اصطلاحات در برنامه غذایی

افرادی که در برنامه غذایی آنلاین برنافیت شرکت کرده‌اند، حتما با برخی لغات و اصطلاحات در برنامه غذایی برخورد کرده‌اند، که اکثرا افراد دچار ابهام می‌شوند. در این مقاله قصد داریم مهم‌ترین اصطلاحات در برنامه غذایی را برای شما شرح دهیم.

Dr. Kermani Bernafit Diet Terms

اکثر افراد هنگامی که به واژه رژیم فکر می‌کنند، تنها محدودیت غذایی را به یاد می‌آورند. در حقیقت رژیم به معنای کاهش یا حذف برخی عادات است. هدف اصلی در رژیم غذایی این است که مجبور می‌شوید سالم‌ترین گزینه‌هایی را انتخاب کنید که موجب بهبود سلامتی شود.

برنامه غذایی بر سبک زندگی و سلامتی ما تاثیر فراوانی دارد. صرفا رژیم غذایی به معنای این‌ که چه غذایی می‌خوریم نیست، بلکه به خواب، ورزش، زمان تامل در آرامش، آگاهی ما از زندگی محیطی، اخلاقی، معنوی و یا مذهبی، کار و روابط ما با دیگران است.

تغذیه چیست؟

نکته مهم این است که تغذیه خوب با رژیم غذایی متفاوت است. به دلیل این‌که به کیفیت غذا اشاره می‌کند به عبارتی تغذیه غذایی است که بدن باید روزانه مصرف کند تا عملکرد بدن بهینه شود که شامل کربوهیدارت‌های پیچیده، پروتئین، چربی‌های سالم و فیبر است.

چرا باید غذاهای سالم بخورید؟

مصرف غذاهای سالم باعث جلوگیری بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند. رزیم غذایی خوب تمام جنبه‌های زندگی از جمله عملکرد مغز و عملکرد بدنی را بهبود می‌بخشد. به نوعی می‌توان گفت غذا بر تمام سلول‌ها و اندام‌ها تاثیر می‌گذارد. افرادی که به صورت روزانه ورزش انجام می‌دهند بدون شک یک رژیم غذایی سالم به  عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند.

برخی لغات و اصطلاحات در برنامه غذایی هستند که ممکن است با آن‌ها آشنا نباشید در این بخش قصد داریم شما را با این لغات آشنا کنیم.

اندازه و میزان خوراکی

1. وزن ایده‌آل

وزن ایده‌آل به عبارتی یعنی پس از پایان رژیم غذایی به وزن دلخواه خودتان می‌رسید. افرادی که متاهل هستند نظر همسرشان از نظر ما بسیار مهم تر است و وزن ایده‌آل افراد متناسب با قد، استخوان بندی، سن و جنسیت می‌باشد.

2. لیست‌های غذایی

برنامه هفتگی شما به صورت دو هفته پیاپی است که در هر روز غذای مصرفی شما به شش وعده تقسیم می‌شود. هر فرد در هر وعده غذایی، میزان کالری مورد نیاز بدنش تعیین می‌شود.

  • لیست استاندارد

در برنامه غذایی لیست استاندارد، نوع و مقدار غذاها توسط برنامه تعیین می‌شه  و امکان تغییر دادن ندارد. این نرم افزار مجهز به 9 لیست استاندارد می‌باشد که می‌تونید هر دو هفته یکی را انتخاب کنید. یکی از مزیت‌هایی که این برنامه غذایی دارد این است که نسبت پروتئین به کربوهیدارت در این لیست رعایت شده است.

  • لیست دلخواه من

در برنامه لیست دلخواه من، می‌توانید نوع غذا را خودتان انتخاب کنید و مقدارهر غذا توسط نرم افزار برای شما تعیین می‌شود. به این نکته باید توجه کرد که در طول هفته فقط امکان انتخاب حداکثر 3 نوبت غذای برنجی در این برنامه وجود دارد.

مزیت لیست دلخوا من:

  1. اعمال سلیقه شخصی
  2. تعیین لیست غذایی با میزان قدرت خرید افراد
  3. ایجاد تنوع غذایی
  4. القای حس استقلال در انتخاب

انتخاب لیست دلخواه من

  • لیست گیاهی

این لیست برای افرادی است که از خوردن فرآورده‌های حیوانی به جز تخم مرغ و شیر خودداری می‌کنند.

3. وعده‌های غذایی

به وعده صبحانه، میان وعده ساعت 10 صبح، قبل از نهار، ناهار، عصرانه و شام وعده‌های غذایی گفته می‌شود.

4. سهمیه غذایی

سهمیه شامل قند، خرما، توت خشک، شیر، ماست، دوغ، بستنی و روغن زیتون است که افراد باید به‌صورت ثابت در طول روز مصرف کنند. مصرف این مقدار غذاها باید در طول روز تقسیم گردد و نباید به یک‌باره میل شود. چنان‌چه در لیست برنامه غذایی واژه سهمیه به همراه نام یکی از غذا مانند شیر، ماست، روغن زیتون، قند یا خرما آورده شود. به این منظور است که غذای مذکور باید از میزان سهمیه کم شود.

5. قبل از صبحانه (ناشتا)

روزانه دو لیوان آب به اضافه یک قاشق غذاخوری آبلیمو (به ازای هر لیوان) قبل از صرف صبحانه.

نکته: در صورت داشتن ناراحتی معده از اضافه کردن آبلیمو خودداری شود.

6. غذاهای آزاد

غذاهایی که فاقد کالری هستند، مصرف آن توسط افراد مجاز می‌باشد. غذاهایی که فاقد کالری هستند عبارتند از:

  • کاهو
  • کلم
  • خیار
  • بادمجان
  • کدو
  • هویج
  • گوجه فرنگی

می‌توانید از ترکیبات نمک، آبلیمو، آبغوره، سرکه (به اندازه دلخواه) با ماست و روغن زیتون (از سهمیه) به عنوان سس سالاد استفاده کنید.

مصرف بادمجان در برنامه غذایی

7. جایگزین مواد غذایی

تعویض یک نوع غذا با غذای دیگر. (داخل یا خارج از لیست غذایی)

8. جابه جایی وعده غذایی

می‌توانید وعده‌غذایی خود را با یک روز دیگر جابه‌جا کنید.

به عنوان مثال: ناهار شنبه با شام شنبه و ناهار یکشنبه با ناهار دوشنبه جابه‌جا شود.

9. متر کردن

  • دور شکم

گذاشتن متر در کوچک ترین اندازه بین آخرین دنده و برآمدگی استخوان لگن، به صورت ایستاده و پس از خارج کردن نفس باشد.

  • دور باسن

پهن‌ترین اندازه از برامدگی لگن به پایین‌ترین منطقه از باسن باید متر کنید.

  • دور مچ

متر را زیر برآمدگی استخوانی ساعد و کف قرار دهید.

اندازه گیری دور مچ

  • دور ران

بالاترین قسمت ران بعد از باسن باید متر کنید.

10. تمدید دوره

پس از اتمام دوره سه ماهه اول برنامه غذایی، در صورت نرسیدن به وزن ایده آل می‌توانید مجدد اقدام به تمدید برنامه رژیم غذایی دوره سه ماهه جدید کنید.

چرا کنترل کالری دریافتی مهم است؟

یکی از عامل‌های اساسی در کنترل وزن و سلامتی، کالری دریافتی می‌باشد. با کنترل کالری دریافتی می‌توانید از دریافت بیش از حد کالری جلوگیری کنید. اگر قصد کاهش وزن دارید بسیار مهم است که اندازه کالری دریافتی خود را کنترل کنید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments