یکی از مشکلاتی که بیشتر ما با آن سر و کار داریم، پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پاها است. ترک خوردن پاها ، یک مشکل رایج است و دلایل زیادی برای آن وجود دارد. ما همواره بر روی پای خود راه می رویم، بنابراین اصلا عجیب نیست که آنها را به چنین مشکلاتی دچار کنیم.
البته علت ترک خوردن پاها ، تنها راه رفتن بر روی آنها نیست، بلکه ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد، که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.
1- عفونت های قارچی
یکی از دلایل رایجی که بیماران دچار ترک های پا می شوند، عفونت های قارچی است. در بسیاری از موارد، این عفونت ها تنها خود را به شکل پوسته پوسته شدن و بدون هیچ خارشی نشان می دهند. به همین دلیل فرد ممکن است به عفونت قارچی پای خود پی نبرد. عفونت قارچی اگر در قسمت کف پا ایجاد شود، ممکن است به قسمت های دیگری همچون ناخن پاها سرایت کند، بنابراین باید در این موارد به سرعت به پزشک مراجعه کرد.
پیشنهاد برنافیت: عادت هایی که عفونت های قارچی را افزایش می دهد
2- روتین حرکات ورزشی
تعریق و محیط های مرطوب موجب عفونت پاها و در نتیجه پوسته پوسته شدن آن می گردد. انجام هر گونه حرکت ورزشی پا برهنه، استفاده از تشک مشترک و هر گونه حرکت داغ یوگا در محیط مرطوب باشگاه، به عفونت قارچی و باکتریایی و در نتیجه به ترک خوردن پوست منجر می شود.
3- کفش های بند دار
بسیاری از زنان به پوشیدن کفش های صندل بند دار علاقه دارند، اما نمی دانند این گونه کفش ها موجب ایجاد اصطکاک با پا می شود. هر چیزی که موجب سایش پاها شود، تاول ایجاد می کند و این تاول به مرور به پوست پوست شدن و ترک خوردن آن منجر می شود. هیچ گاه یک کفش را برای مدت طولانی نپوشید. کفشی را بپوشید که قالب پای شماست و به محض اینکه برای پایتان مشکل ایجاد کرد، آن را عوض کنید.
4- آفتاب سوختگی
بیشتر ما احساس می کنیم که هیچ اتفاقی برای پاشنه ی پا در زیر نور آفتاب نمی افتد، بنابراین از زدن کرم ضد آفتاب بر روی آن خودداری می کنیم. هنگامی که به ساحل می رویم، به راحتی کف پای خود را در معرض نور خورشید قرار می دهیم، اما جالب است بدانید که آفتاب سوختگی موجب پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پاها می گردد. هیچ گاه اجازه ندهید پای شما در برابر اشعه های مضر فرابنفش قرار گیرد.
5- اگزما
اگزما یک بیماری است که خود را با پوسته شدن پوست نشان می دهد. این بیماری خود را با خارش و خشکی بدن، به ویژه کف پا نیز نشان می دهد. گرچه بسیاری از افراد اگزما را در سنین کودکی تجربه می کنند، اما بسیاری از آنها نیز ممکن است در بزرگسالی به این بیماری مبتلا شوند.
6- کم آبی بدن
کم آبی موجب خستگی، کاهش متابولیسم، جوش و ترک خوردن پاها می شود. اگر بدن شما آب کافی در اختیار نداشته باشد، ممکن است در هر جای آن پوسته ایجاد کند.
7- بدون دلیل
گرچه ممکن است دلایل مختلفی برای ترک خوردن پاها وجود داشته باشد، اما این موضوع همیشه هم بد نیست. بدن به طور طبیعی پوست اندازی می کند. بنابراین، بهتر است همیشه از سنگ پا استفاده کنید تا سلول های مرده ی پوست جدا شده و سلول های جدید تشکیل دهد.
با ترک پا خداحافظی کنید
ترک پا یکی از مشکلات شایع در بسیاری از مردم است و دلایل آن ممکن است پوشیدن کفش نا مناسب یا ایستادن بیش از حد باشد. هر چند خفیف، اما در صورتی که درمان نشوند، ترک ها منجر به درد و عفونت خواهند شد.
پیش از معرفی روش های درمانی ابتدا بهتر است دلیل ترک خوردن کف پا را بدانید.
چه عواملی موجب ترک کف پا می شوند؟
- ایستادن به مدت طولانی
- پا برهنه یا با صندل های پشت باز راه رفتن
- دوش آب داغ یا به مدت طولانی
- استفاده از مواد شوینده ی قوی که چربی طبیعی پوست را از بین می برد
- کفش های نامناسب
- خشکی پوست به علت تغییرات آب و هوا
ترک پا: از کندن پوست پا خودداری کنید
پینه ها و سلول های مرده کف پا را به حال خود رها کنید. هرچند دستکاری کردن آنها وسوسه برانگیز است، اما اگر مراقب نباشید منجر به عفونت خواهند شد. لایه برداری از لایه ی محافظتی پوست منجر به خونریزی و درد خواهد شد.
ترک پا: پوست را مرطوب کنید
همانطور که برای پیدا کردن یک مرطوب کننده خوب برای صورت تلاش می کنید، از پاهای خود نیز نباید غافل شوید. چه قصد پیشگیری از ترک کف پا را داشته باشید و چه قصد درمان، یک مرطوب کننده ی خوب بسیار موثر است. باید در نظر داشته باشید که تداوم کلید موفقیت است. برای گرفتن نتیجه بهتر دو بار در روز پاها را مرطوب کنید. این کار موجب حفظ رطوبت و صاف شدن پوست پا می شود.
ترک پا: کفش های مناسب بپوشید
پوشیدن کفش نامناسب موجب می شود تا پاشنه ی پای شما مدام به پشت کفش ها ساییده شود و ایجاد ترک کند. پوشیدن صندل نیز به ترک خوردن کف پا منجر می شود، چرا که چربی زیر پاشنه پا به اطرف کشیده می شود.
ترک پا: آب رسانی کنید
عدم رطوبت یکی از دلایل اصلی ایجاد ترک و پینه در زیر پا است. برخلاف مابقی بدن، پوست دور پاشنه های پا دارای غده های تعریق کمتری است که آن را بیشتر در معرض خشکی قرار می دهد.
ترک پا: از ماسک پا استفاده کنید
پاهای شما ارزش دوست داشته شدن را دارند، چرا که قلب دوم شما محسوب می شوند. استفاده از ماسک پا روش خوبی برای صاف شدن و کاهش ترک پاست. برخی از ماسک ها لایه برداری می کنند و برخی از آنها رطوبت پوست را تامین می کنند. هر کدام را که خواستید، می توانید انتخاب کنید.
ترک پا: روغن نارگیل استفاده کنید
روغن نارگیل اغلب برای درمان خشکی پوست، اگزما و پسوریازیس توصیه می شود. این روغن به حفظ رطوبت پوست کمک می کند. علاوه بر آن به دلیل خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی از خونریزی و عفونت نیز جلوگیری می کند.
ترک پا: روی پاشنه ی پا عسل بزنید
عسل یک درمان طبیعی برای ترک کف پا محسوب می شود. این ماده به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی به رطوبت پوست و درمان زخم ها کمک می کند. پس از حمام می توانید از اسکراب عسل استفاده کنید و یا آن را شب تا صبح روی پوست بگذارید.
درمان های دیگر ترک پا
درمان های دیگری نیز برای ترک کف پا وجود دارند که هر چند اثبات شده نیستند، اما با رطوبت رسانی به پوست به کاهش آنها کمک می کنند.
- سرکه سیب (برای فرو بردن پا در آن)
- روغن زیتون برای رطوبت رسانی به پوست
- شی باتر برای رطوبت رسانی
- موز له شده برای رطوبت رسانی به پوست
- واکس پارافین برای حفظ رطوبت کف پا
- بلغور جو دو سر به همراه روغن برای لایه برداری
سلام من از بچگی تا الان این مشکل دارم
انگشتان پام ترک میخوره و خون میاد هرچه هم پام به گرد و خاک نزدیک تر باشه بیشتر ترک میخوره فقط تو تابستون و بهار اینجوریه
دکترم رفتم کرم مرطوب کننده داده ولی فایده نداره
چه کنم؟؟
علي جان منم مثل توام فقط وازلين دعواي اين درد
وازلين بزن پلاستيك بپوش
سلام من بین انگشتای پام ترک خورده هرچی میزنم هم خوب نمیشه چکار کنم ؟