علائم اصلی کوید 19 شامل تب، خستگی و سرفه است. بدن درد، دردهای عضلانی، سردرد، تنگی نفس، احساس فشار در قفسه سینه، آبریزش بینی، اسهال، استفراغ، درد شکم و تهوع از دیگر علائمی است که هنگام بروز بیماری در افراد مختلف، کم و بیش قابل ملاحظه است.

بین 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن فرد در معرض ویروس علائم بیماری بروز می‌کند و قبل از آن فرد به عنوان ناقل می‌تواند دوستان، همکاران، اعضای خانواده و هر شخصی که با او در تماس بوده را هم به بیماری مبتلا کند. ویروسی که به بدن وارد می‌شود با آنچه از آن خارج خواهد شد یکسان نیست، جهش ملکولی باعث شکل‌گیری انواع مختلفی از ویروس می‌شود.

کرونا دلتا هم یکی از انواع این ویروس است که با تغییرات ژنتیکی علائم متفاوتی از خود نشان داده و  به مراتب خطرناک‌تر است. آبریزش بینی، عطسه، سردرد، کرختی و علائمی مثل یک حساسیت فصلی در واریانت دلتا بیشتر بروز می‌کند. سرفه خشک، گلودرد، تب و بدن درد گاهی با سینوزیت اشتباه گرفته می‌شود.

علائم کبد چرب گرید 2 چیست ؟

راه‌های جلوگیری ازابتلا به انواع کرونا چیست؟

قطعا رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی، مهم‌ترین راهکار پیشگیری از ابتلا به انواع ویروس کرونا است. باید دست‌های خود را به صورت مرتب با آب و صابون بشوییم. ماسک بزنیم و فاصله اجتماعی مناسب را با دیگران رعایت کنیم اما تغذیه مناسب هم به پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند در این‌جا چند توصیه ساده که سازمان بهداشت جهانی در خصوص تغذیه اشاره کرده را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

1. از همه گروه‌های مواد غذایی استفاده کنید

برای اطمینان از دریافت کافی تمام مواد مغذی مهم، مواد غذایی مختلف و از همه گروه‌ها را مصرف کنید. رژیم غذایی خود را جوری تنظیم کنید که در آن هیچ ماده غذایی مفیدی حذف نشده باشد و در دوره پاندمی از رژیم‌های غذایی که دریافت برخی از گروه‌های مواد غذایی را ممنوع کرده برای لاغری سریع و آب کردن شکم دوری کنید.

2. مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کنید

میوه‌ها و سبزیجات مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی و فیبر مورد نیاز رژیم غذایی یک انسان سالم را تامین می‌کنند. میوه‌ها و سبزیجات یخ زده و کنسروی با حداقل فرآوری انتخاب خوبی برای محدود کردن دفعات خرید به ویژه از سوپرمارکت‌ها و فضاهای شلوغ است. سعی کنید از خرید کنسرو و مواد فرآوری شده که حاوی شکر، نمک و مواد نگهدارنده اضافی است پرهیز کنید و تا حد امکان مواد غذایی تازه نوش جان کنید.

میوه با سبزیجات جلوگیری از ویروس کرونا

3. حبوبات و آجیل را از رژیم خود حذف نکنید

حبوبات، غلات کامل، آجیل و چربی‌های سالم مانند زیتون، کنجد، بادام زمینی و سایر روغن‌های اشباع می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و التهاب را کاهش دهد. حبوبات به ویژه با محیط زیست سازگار بوده و یک منبع عالی پروتئین هستند. لوبیا، نخود فرنگی و سایر حبوبات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که در یک رژیم غذایی سالم به آن‌ها نیاز داریم.

4.  مصرف چربی، قند و نمک را محدود کنید

در زمان استرس زیاد بسیاری از مردم به خوردن غذاهای راحت و سریع روی می‌آورند. این غذاها معمولا دارای مقادیر زیادی چربی، قند، نمک و کالری زیاد هستند که در طول زمان می‌تواند روی سلامت شما تاثیر منفی بگذارند. حتما روی برچسب همه غذاهایی که می‌خورید را مطالعه کنید تا از ترکیبات و ارزش غذایی آن‌ها مطلع شوید.

5. بهداشت غذایی را رعایت کنید

در دوران همه‌گیری بیش از هر زمان دیگری باید بهداشت مواد غذایی را جدی بگیرید. به یاد داشته باشید کرونا یک ویروس تنفسی است و از راه غذا منتقل نمی‌شود با این وجود باید هنگام تهیه غذا بهداشت و نکات ایمنی را جدی بگیرید این 5 نکته را به خاطر بسپارید.

  • دست‌ها، وسایل آشپزی و سطوح آشپزخانه را مرتب تمیز کنید
  • مواد غذایی خام و پخته را جدا از هم نگهداری کنید
  • مواد غذایی را کامل بپزید
  • غذا را در دمای ایمن نگهداری کنید
  • آب سالم و تصفیه شده بنوشید

6. از نظر جسمانی فعال باشید و آب زیاد بنوشید

فعال بودن برای سلامت جسمی و روحی ما بسیار مفید است. توصیه‌های خاص به سن و شرایط زندگی شما بستگی دارد مشاوره رایگان رژیم برنافیت برنافیت که در دوران کرونا هم در دسترس شما است کمک می‌کند یک برنامه غذایی منظم، کامل و متناسب با شرایط خود داشته باشید اما به صورت کلی توصیه می‌شود در طول روز بین 30 تا 60 دقیقه فعالیت ورزشی سالم داشته باشید.

ورزش برای سلامت جسمانی و روانی ما مهم است. چاقی و اضافه وزن در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته به ویژه در حال حاضر هنگامی که مردم به دلیل محدودیت‌های کرونایی بیشتر در خانه می‌مانند یافتن راه‌های مناسب فعالیت و  تغذیه سالم اهمیت دوچندان می‌یابد.

نباید برنامه‌های لاغری و کاهش وزن خود را متوقف کنید گرفتن رژیم آنلاین و مشورت با متخصصان راهکار مناسبی است که به سلامت شما کمک می‌کند. نوشیدن آب را جدی بگیرید و هر روز به میزان کافی آب بنوشید تا مقاومت بدن خود را در مقابل بیماری افزایش دهید.

بیماری کرونا و همه‌گیری آن زندگی روزمره بسیار از مردم را در سراسر جهان تغییر داده است و باعث استرس، بیماری و درد بسیاری از افراد شده است. در میان این مشکلات حفظ سبک زندگی سالم بسیار مهم است و لازم است برای محافظت از خود و دیگران توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی را رعایت کنیم. داشتن یک رژیم غذایی سالم یکی از راه‌های عالی برای پیشگیری از بیماری است.

اب و کرونا

وعده‌های غذایی مناسب برای افراد کرونایی چیست؟

با وجود رعایت تمام نکات بهداشتی باز هم این ویروس تنفسی ممکن است از دیگران به ما منتقل شود اما جای نگرانی نیست با مراقبت صحیح و مراجعه به موقع مراکز درمانی می‌توانیم بهبودی کامل را به دست آوریم. قبل از هرچیز باید بگوییم رژیم غذایی جادویی برای برطرف کردن علائم کرونا و بهبودی کامل از این بیماری وجود ندارد. این یک ویروس است که باید مثل هر ویروس دیگری به کمک سیستم ایمنی بدن مهار شود.

بنابراین رژیم غذایی ویژه کرونا معنای خاصی ندارد با این وجود برخی توصیه‌ها وجود دارد که به تقویت سیستم ایمنی  و درمان سریع‌تر کمک می‌کند. بیماری ممکن است روی حس چشایی و بویایی شما تاثیر بگذارد و اشتهای شما را کاهش دهد. سعی کنید چیزی را بخورید که دوست دارید و اگر کسی را دارید که برای شما غذا بپزد حتما از غذاهای تازه گرم و خانگی استفاده کنید.

نوشیدن آب برای بیماران مبتلا به کرونا بسیار مهم است به ویژه اگر تب دارید که ممکن است باعث تعریق زیاد شود یا اسهال دارید باید به مقدار زیاد آب بنوشید. سعی کنید در طول روز مایعات زیادی بنوشید این‌ها گزینه‌های خوبی هستند:

  • آب
  • چای با عسل
  • آبگوشت
  • آب میوه
  • نوشیدنی‌های الکترولیت
  • آب گرم، آب لیمو و عسل

چای به ویژه چای سبز آرامش بخش است و عسل هم ممکن است به آرام کردن سرفه کمک کند. آب هندوانه، هویچ، پرتغال، سیب و انواع میوه‌ها بسیار مفید است و خوردن مایعات را ساده‌تر می‌کند. تغذیه مهم است اما کالری‌ها را فراموش نکنید. بدن به انرژی نیاز دارد پس حتی اگر اشتهای خوردن چیزی را ندارید سعی کنید مواد غذایی مفید را به بدن خود برسانید.

در واقع هیچ غذایی نیست که علائم آنفولانزا را از بین ببرد اما برخی مواد مغذی مثل پروتئین، ویتامین‌های A ، C ، D و E و روی وجود دارند که به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. سعی کنید مواد غذایی که حاوی این ویتامین‌ها هستند را بیشتر مصرف کنید.

اسموتی‌های تهیه شده از میوه، ماست و آجیل ممکن است به دریافت کالری مورد نیاز بدن شما کمک کند. سوپ مرغ تسکین دهنده است و ممکن است برای عفونت تنفسی مفید باشد. زنجبیل به رفع التهاب و حالت تهوع کمک کرده از مواد غذایی مفید به شمار می‌آید که می‌توانید آن را به صورت پودر یا تازه مصرف کنید.

مواد غذایی که نباید در دوره کرونا مصرف کرد و ممکن است بیماری را تشدید کند کدام است؟

الکل آب بدن را دفع می‌کند و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود بنابراین از مصرف آن در دوره بیماری خودداری کنید. مصرف مواد غذایی که هضم آن‌ها سخت است مثل لوبیا، غلات کامل و هر چه که احساس می‌کنید برای شما سنگین است را محدود کنید.

سعی کنید مواد غذایی که هضم آسانی دارد را بیشتر مصرف کنید. اگر گلودرد دارید از خوردن غذاهای سرخ شده، سفت و ترد خودداری کنید. غذاهای تند و اسیدی مثل سرکه که ممکن است گلو را تحریک کند را مصرف نکنید. آن‌چه می‌خورید بیش از هر چیز به علائم شما بستگی دارد اگر اسهال دارید از خوردن مواد غذایی که ممکن است شرایط را تحریک کند پرهیز کنید.

یک سری مواد غذایی در دوران کرونا خوب است همیشه در یخچال شما وجود داشته باشد تا در صورت بروز علائم خیلی سریع بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. نان، مواد غذایی یخ زده، انواع سبزیجات، میوه، گوشت، مرغ و مواد غذایی تازه برای شما مفید خواهند بود.

 

درمان سرماخوردگی در خانه

مصرف نان و جلوگیری از نان

رژیم غذایی مناسب برای بعد از بهبودی کرونا چیست؟

بعد از بهبودی کرونا و خارج شدن از قرنطینه بدن شما برای بهبودی سریع به تقویت نیاز دارد. اغلب افراد پس از بهبودی بیماری باز هم با مشکلاتی مثل خستگی، ضعف، از دست دادن انرژی، کاهش اشتها، کمبود قدرت و از دست دادن توده عضلانی و وزن مواجه می‌شوند.

تغذیه خوب به بدن آسیب دیده شما کمک می‌کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن به فعالیت‌های روزمره خود باز گردید. وعده‌های غذایی کوچک که هضم آن‌ها ساده است بهترین راهکار می‌باشد. وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید و حجم آن‌ها را کم کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که جویدن و بلع آن آسان‌تر است.

خوردن مواد غذایی سرشار از پروتئین به بهبود سریع‌تر کمک می‌کند پروتئین‌ها مواد مغذی زیادی دارند که به بازسازی و شارژ مجدد بدن کمک می‌کند. مصرف ویتامین‌ها و پروبیوتیک‌ها هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بازگشت به دوران پیش از بیماری مفید هستند.

خوردن گوشت تازه، غلات و مواد خوراکی تازه همگی برای بهبودی سریع بدن مفید هستند. زنجبیل، زردچوبه، سیر، زیره، گشنیز، نعنا، دارچین و عسل ضد التهاب هستند و مصرف آن‌ها به تقویت بدن کمک می‌کند. از خوردن غذاهای پیچیده، چرب و سنگین خودداری کنید و سعی کنید در وعده‌های غذایی خود از غذاهای مفید و ساده استفاده کنید تا بدن آمادگی هضم مواد سنگین‌تر را پیدا کند. خوردن دانه‌های حاوی امگا 3 و میوه‌هایی مثل پرتقال و کیوی هم برای بدن مفید هستند.

نتیجه‌گیری

پس از کرونا هم نوشیدن آب را جدی بگیرید و همچنین به آرامی خوردن مواد غذایی از تمام گروه‌ها را آغاز کنید. گاهی برخی افراد پس از بهبودی به پرخوری روی می‌آورند تا وزن از دست رفته خود را باز یابند که کار اشتباهی است، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید و با یک رژیم غذایی مناسب به شرایط اولیه خود بازگردید.