نان کتویی با آرد بادام

وقتی برای اولین بار رژیم کتو را شروع می‌کنید، نگران این هستید که رژیم غذایی شما کاملاً تغییر می‌کند. شاید تصور کنید که بسیاری از غذاهای مورد علاقه‌تان در کتو ممنوع است و وعده‌های غذایی شما فقط شامل پروتئین، لبنیات و سبزیجات خواهد بود. خوشبختانه این روزها، بسیاری از غذاهای اصلی جایگزین کتویی دارند و این حتی شامل بستنی، کیک و نان نیز می‌شود. در این مقاله بهترین دستور پخت نان کتوژنیک خانگی عالی را به شما می‌آموزیم.می‌توانید از این نان در کنار غذاهای کتوژنیک ایرانی استفاده کنید.

نان کتوژنیک چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، نان کتوژنیک یک جایگزین کم کربوهیدرات برای نان سنتی و نان تست است که برخلاف نوع سنتی، حاوی آرد سفید یا گندم نیست. این نان با آرد بادام درست می‌شود و اغلب به مخمر نیاز ندارد.

در رژیم کتو نیاز به یک نان دارید که هر زمان که هوس خوردن کربوهیدرات می‌کنید، یا زمانی که می‌خواهید یک ساندویچ کلاسیک یا مقداری نان تست برای صبحانه بخورید، بتوانید به راحتی آن را درست کنید! بافت این نان از وسط نرم و لطیف است و طعم بسیار دوست داشتنی دارد؛ به زیبایی برش داده و برشته می‌شود و اصلا طعم بادام نمی‌دهد!

چگونه نان کتویی کم کربوهیدرات درست کنیم؟

اگرچه بسیاری از فروشگاه‌های مواد غذایی اکنون نان کم کربوهیدرات دارند، اما شما با این دستور پخت، می‌توانید به راحتی یک نان کتویی خاگی بسیار سالم و خوشمزه درست کنید. این نان بسیار ارزان‌تر و با کیفیت‌تر از نوع بازاری است و حداقل یک بار در هفته آن را خواهید پخت!

مواد لازم برای تهیه نان کتوژنیک

  • ۲ فنجان آرد بادام
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر یا مایه خمیر
  • 3 قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده
  • 4 تخم مرغ بزرگ که حتما به دمای اتاق رسیده باشد.
  • 1/2 فنجان کره بدون نمک ذوب شده
  • 1/2 فنجان آب

دستور پخت نان کتویی

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 فارنهایت گرم کنید. یک قالب نان 8×4 اینچی یا 20×10 سانتیمتری را با کاغذ روغنی بپوشانید و یک اینچ را از همه طرف برای برداشتن آسان نگه دارید.

در یک کاسه کوچک آرد بادام، بیکینگ پودر و نمک را خوب مخلوط کنید. در یک کاسه بزرگ با استفاده از همزن دستی بذر کتان، تخم‌مرغ، کره و آب را با هم بزنید تا کف کند و حباب‌هایی ظاهر شود. مطمئن شوید که کره خیلی داغ نباشد، در غیر این صورت زرده‌ها پخته می‌شوند.

حالا مواد خشک را اضافه کرده، به آرامی‌ هم بزنید تا ترکیب شوند.

خمیر را به تابه منتقل کنید و به مدت 40 تا 45 دقیقه یا تا زمانی که یک سیخ تمیز بیرون بیاید بپزید.

قبل از برش دادن و سرو، اجازه دهید نان در تابه کاملا خنک شود.

نان کتوژنیک

نکاتی برای تهیه بهترین نان کتویی

  • بذر کتان آسیاب شده؛ به فرآیند چسبندگی خمیر نان کمک می‌کند؛ بهتر است آن را حذف نکنید.
  • برای پخت نان کتویی کره ترجیح داده می‌شود، اما می‌توان آن را با سایر منابع چربی مانند روغن زیتون، روغن آووکادو یا روغن نارگیل جایگزین کرد.
  • می‌توانید به دلخواه کمی استویا به دستور اضافه کنید؛ استویا روش ترجیحی ما برای از بین بردن طعم تخم مرغی این نان کم کربوهیدرات است. یا اینکه می‌توانید 1 قاشق چایخوری سرکه اضافه کنید.
  • از قالب نان بزرگتر از 10 در 20 سانتیمتر استفاده نکنید؛ چرا که در قالب بزرگتر نان شما حالت برآمدگی و گنبدی ندارد.
  • اطمینان حاصل کنید که حدود 3 تا 5 سانتیمتر کاغذ روغنی روی دو طرف قالب نان آویزان است. این کار باعث می‌شود نان را از تابه خیلی راحت تر خارج کنید.
  • مدل و دمای فرها متفاوت است. ممکن است پخت این نان در یک فر 40 دقیقه طول بکشد، اما توصیه می‌کنیم بعد از 35 دقیقه نان را چک کنید. شاید در فر شما پخت تا 45 دقیقه طول بکشد.

ارزش تغذیه‌ای نان کتو

مقدار سرو: 1 برش

کالری: 177 کالری

کربوهیدرات: 5 گرم

پروتئین: 8 گرم

چربی: 15 گرم

سدیم: 180 میلی‌گرم

پتاسیم: 56 میلی‌گرم

فیبر: 3 گرم

ویتامین آ: 113 IU

کلسیم: 64 میلی گرم

آهن: 1 میلی گرم

کربوهیدرات خالص: 2 گرم

سوالات متداول

1. آیا می‌توانید در رژیم کتو نان بخورید؟

از نظر فنی، شما می‌توانید اکثر چیزها را در رژیم کتو بخورید. سوال بزرگ این است که چه مقدار از کربوهیدرات خالص روزانه خود را می‌خواهید فقط برای یک غذا یا انواع غذاها مصرف کنید.

نان موجود در نانوایی برای رژیم کتوژنیک مناسب نیست. در برخی فروشگاه‌ها ممکن است نان کتو تجاری موجود باشد، اما با دستور پختی که در این مقاله آمده است، می‌توانید خودتان آن را درست کنید.

2. آیا می‌توانم به جای آرد بادام از آرد نارگیل استفاده کنم؟

این دستور فقط با آرد بادام درست می‌شود و بهتر است آن را با آرد نارگیل یا آرد دیگری جایگزین نکنید.

3. چند کربوهیدرات در نان کتو خانگی وجود دارد؟

با این دستور یک نان کامل درست می‌کنید که هر نان به 12 برش تقسیم می‌شود. کل نان 24 کربوهیدرات خالص دارد که در هر برش 2 گرم کربوهیدرات موجود است.

موارد مصرف نان کتویی

شما می‌توانید از این نان دقیقاً مانند نان‌های کلاسیک سفید یا گندمی‌ استفاده کنید. در اینجا چند ایده ساده برای مصرف نان کتویی را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. نان تست: به روش کلاسیک یک یا دو برش را برشته کنید و روی آن مربای کتو، کره بادام خانگی یا کتو نوتلا بمالید!
  2. ساندویچ: همراه با یک تکه مرغ گریل یا سرخ شده یک ساندویچ کتوی خوشمزه خواهید داشت.
  3. غذای جانبی: همراه با خورش، کاری یا حتی مقداری سوپ می‌توانید نان کتویی را مصرف کنید.

دستوز پخت نان کتوژنیک

روش‌های نگهداری و انجماد نان کتوژنیک

نان کتو همیشه باید در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری شود؛ چرا که مواد به کار رفته برای تهیه نان کتویی بسیار حساس هستند و نمی‌توانند در دمای اتاق نگهداری شوند. این نان تا 2 هفته در دمای یخچال ماندگاری دارد. تکه‌های نان باقی‌مانده را می‌توان تا 6 ماه در فریزر، در کیسه زیپ‌دار نگهداری کرد.

مزیت نان کتوژنیک خانگی

به طور کلی نان‌های دوستدار کتو از آرد نارگیل یا آرد بادام درست می‌شوند. از این آردها برای تولید نانی با کربوهیدرات بسیار کم و عاری از آلرژن‌های رایج استفاده می‌شود.

نان‌های کم کربوهیدراتی که از فروشگاه خریداری می‌کنید معمولاً از مواد اولیه بسیار بیشتری تشکیل شده‌اند. برخی از مواد رایج در نان‌های کتوی بازاری عبارتند از: گلوتن گندم حیاتی، فیبر جو دوسر، آرد سویا، پروتئین گندم و غیره. در حالی که این نان‌ها طعم خوبی دارند و راحت‌تر از تهیه یک قرص نان از ابتدا به نظر می‌رسند، اما حاوی موادی هستند که اکثر افراد در رژیم کتو دوست دارند از آن اجتناب کنند.

آیا نان کتو برای کاهش وزن خوب است؟

نان کتو گزینه‌ای عالی برای کاهش وزن است. این نان طعم بسیار خوبی دارد اما توجه داشته باشید که نسبت به نان سنتی کالری بیشتری دارد؛ بنابراین در مصرف آن متعادل باشید.

سخن آخر

نان‌های سنتی تهیه شده با گندم یا سایر غلات و همچنین اکثر نان‌های بدون گلوتن برای رژیم کتو مناسب نیستند، اما همان طور که دیدید به راحتی می‌توانید نان کتوژنیک درست کنید و از آن در وعده‌های رژیم کتوژنیک لذت ببرید. این نان در مقایسه با سایر نان‌ها کربوهیدرات بسیار کمتر اما در عوض پروتئین و فیبر بسیار بیشتری دارد.

توصیه می‌کنیم با دریافت رژیم کتوژنیک مخصوص خود از برنافیت، از سایر مزایای آن مثل پشتیبانی و آشنایی با دستور پخت غذاهای کتویی بهره ببرید.

 

منابع:

thebigmansworld

ketoconnect

wholesomeyum

 

guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
آتنا

بهش میخوره مزه شیرینی داشته باشه

خانه