مردم مراکش عادت دارند در ماه رمضان از سوپ حریره استفاده میکند. این غذا حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی و حیوانی است که نیاز بدن در طول دوره روزه گرفتن را به بهترین شکل برآورده میکند. علاوه بر این، شکل و طعم این غذا با ذائقه ایرانی مطاقبت خوبی دارد و پیشنهاد بسیار خوبی برای امتحان غذاهای مفید و سالم جدید در طول رمضان است. آب گوشت و لوبیای بکارگرفته شده در طبخ این غذا سبب افزایش سطح پروتئین آن شده و آن را به یک غذای ویژه رمضان تبدیل میکند.
کالری غذاها در ماه رمضان چقدر است؟
چرا سوپ حریره انتخاب خوبی برای رمضان است؟
روزهداران در طول ماه مبارک باید از غذاهای مفید، مقوی و آبدار استفاده کنند که بتواند بدن آنها را هیدراته کرده در عین حال انرژی لازم برای کارهای روزانه ایشان را تامین کند. در این غذا علاوه بر پروتئین، فیبر و مواد مغذی زیادی هم یافت میشود که برای بدن بسیار مفید است، از یبوست پیشگیری کرده و نیاز بدن را تامین میکند.
این از آن سوپهایی است که به دلیل مواد غذایی مفید سیر کننده بوده و به خوبی میتوان آن را در دسته غذاهای کامل قرار داد. مصرف آن در وعده افطار توصیه میشود، افرادی که دوست دارند میتوانند در طبخ آن از مقداری گوشت استفاده کنند اما برای این که سبکتر باشد و معده روزهداران را سنگین نکند استفاده از آب گوشت انتخاب بهتری به شمار میآید.
برای آن که سوپ حریره زودتر آماده شود و فرد نیازی نداشته باشد ساعتهای طولانی برای طبخ آن در آشپزخانه وقت بگذراند میتوان از زودپز برای تهیه آن استفاده کرد. طرفداران غذاهای گیاهی هم با حذف آبگوشت به راحتی میتوانند آن را طبخ کرده مورد استفاده قرار دهند.
میزان مصرف شیرینیجات در ماه رمضان
این غذا برای مقابله با سرما خوردگی هم انتخاب بسیار خوبی است و در روزهایی که افراد نگران ویروس منحوس هستند مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن در طول ماه مبارک رمضان کمک خواهد کرد. این غذا را میتوان به صورت رستورانی یا مجلسی تهیه کرد و در مهمانیهای افطار به میهمانان پیشنهاد داد.
سوپ حریره مراکشی فصل خاصی ندارد و در چهار فصل سال به راحتی میتوان آن را طبخ کرد و مورد استفاده قرار داد. این غذا نه تنها در مراکش بلکه در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد و بسیاری از مسلمانان در طول ماه رمضان به ویژه وعده افطار از آن استفاده میکنند.
مواد لازم برای تهیه سوپ حریره مراکشی کدام است؟
برای تهیه این سوپ خوشمزه به مواد غذایی زیر نیاز است:
آب گوشت
- دو فنجان (هر نوع گوشتی به انتخاب فرد)
آب
- دو فنجان
گوجه فرنگی پوره شده
- نصف فنجان
پیاز زرد
- یک پیاز درشت خورد شده
عدس
- نصف فنجان
لوبیا سفید
- یک دوم فنجان
کرفس خرد شده
- یک سوم فنجان
رب گوجه فرنگی
- یک قاشق چایخوری
گشنیز خورد شده
- یک چهارم فنجان
جعفری تازه
- یک چهارم فنجان
نخود
- ۴۲۰ گرم
لیمو ترش
- سه عدد
نمک و فلفل
- به میزان لازم
زعفران
- به میزان لازم
در برخی دستور پختها بنا به سلیقه افراد میتوانند از لپه، برنج، ورمیشل، روغن زیتون، زرد چوبه، دارچین و زنجبیل هم به میزان دلخواه و در صورت تمایل استفاده کنند.
سوپ حریره مراکشی ویژه رمضان چگونه تهیه میشود؟
1. آماده سازی مواد اولیه
قبل از پخت این غذا یک مرحله برای آماده سازی مواد اولیه وجود دارد، برای تهیه پوره گوجه فرنگی لازم است چند گوجه پوست گرفته شده در مخلوط کن به خوبی خرد شوند، اگر مخلوط کن در دسترس نبود فرد میتواند از رنده ریز هم استفاده کند.
برای این که پوره یک دست شود میتوان آن را از صافی هم عبور داد. نخود، عدس، لوبیا سفید و سایر حبوبات این غذا از چند ساعت قبل طبخ باید خیسانده شوند. گوشت دلخواه با کمی پیاز و نمک و فلفل پخته شود و یک آب گوشت غلیط و مناسب تهیه شود. کرفس، جعفری، گشنیز و سایر سبزیجات به خوبی خرد شده به اندازه دلخواه در آیند.
2. طبخ سوپ حریره مراکشی ویژه رمضان
در مرحله طبخ میتوان پیاز را با روغن زیتون سرخ کرد تا سبک شود، افرادی که میخواهند از خوردن روغن پرهیز کنند میتوانند این مرحله را حذف کرده آب گوشت، آب، پیاز، کرفس، عدس، نخود و لوبیا را با یکدیگر مخلوط کرده اجازه دهند بپزند.
در مرحله بعد پس از پخت حبوبات سایر مواد به غذا اضافه شده باید صبر کرد تا کاملا پخته شوند. بعد از این که جعفری و گشنیز سبک شده و به اندازه کافی پخته شدند غذا آماده سرو است. مواد این سوپ همگی باید به خوبی پخته شوند و حالت لطیفی به خود بگیرند.
سوپ حریره مراکشی را میتوان با لیمو ترش در ظرف دلخواه سرو کرد. برای تزئین علاوه بر لیمو میتوان از مقدار کمی جعفری هم که به خوبی ریز شده استفاده کرد.
ارزش غذایی سوپ حریره مراکشی چیست و چند کالری دارد؟
این غذا با مواد اولیه ذکر شده حدود ۸ فنجان خواهد بود و حاوی ارزش غذایی زیر است:
- کالری: ۲۱۱
- کربوهیدرات: ۵/۳۹ گرم
- چربی: ۵/۱ گرم
- آهن: ۹/۳ گرم
- سدیم: ۵۳۹ میلیگرم
- فیبر: ۸/۹ گرم
آیا سوپ حریره روش طبخ دیگری هم دارد؟
بله افراد میتوانند از رشتههای گوشت هم در طرز تهیه سوپ حریره مراکشی ویژه رمضان استفاده کنند. استفاده از عصاره گوشت به جای آب گوشت هم برای طبخ این غذا مجاز است. افرادی که به غذاهای ترش علاقه دارند میتوانند دو قاشق غذاخوری آب لیمو هم در انتهای طبخ به این غذا اضافه کنند.
برخی افراد برای لعاب بیشتر این غذا از برنج هم استفاده میکنند. میتوان آب و ۲ قاشق آرد را هم ترکیب کرد و برای غلیظ شدن این سوپ به جای برنج به ترکیب اضافه کرد. برخی به جای عدس از دال عدس هم در طبخ این غذا استفاده میکنند. هویج، فلفل دلمهای و سیر هم از مواد غذایی دلخواه ایرانیها است که برخی به این دستور پخت اضافه میکنند.
از چوب دارچین هم برای طعمدار کردن این غذا میتوان استفاده کرد، فقط هنگام سرو باید از غذا جدا شود و آن را دور انداخت. زعفران و زیره هم در مرحله سرو غذا برای طعمدار کردن بیشتر به این غذا افزوده میشود.
دست افراد برای انتخاب حبوبات و سبزیجات مورد استفاده در طبخ سوپ حریره مراکشی باز است و سرآشپز بسته به ذائقه و سلیقه اعضای خانواده میتواند از آنها استفاده کند. بهترین شیوه طبخ این سوپ که ارزش غذایی مواد اولیه را حفظ میکند در این دستور پخت آورده شده است.در پایان دعوت می کنیم از صفحه سوپ رژیمی برنافیت نیز دیدن کنید.