بعد از کرونای چینی اکنون عده زیادی از مردم دنیا درگیر ویروس دیگری شده اند که به کرونا انگلیسی یا کرونا جدید معروف شده است. ویروسی که حالا حالاها قصد رخت برکندن از جهان را ندارد. در این مقاله در مورد این ویروس جدید مطالبی را با شما دوستان عزیز در میان خواهیم گذاشت. با برنافیت همراه باشید.

 

کرونا انگلیسی‌چیست؟

کرونای انگلیسی نوع دیگری از کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی ۲ است، که موجب ایجاد کووید ۱۹ در فرد می‌شود. این ویروس در اکتبر سال ۲۰۲۰ اولین بار طی یک نمونه‌گیری در انگلستان شناسایی شد و در اواسط دسامبر ۲۰۲۰ شروع به گسترش کرد.

کرونا انگلیسی معمولا با یک سرماخوردگی معمولی شروع شده و در هفته دوم ریه و قلب را درگیر می‌کند. این ویروس در میانسالان و جوانان نیز باعث مرگ می‌شود.

سرایت ویروس سرعت بسیار بالایی دارد و تنها با مراقبت از خود قابل کنترل است. این ویروس برای کودکان بسیار خطرناک است. تاکنون بیشتر از ۱۷۰۰ جهش ژنتیکی در ویروس کرونا دیده شده که قدرت سرایت کرونا انگلیسی از همه بیشتر بوده است. ویروس جدید، خطر مرگ بیشتر از کرونای  قبلی دارد. این  ویروس ۷۰ بار درصد سرعتش بیشتر از مورد  قبلی است.

 علائم کرونا انگلیسی در بزرگسالان کدام است؟

 اولین علامت کرونا انگلیسی خستگی و بی‌حالی است. از جمله علامت‌های شایع ویروس کرونا انگلیسی عبارتند از:

  • سرفه
  • خستگی
  • بیحالی
  • دردهای عضلانی
  • گلودرد
  • و تب

 در این نوع کرونا از دست دادن حس چشایی کمتر از نوع قبلی است. دردهای مفصلی، تنگی ‌نفس، اختلالات گوارشی، درگیر شدن ریه نیز در کرونای انگلیسی شایع است. در صورت بروز علائم کرونا انگلیسی ظرف ۲ تا ۳ روز فرد به شدت درگیر می‌شود.

علائم کرونا انگلیسی در کودکان چیست؟

علاپم این ویروس در کودکان عبارتند از:

  • سرفه
  • اسهال
  • استفراغ
  • و بی‌اشتهایی

با توجه به اینکه سرعت سرایت کرونا انگلیسی نگران‌کننده است، علائمش در ۲۴ تا ۴۸ ساعت در فرد دیده می‌شود. از کودکانی که درگیر بیماری‌های زمینه‌ای مثل ناراحتی کلیوی، کبدی و قلبی و همچنین دستگاه گردش خون هستند باید مراقبت بیشتری انجام شود.

چگونه با کرونا انگلیسی مقابله کنیم؟

طبق تاکید سازمان بهداشت جهانی توصیه شده که از دو ماسک پارچه‌ای و جراحی استفاده کنیم. از طرف دیگر باید ثابت شود که قسمت بالا و پایین ماسک امکان ورود ویروس را ندارند. دوره نقاهت ویروس کرونا انگلیسی طبق گفته فوق تخصصین رشته عفونی بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است. این ویروس جدید به شدت عفونی بوده و شدت نزدیک به دو برابر ویروس قبلی را دارد.

کرونا انگلیسی

 بهترین راهکار درمان، تشخیص به موقع آن است. موارد زیر نیز به پیشگیری از این ویروس کمک می‌کند:

  • از برگزاری مراسم جشن و عزاداری و حضور در مکان‌های شلوغ و پرتردد خودداری کنید.
  • رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی والدین در مورد کودکان باید با شدت بیشتری صورت بگیرد.
  • انجام تست pcr برای تشخیص ویروس کافی نیست، ولی مراکز رفرانس که قدرت دسته‌بندی ویروس را دارند می‌توانند این ویروس را شناسایی کنند.
 

چگونه از ابتلا به کرونا انگلیسی پیشگیری کنیم؟

راه‌های پیشگیری از کرونا انگلیسی با کرونای معمولی فرقی ندارد. رعایت فاصله گذاری، شستن مداوم دست و پرهیز از دورهمی‌ها توصیه می‌شود.

کرونای انگلیسی بیشتر علاقمند است افرادی را درگیر کند که کرونای معمولی نگرفته‌اند.

برای پیشگیری از انتقال ویروس، رعایت فاصله دو متری و استفاده از دو ماسک از موثرترین راهکارهای پیشگیری از شیوع این ویروس هستند. همچنین توصیه می‌شود جز برای کارهای ضروری از منزل خارج نشوید و در تجمعات و دورهمی‌ها شرکت نکنید.

 

چگونه برای پیشگیری از دو ماسک استفاده کنیم؟

زدن دو ماسک به این صورت باید باشد:

یک ماسک پارچه‌ای باید روی ماسک سه لایه را بپوشاند تا به طور کامل و هم‌زمان دهان و بینی را بگیرد. بر اساس آزمایش‌های انجام شده این ویروس جهش یافته بسیار ریزتر از ویروس قبلی است. عمدتا افرادی به این واریانت جدید ویروس کرونا مبتلا می‌شوند که قبلا به کرونا مبتلا نشده باشند.

 احتمالا آنتی بادی‌های ایجاد شده توسط ویروس کرونا قبلی در بدن افرادی که قبلاً به این بیماری مبتلا شده بودند، قابلیت محافظت از آنها را در برابر ویروس کرونا انگلیسی داشته باشد.

 

آیا دارو یا واکسنی برای کرونا انگلیسی وجود دارد؟

با وجود اینکه جهشی که در کروموزوم کرونا اتفاق افتاده، قدرت انتقال ویروس را تا دو برابر افزایش داده، اما تغییری در ساختار کلی ویروس رخ نداده و واکسن‌هایی که در حال حاضر وجود دارند همچنان تاثیرگذارند.

کشور انگلیس که در حال حاضر درگیر این بیماری است، از واکسن‌های موجود استفاده می‌کند.

گروه‌هایی که روی واکسن کرونا مشغول انجام آزمایش هستند اعلام کردند که این ویروس‌ها تاثیر چندانی روی واکسن‌ها نداشتند و همچنان همان واکسن‌ها اثرگذار هستند.

برای اینکه بدانیم آیا در آینده نزدیک نیاز به واکسن قوی‌تری برای از بین بردن ویروس خواهد بود یا خیر ابتدا باید ببینیم این ویروس در آینده چه جهش‌هایی خواهد داشت و به این دلیل که جهش در این ویروس قابل پیش‌بینی نیست، باید ابتدا این مسئله مشخص شود تا بتوان بر علیه آن اقدامات لازم را انجام داد. البته هر چقدر مصرف داروهای ضدویروس بیشتر شود، احتمال اینکه قدرت ویروس‌ها نیز بیشتر شود وجود دارد.

خوشبختانه داروی MAB98  با استقبال مردم و مسئولان روبرو شده و بیش از ۱۰۰۰ نفر از پزشکان، پرستاران و اعضای کادر بهداشت و درمان و خانواده آنها تاثیر مثبت این دارو را تایید کرده‌اند. به امید روزی که دنیا را بدون کرونا انگلیسی و هر بیماری دیگری تجربه کنیم.