پیلاتس و لاغری - برنافیت برنافیت

موضوع پیلاتس و لاغری سال‌هاست بر سر زبان‌ها افتاده و از آن به عنوان روشی برای کاهش وزن یاد می‌شود. پیلاتس ورزشی است برای تناسب اندام و سلامت عمومی بدن که به کاهش دردهای کمر و کاهش وزن و همچنین تقویت عضلات کمک فراوانی می‌کند. تمرینات پیلاتس معمولاً روی یک تشک یا وسایل دیگر مشابه انجام می شود. این ورزش مجموعه ای از حرکات است که با تمرکز برای استفاده‌ی جسم و روح کاربرد دارد.

پیلاتس و لاغری - برنافیت برنافیت

 

پیلاتس چگونه به لاغری کمک می‌کند؟

پیلاتس در واقع ماهیچه ها را تقویت کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند. بعضی از انواع پیلاتس ملایم و آرام و بعضی سخت‌تر هستند. اگر می‌خواهید پیلاتس را برای کاهش وزن و لاغری انجام دهید بهتر است همراه با آن از یک رژیم غذایی درست و اصولی و ورزش‌هایی مثل پیاده‌روی، دوچرخه سواری و شنا استفاده کنید.

پیلاتس و تاثیر آن در کاهش وزن

در پیلاتس هم از حرکات کششی و هم از حرکات قدرتی استفاده می شود. این ورزش همراه با تمرکز و تنفس عمیق انجام می‌شود و از ورزش‌هایی است که عوارض خاصی ندارد. به اعتقاد بعضی از افراد پیلاتس باعث کاهش وزن نمی شود و فقط باعث می‌شود که بدن انعطاف پذیری بیشتر و ظاهری خوش فرم‌تر داشته باشد.

تحقیقات انجام شده نشان داده‌اند که تمرینات پیلاتس به صورت ۳ جلسه در هفته و هر جلسه یک ساعت باعث کاهش چربی و کاهش وزن شده و به کاهش شاخص توده بدنی کمک می‌کند. البته این نکته‌‌ی مهم را فراموش نکنید که ورزش در کنار یک رژیم غذایی مناسب و اصولی نتیجه بهتری را به همراه خواهد داشت.

تفاوت بین پیلاتس و یوگا

حرکات ورزش پیلاتس و یوگا به تعادل، انعطاف‌پذیری، تنفس و قدرت بدنی کمک فراوانی می‌کنند. همچنین در پیلاتس و یوگا به سلامت جسم و روح اهمیت داده می‌شود. ولی یوگا بر روی آرامش تاکید بیشتری دارد و از مدیتیشن استفاده می‌کند. پیلاتس هم بر روی تشک و هم بر روی دستگاه انجام می‌شود. ولی در ورزش یوگا معمولاً از تجهیزات خاصی استفاده نمی‌شود. همچنین در پیلاتس حرکات ایستایی که در یوگا انجام می‌شود، وجود ندارد.برای مطالعه بیشتر تفاوت های یوگا یا پیلاتس، کلیک کنید.

پیلاتس و لاغری - تفاوت با یوگا - برنافیت برنافیت

 

اصول اولیه ورزش پیلاتس چیست؟

ورزش پیلاتس هم برای خود اصولی دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

1- آرامش: سعی کند که خودتان را خسته نکنید و حرکات پیلاتس را با آرامش شروع کنید.

2- تمرکز: سعی کنید در انجام حرکات تمرکز لازم را داشته باشید.

3- هماهنگی در انجام حرکات: حرکات را با هماهنگی بیشتر و با ظرافت انجام دهید.

4- جهت دهی مناسب به بدن: سعی کنید بدن را در حالت کشیده قرار دهید و به محل قرارگیری پاهایتان توجه داشته باشید.

5- تنفس درست: نفس‌های عمیق و کامل بکشید.

6- حرکات آرام: سعی کنید حرکات پیلاتس را آهسته و از مرکز بدن به سمت بیرون انجام دهید.

7- ایجاد مرکز در حرکات پیلاتس: قبل از انجام هر حرکت ناف را به سمت داخل بکشید و حرکات را با آرامش کامل و پرقدرت انجام دهید ولی آنها را با شدت اجرا نکنید.

ورزش برای لاغری ران

پیلاتس برای چه افرادی مناسب است؟

پیلاتس برای همه افراد در هر سنی مفید است. تمام افرادی که به تناسب اندام علاقه دارند می‌توانند از آن استفاده کنند. تمام افراد ورزشکار که به دلایل مختلف دچار کمردرد شده‌اند و دوره نقاهت خود را خود را گذرانده‌اند و افراد سالخورده که می‌خواهند از پوکی استخوان جلوگیری کنند و افرادی که به فشارهای روحی و افسردگی مبتلا هستند این ورزش برایشان مفید است.

فواید ورزش پیلاتس چیست؟

پیلاتس هم برای جسم و هم برای روحیه افراد بسیار مفید است. در پیلاتس احتمال آسیب‌دیدگی بسیار کم است. این ورزش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ذهن را از افکار منفی پاک می‌کند. پیلاتس کمردردهای مهره‌ای و همچنین کمردردهای مزمن را بهبود می‌بخشد.

وضعیت ظاهری کشیده به بدن می‌دهد و باعث ایجاد شکمی صاف و کمری باریک می‌شود. همچنین انعطاف‌پذیری ستون فقرات را افزایش داده و تحرک مفاصل را آسان می‌کند. این ورزش باعث افزایش حجم ریه و قابلیت تنفس و تقویت سیستم قلبی و عروقی می‌شود. معمولا بعد از انجام پیلاتس خواب بهتری را تجربه خواهید کرد. این ورزش باعث کاهش استرس و خستگی در افراد نیز خواهد شد.

پیلاتس و لاغری - کاهش استرس- برنافیت برنافیت

عوارض پیلاتس چیست؟

پیلاتس یک ورزش و تمرین خوب به حساب می آید ولی شاید برای همه افراد مناسب نباشد. مثلا افرادی که به پوکی استخوان یا آرتروز مبتلا هستند، بهتر است از این ورزش استفاده نکنند. از جمله مضرات و عوارض پیلاتس: می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- این ورزش از ورزش‌های بی هوازی به شمار می‌رود و برای کاهش وزن گزینه مناسبی نیست ولی به تقویت و ساخت عضلات کمک می‌کند.

2- این ورزش برای ایجاد توده عضلانی مناسب نیست بلکه برای تقویت و فرم دهی به عضلات مناسب‌تر است.

3- پیلاتس یک ورزش پرانرژی و مهیج نیست بلکه از ورزش‌های کند و متمرکز است. اگر به دنبال ترشح آدرنالین بیشتر در بدن خود هستید بهتر است به ایروبیک یا دویدن یا زومبا بپردازید.

4- نتیجه ظاهری پیلاتس روی اندام‌ها دیر ایجاد می‌شود.

5- این ورزش گزینه مناسبی برای کاهش تنش و استرس نیست، اگر برای رفع استرس و اضطراب می‌خواهید ورزش کنید پیشنهاد می‌کنیم به ایروبیک یا یوگا روی بیاورید.

وسایل مورد نیاز در این ورزش چیست؟

ابزار پیلاتس را هم می‌توان در خانه و هم در منزل استفاده کرد. لباس مناسب، توپ مناسب، کش مخصوص پیلاتس، مت و غیره…. که در مورد هر کدام از آنها توضیح خواهیم داد.

1- مت پیلاتس

اولین وسیله مورد نیاز در این ورزش، مت است. هرچه مت پیلاتس ضخیم‌تر باشد، انجام تمرینات را راحت‌تر می‌کند. مت نباید دست شما را اذیت کند و همچنین سر بخورد. مت پیلاتس از یوگا بزرگ‌تر و نرم‌تر و صاف‌تر است.

2- توپ پیلاتس

توپ‌های مناسب در ورزش پیلاتس توپ‌های بزرگ بادی هستند و از 55 تا 75 سانتی‌متر قطر دارند. این توپ باعث حفظ تعادل و درگیری عضلات می‌شوند و در درمان‌های فیزیوتراپی از آنها ستفاده می‌کنند.

پیلاتس و لاغری - توپ پیلاتس - برنافیت برنافیت

3- باند یا کش پیلاتس

برای تمرین با کش پیلاتس طول کش باید متناسب با قد افراد باشد. جنس این کش معمولا از لاتکس است و مقاومت‌های متفاوتی دارد.

4- حلقه پیلاتس

این حلقه از فلز یا لاستیک انعطاف‌پذیر ساخته شده و البته جزء ابزارهای ضروری پیلاتس نیست.

5- فوم رولر

فوم رولر برای ماساژ و گرم کردن بدن مناسب هستند و برای تمرینات تعادلی و قدرتی می‌توان از آنها استفاده کرد.

انواع پیلاتس کدامند؟

پیلاتس دو نوع اصلی دارد: کلاسیک و معاصر. پیلاتس کلاسیک همان تمرینات یوزف پیلاتس است که دقیقا با همان ترتیب انجام می‌شود و بیشتر این حرکات در حالت خوابیده به پشت انجام می‌شود. به این ترتیب که شما باید نیم تنه پایین را بر روی زمین قرار دهید.

در پیلاتس معاصر همان تمرینات یوزف پیلاتس انجام می‌شود ولی تغییراتی روی آن انجام شده که مسائل درمانی و ریکاوری هم در نظر گرفته شده است. در روش معاصر ستون فقرات در حالت عادی قرار می‌گیرند. از زاویه دید دیگر پیلاتس را می‌توان به دو دسته پیلاتس حصیر و پیلاتس اصلاح کننده نیز دسته بندی کرد. پیلاتس حصیر برای افرادی مناسب است که به تازگی می‌خواهند پیلاتس را شروع کنند و برای شروع فقط یک حصیر لازم است. ولی در پیلاتس اصلاح کننده کارها به کمک یک دستگاه انجام می‌شود. استفاده از این دستگاه در تمرینات سنگین به شما کمک می‌کند. این دستگاه را چه افراد مبتدی و چه حرفه‌ای می‌توانند استفاده کنند.

پیلاتس و لاغری شکم

پیلاتس ورزش محبوبی است که وقتی با شدت پایین انجام می‌شود باعث حجم دهی و ساخت عضله و بهبود وضعیت ظاهری اندام‌های بدن می‌شود. این ورزش به تثبیت وزن کمک زیادی می‌کند. برای لاغری شکم و تناسب اندام ورزش‌های مختلفی وجود دارد. شاید پیلاتس به اندازه ورزش‌های دیگر که هوازی هستند برای کاهش وزن موثر نباشد ولی این ورزش در تثبیت وزن تاثیر زیادی دارد. برای لاغری شکم بهتر است این ورزش را با ورزش‌های قدرتی به صورت ترکیبی انجام دهید.

پیلاتس و لاغری - کاهش سایز - برنافیت برنافیت

 

پیلاتس و لاغری سریع بازو در یک هفته

چاق شدن بازو به دلیل انباشته شدن بیش از حد چربی در این ناحیه است. عدم فعالیت‌های جسمی و تمرینات ورزشی مستمر و مرتب باعث تجمع چربی در قسمت‌های مختلف بدن و بازوها می‌شود. برای لاغر کردن بازوها روش‌های زیادی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از کش پیلاتس است.

تمرین با کش پیلاتس باعث ایجاد بازوهای عضله‌ای و محکم خواهد شد. کش‌های پیلاتس به ماهیچه‌های بازو فشار آورده و باعث جمع شدن سریع عضلات شل در قسمت بازوها می‌شود.

تقویت عضلات بازو با تمرین‌های پیلاتس

داشتن بازوهای قوی به معنای توانایی بلند کردن بیش از یک بسته، انجام کارهای سنگین با بازو و از نفس نیفتادن است. اینجاست که تمرین پیلاتس اهمیت خود را نشان می‌دهد. برای انجام این 4 تمرین پیلاتس یک جفت دمبل سبک بردارید و هر حرکت ورزشی را حداقل 10 مرتبه انجام دهید.

External Rotation with Palm Up

  • آرنج‌ها را در کنار بدن قرار دهید، طوری که کف دست‌ها به سمت بالا باشد.
  • بازوها را از خارج به سمت داخل بچرخانید. آرنج ها نباید از سطح دنده‌ها جلوتر بیایند.
  • بازوها را در حالت اول قرار دهید. دست‌ها و بازوها باید به اندازه ی عرض شانه باز شوند.

Pulling a Sword

  • برای انجام این تمرین پیلاتس بازوها را در جلوی بدن به حالت ضربدری قرار دهید. آرنج‌ها را کمی خم کنید و شانه‌ها را عقب بدهید.
  • بازوها را از بغل بالا ببرید و با بدن خود شکل X بسازید. شانه ها باید کاملا عقب باشند.
  • بدون اینکه دست ها را روی هم بگذارید، آنها را به حالت قبل درآورید.

Steeple

  • دست‌ها را بالای سر ببرید و دمبل‌ها را به هم فشار دهید.
  • بدون بالا یا جلو بردن شانه‌ها، این حرکت را ادامه دهید.
  • بازوها را به حالت اولیه درآورید، اما آرنج‌ها را به همان شکل نگه دارید.

Butterfly

  • بازوها را در کنار بدن قرار دهید.
  • آرنج‌ها را به هم فشار دهید. اگر نتوانستید، مهم نیست.
  • بازوها را به حالت اول قرار دهید، اما بالاتر از شانه‌ها نیاورید.