چاقی شکمی یکی از بدترین معضلاتیست که خانم ها و آقایان با آن دست و پنجه نرم می کنند. اما قبل از اینکه برای از بین بردن آنها به سراغ تمرین های کرانچ در باشگاه بروید، این موضوع را در نظر داشته باشید که با بالا رفتن سن حتی کمی تغییر در سطح هورمون ها موجب ایجاد چربی های شکمی خواهد شد.
تحقیقات جدید نشان داده است که زنان یائسه ای که به هورمون درمانی پرداخته اند، کمتر از دیگران دچار چربی های شکمی می شوند. برای تغییر هورمون ها لازم نیست به پزشک مراجعه کنید. روش های طبیعی مثل کاهش مصرف شکر، حذف غذاهای فرآوری شده و عدم مصرف کافئین و الکل موجب تنظیم سطح انسولین و قند شما می شود.
در ادامه برنافیت شما را با نشانه های دخالت هورمون ها در چربی شکمی آشنا خواهد کرد.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: هورمون کاهش وزن
1- هورمون ها و چربی شکمی ؛ درست غذا می خورید اما دور شکم شما کوچک نمی شود
اگر تمام عمر شکم شما کوچک بوده، اما به ناگهان یک شبه بزرگ می شود احتمالا دچار اختلالات هورمونی شده اید. با افزایش سن، بدن دچار مقاومت به انسولین می شود که این موضوع موجب می شود تا به جای سوزاندن چربی ها، آنها را ذخیره کند.
به علاوه پیش از دوران یائسگی، غالب هورمون ها در بدن زنان هورمون استروژن است. این غلبه استرژن موجب حساسیت به انسولین می شود که چربی های شکمی را به وجود می آورد.
پیشنهاد برنافیت: گر گرفتگی در یائسگی
2- هورمون ها و چربی شکمی ؛ به شدت میل به شیرینی جات دارید
حساسیت به انسولین، آثار ثانویه ای بر هورمون های مهم دیگر دارند. علاوه بر آن بر روی هورمون لپتین نیز اثر می گذارند. لپتین هورمونی است که به بدن شما هشدار سیری را می دهد.
افزایش مقاومت به انسولین موجب افزایش هورمون لپتین می شود. افزایش لپتین برخلاف تصور شما باعث نمی شود که قاشق و چنگال را کنار بگذارید و از خوردن دست بکشید، بلکه موجب اختلال در عملکرد گیرنده های آن می شود.
این گیرنده ها از فرستادن سیگنال سیری به مغز جلوگیری می کنند. در نتیجه شما برخلاف آن کاری را انجام خواهید داد که انتظار می رود. در نتیجه شما به خوردن ادامه می دهید و هیچ گاه سیگنال سیری را دریافت نخواهید کرد.
پیشنهاد برنافیت: اشتهای کاذب
3- هورمون ها و چربی شکمی ؛ دچار نوسان خلق و خو می شوید
زنان در دوره پیش و پس از یائسگی دچار نوسان در هورمون استروژن می شوند که این نوسان تغییرات خلق و خو و چربی های شکمی را به دنبال دارد. به همین دلیل هست که زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات رفتاری هستند.
این نوسانات هورمون موجب افسردگی و اختلال در زنان نیز می شود و علاوه بر آن افزایش وزن را نیز به دنبال دارد. اگر به سختی می توانید چربی های شکمی را آب کنید، اراده ی خود را سرزنش نکنید. شاید دلیل آن هورمون های شما باشند.
4- هورمون ها و چربی شکمی ؛ همیشه استرس دارید
بازیگر دیگری که در چربی های شکمی نقش دارد، هورمون کورتیزول است. هورمون کورتیزول یا استرس زمانی ترشح می شود که شما نگران یا مضطربید. طبق نظر محققان، وقتی دچار استرس می شویم بدن ما به فاز حفظ حیات وارد می شود. در نتیجه سطح کورتیزول افزایش می یابد و به بدن دستور ذخیره چربی ها را می دهد.
5- هورمون ها و چربی شکمی ؛ همیشه خسته اید اما خوابتان نمی برد
بی خوابی و خستگی نشان می دهند که هورمون ها مسئول افزایش وزن شما هستند. بی خوابی موجب خستگی و استرس می شود. همه ی این موارد بر روی افزایش کورتیزول تاثیر می گذارند. افزایش کورتیزول موجب کاهش سطح تیروئید شده و افزایش چربی شکمی را به دنبال دارد. به علاوه بر روی هورمون رشد تاثیر منفی دارد. هورمون رشد مسئول ساخت بافت ها، رشد ماهیچه ها و سلامت کلی بدن است.
پیشنهاد برنافیت: آب کردن چربی شکم
چگونه هورمون ها را تنظیم کنیم؟
بزرگترین مشکل با تنظیم هورمون ها (که موجب چربی شکمی می شود) این است که یکی از آنها مشکلات دیگر را به همراه می آورد. به همین دلیل است که بسیاری از زنان برای تنظیم هورمون ها به سختی تلاش می کنند. علاوه بر درمان بیماری ها، تغییرات سبک زندگی نیز به تعادل و تنظیم این هورمون ها کمک می کند.
تصمیم گیری درست در مورد غذاهایی که می خورید، ورزش های اینتروال با شدت بالا، خواب کافی و با کیفیت و مقابله با موقعیت های استرس زا قدم اصلی در ایجاد تعادل هورمونی است.
طبق نظر یکی از متخصصان تغذیه عدم مصرف شکر، الکل، کافئین، گلوتن و لبنیات به مدت 40 روز، مصرف روزانه سبزیجات و پروتئین های ضد التهابی می تواند به تنظیم هورمون ها کمک کند.