aloe-oil

روغن آلوئه ورا یکی از اصلی ترین بخش های زیبایی در بسیاری از فرهنگ ها بوده است. امروز برنافیت میخواهد کمی درباره آن صحبت کند و از فواید بی نظیر آن در صافی، جوانی، پاکسازی و دفع نیش حشرات از پوست بگوید تا تاثیرش در بلندی و رفع شوره ها بگوید.

مصرف روغن آلوئه ورا به صورت موضعی زخم ها را درمان و از نیش حشرات جلوگیری می کند. با ما همراه باشید.

قدمت روغن آلوئه ورا

از اوایل سال 1800 از روغن آلوئه ورا برای درمان بیماری های پوستی مزمن، کبودی، سوختگی، زخم و حتی یبوست استفاده می شده است. این خواص به برگ های پر طراوت آلوئه ورار نسبت داده می شو. ژل زرد و برگ سبز آن حاوی آنتراكينون ، گليكوزيد، کربوهیدرات و پروتئین است.

این دو پروتئین با روغن های معدنی، شیر، آب و عسل به طور موضعی موجب درمان می شوند. زمانی که عصاره ی آلوئه ورا را با روغن مخلوط کنید، روغن آلوئه ورا به دست خواهید آورد. برای به دست آوردن این ترکیب از هر روغن حاملی مثل روغن سویا، روغن زیتون، روغن جوجوبا، روغن نارگیل و … می توانید استفاده کنید. شما باید قطعات یا پالپ آلوئه ورا را در روغن حامل خیس کنید و بگذارید مدتی جوش بیاید.

بیشتر بخوانید: چگونه روغن تراپی به رشد بهتر موها کمک می کند؟

خواص روغن آلوئه ورا برای بدن چیست؟

به دلیل مراحل استخراج، روغن آلوئه ورا سرشار از فیتو شیمیایی هاست که دارای خواص التهابی، درمان کننده ی زخم و ضد میکروبی می باشد. این روغن حاوی ترکیبات محرک رشد مثل گلوکومانان می باشند. آنها ساخت کلاژن ها و دیگر فاکتورهای ترمیم پوستی و مربوط به رشد مو را تحریک می کنند. از آنجا که آلوئه ورا سرشار از ویتامین و مواد معدنیست، روغن آن نیز ممکن است موجب جوانسازی پوست و سلول های مو شود.

بیشتر بخوانید: اسموتی آلوئه ورا

خواص روغن الوورا برای پوست و مو چیست؟

آلوئه ورا باعث رطوبت رسانی و حفظ پوست شما می شود. به علاوه مصرف مداوم آن به رشد مو و تغذیه ی موها و پوست سر خشک کمک می کند. شما می توانید به منظورهای زیر از این روغن استفاده کنید:

 روغن آلوئه ورا

 

1-  روغن آلوئه ورا برای پوست صورت و روشن کردن پوست 

گیاه آلوئه ورا حاوی آلوئسین است. ترکیبی که بر روی رنگ پوست تاثیر می گذارد. آلوئسین در تولید ملانین پوست دخالت دارد و از تولید ملانین جلوگیری کرده و پوست صورت را روشن می کند.

اشعه های UV نیز موجب لک و تغییر رنگ پوست می شوند. مصرف موضعی آلوئسین در کاهش شدت این لک ها موثر است.

ترکیب روغن نارگیل فوق العاده بکر با عصاره ی آلوئه ورا شدت درخشندگی پوست را تا چند برابر افزایش می دهد. اگر این روغن همراه با زردچوبه مصرف شود، هیچ بوی نامطبوع، اکسیداسیون و یا بوی بدی ایجاد نمی کند.

بیشتر بخوانید: ماسک صورت برای شادابی پوست

2- مرطوب کننده و بهبود دهنده ی نیش حشرات

ترکیب ژل آلوئه ورا با روغن زیتون به عنوان بهبود دهنده ی موضعی نیش حشرات به کار می رود. بسته به حساسیت شما به ژل آلوئه ورا و روغن زیتون شما می توانید این مواد را با هم مخلوط کنید. مصرف این روغن شما را از مالاریا، بیماری دنگ و بیماریهای انگلی حفظ کرده و مواد مغذی را به پوست شما می رساند.

3- ضد آکنه

در یک مطالعه نشان داده شد که ترکیب روغن آلوئه ورا با روغن اکسیژن به کاهش آکنه کمک می کند. استفاده از این ترکیب به مدت 2 تا 5 روز تا 50 درصد موجب از بین رفتن ضایعات آکنه می شود. فعالیت آنتی باکتریال ژل آلوئه ورا به از بین رفتنالتهاب مزمن نیز کمک می کند.

ترکیب ژل آلوئه ورا با روغن درخت چای نیز به درمان آکنه کمک می کند. روغن درخت چای ترشح سبوم را کاهش داده و از رشد باکتری های تولید کننده آکنه جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: تغذیه برای مقابله با آکنه

 روغن آلوئه ورا

 

4- کمک به رشد مو

یکی از بهترین درمان های خانگی برای جلوگیری از ریزش مو همین آلوئه ورا است. پالپ، برگ ها و روغن آن برای از بین بردن خشکی کف سر، بهبود موهای آسیب دیده و جلوگیری از آسیب موهای رنگ شده می شود. شما می توانید برگ ها را بجوشانید و مایع سرد را به موهای خود بزنید.

این ماده به حفظ تعادل PH پوست سر و جلوگیری از شوره نیز کمک می کند و رطوبت و شادابی موها را فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: رشد سریع مو با بذر کتان

5- از بین بردن ترک های پوستی

ترک های پوستی، رگه های باریکی از پوست نازک شده هستند. عواملی که موجب ایجد این رگه ها می شوند شامل افزایش وزن، بارداری، وزنه برداری و کشش مداوم پوست است. تا کنون هیچ راهکار یا دارویی که به درمان قطعی آنها بپردازد شناسایی نشده.

کرم های حاوی استروئید نیز یک درمان موقت و خطرناک است. اما به جای آنها می توان از ژل آلوئه ورا به همراه روغن های حامل استفاده کرد.

استفاده از کرم های ژل آلوئه ورا و روغن بادام شیرین به کنترل خارش و قرمزی این ترک های پوستی کمک می کند. استفاده ی موضعی آنها از پیشروی آنها در سطح شکم نیز جلوگیری می کند.

 روغن آلوئه ورا

 

طرز تهیه روغن آلوئه ورا در منزل

پیش از اینکه طرز تهیه را بیان کنیم، باید بگویم روغن آلوئه ورا مثل روغن های دیگر شفاف و صاف نیست. گاهی اوقات با پالپ های ژل آلوئه ورا همراه است که در روغن حل شده.

مواد لازم برای تهیه روغن آلوئه ورا

  • برگ آلوئه ورا
  • روغن نارگیل بکر و یک نوع روغن حامل (روغن دانه خردل، کنجد، روغن کرچک، زیتون و یا بادام)
  • چاقو
  • کاسه متوسط برای مخلوط کردن
  • ماهی تابه گود برای جوشاندن مواد

بیشتر بخوانید: خواص روغن نارگیل

روش آماده سازی

  • برگ های آلوئه ورا را بشویید
  • گوشه های برگ را ببرید تا بتوانید خارهای آن را جدا کنید.
  • برگ ها را به طول بچینید.
  • ژل را از برگ ها خارج کنید و در یک کاسه بریزید.
  • یک کاسه دیگر با همان گنجایش را با روغن نارگیل بکر و روغن حامل پر کنید.
  • روغن اندازه گیری شده را در یک تابه بریزید. آن را روی شعله قرار دهید و شعله را کم کنید.
  • اجازه دهید به جوش بیاید. گاهی آن را هم بزنید.
  • وقتی تمام ژل قهوه ای و شفاف شد، گاز را خاموش کنید.
  • اجازه دهید سرد شود.
  • مخلوط را در یک ظرف بریزید و در آن را محکم ببندید.