وقتی صحبت در مورد سلامت مغز به میان می آید، کمتر غذاییست که آن را بتوان با اسیدهای چرب مقایسه کرد. دلیل آن هم این است که 60 درصد مغز چربی است و برای ذخیره ی سلول هایش به چربی های سالم نیاز دارد. برای اطلاع بیشتر از انواع اسیدهای چرب امگا ، در ادامه مطالبی در مورد آنها بیان شده است.

اشتباه اول: تمام اسیدهای چرب امگا یکسان هستند.

واقعیت: تفاوت بسیار زیادی بین انواع اسیدهای چرب امگا وجود دارد. اسیدهای چرب امگا 3، ضد التهابی هستند، اما امگا 6 اگر به میزان زیاد مصرف شود موجب التهاب می شود.

اشتباه دوم: تا جایی که می توانید باید از اسیدهای چرب امگا استفاده کنید.

واقعیت: از آنجا که اکثر افراد به میزان زیاد امگا 6 مصرف می کنند، مصرف آن را باید کاهش داد و مصرف امگا 3، امگا 7 و امگا 9 را باید افزایش داد. بیشتر کارشناسان تغذیه بر این عقیده هستند که ما بیش از30برابر امگا 3، امگا 6 مصرف می کنیم. مواد غذایی حاوی امگا 3 که باید آنها را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانیم شامل بذر کتان و دانه ی کنف است. امگا 7 در انواع توت ها و امگا 9 در زیتون و روغن زیتون یافت می شود.

اشتباه سوم: کاجیره، ذرت و روغن کاجیره سرشار از امگا 3 هستند.

واقعیت: بالعکس این چربی ها سرشار از امگا 6 هستند که به احتمال زیاد، شما آن را به میزان فراوان استفاده می کنید. این چربی ها در غذاهای پخته، فرآوری شده و آماده یافت می شوند.

اشتباه چهارم: روغن ذرت و کانولا، چربی های مفید محسوب می شوند.

واقعیت: محصولاتی که این روغن ها از آن به دست می آید، به شدت از نظر ژنتیکی اصلاح شده هستند که ارزش غذایی آنها را به دلیل مشکلات بالقوه ای که برای سلامتی ایجاد می کنند، بی اهمیت می سازد.

پیشنهاد برنافیت: مصرف چربی های اشباع شده ، خوب یا بد؟

اشتباه پنجم: ماهی، تنها منبع مفید برای اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شود.

واقعیت: منابع گیاهی دیگری نیز وجود دارند که سرشار از امگا 3 می باشند. این منابع شامل بذر و روغن کنف، بذر و روغن کتان و گردوی خام می باشند.

اشتباه ششم: همه ی ماهی های حاوی امگا 3، مفید هستند.

واقعیت: گرچه ماهی مکرل، البکور، سالمون، ماهی تون، شاه ماهی و ساردین سرشار از امگا 3 می باشند، اما آلودگی هایی چون جیوه در آنها وجود دارد که بهتر است از مصرف آنها پرهیز کرد.

اشتباه هفتم: تمام مواد غذایی بسته بندی شده ی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، مفید هستند.

واقعیت: بیشتر شرکت ها، اسیدهای چرب امگا 3 را به مواد غذایی اضافه می کنند تا آن را به غذایی سالم تبدیل کنند. این موضوع برای سازندگان غذا امری عادی به نظر می رسد. بسیاری از ماست ها ادعای داشتن اسیدهای چرب امگا 3 را دارند اما اغلب تنها حاوی 32 میلی گرم امگا 3 DHA می باشند. اگر بخواهیم مثال بزنیم، یکی از منابع سرشار از امگا 3 یعنی تنها 170 گرم سالمون، 100 برابر DHA موجود در این محصولات امگا 3 دارد.

کاری از گروه محتوای برنافیت

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
خانه