بوی دهان به ویژه در هنگام صبح یکی از آزار دهنده ترین بوهاست. این معضل گاهی چنان شدید است که مشکلات زیادی را برای خود فرد و دیگران ایجاد می کند. اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که از بوی بد دهان خود رنج می برید، برنافیت اینجاست تا با ارائه ی چندین راهکار مشکل شما را برطرف کند.

منشا بوی دهان چیست؟

بوی دهان- منشا بوی بد دهان- برنافیت

وقتی غذا می خورید، خرده های آن در میان دندان های شما گیر می کنند. باکتری هایی که بر روی این غذاها رشد می کنند، ترکیبات سولفوری با بوی بد ایجاد می کنند. اولین و مهم ترین علت بوی بد دهان، بهداشت ضعیف دندان هاست. اگر از مسواک و نخ دندان استفاده نکنید، باکتری های موجود در دهان شما رشد می کنند و لایه ی نازکی از باکتری ها به نام پلاک بر روی دندان ها ایجاد می شوند. اگر این پلاک ها حداقل دو بار در روز شسته نشوند، موجب بوی بد دهان و پروسه ی بدبوی دیگری به نام پوسیدگی می شوند.

برخی از غذاها همچون سیر و پیاز بیشتر از سایر غذاها دهان را بدبو می کنند. هضم این غذاها موجب آزاد شدن ترکیبات سولفوری به جریان خون می شود. وقتی خون به ریه های شما می رسد، بر روی تنفس شما نیز اثر می گذارد.

درمان خانگی رفع بوی دهان

پیشگیری از ایجاد پلاک های دندانی راه خوبی برای حفظ سلامت دهان و دندان است. بهترین کار این است که حداقل روزی دو بار دندان ها را با خمیر دندان فلوراید دار مسواک بزنید. مصرف مواد غذایی زیر نیز به رفع بوی بد دهان کمک می کند.

بوی دهان: جعفری

بوی دهان- جعفری- برنافیت

عطر تازه ی جعفری و محتوای کلروفیلی آن دارای تاثیر شگفت آوری بر روی کاهش بوی بد دهان است. طبق مطالعات، جعفری با ترکیبات سولفوری و بد بوی دهان مقابله کرده و آن را از بین می برد. برای رفع بوی بد دهان، پس از هر وعده ی غذایی برگ تازه ی جعفری بجوید و یا از مکمل های آن استفاده کنید.

دندان را زیباتر کنید

بوی دهان: ماست

بوی دهان- ماست- برنافیت

ماست حاوی باکتری های سالمی به نام لاکتوباسیلوس است. این باکتری های سالم با باکتری های بد قسمت های مختلف بدن همچون روده مقابله می کند. ماست به کاهش بوی بد دهان نیز کمک می کند. طبق یک مطالعه، مصرف ماست در طی 6 هفته در 80 درصد از افراد موجب کاهش بوی بد دهان شد. پروبیوتیک های موجود در ماست نقش مهمی در کاهش شدت بو دارند.

بوی دهان: شیر

بوی دهان- شیر- برنافیت

شیر یک درمان شناخته شده برای بوی بد دهان است. مصرف شیر بلافاصله پس از خوردن سیر به شدت در رفع بوی آن موثر است. برای استفاده از این روش باید پس از هر غذا یا در طی آن یک لیوان شیر کم چرب یا پر چرب بنوشید.

بوی دهان: بذر کتان یا رازیانه

بوی دهان- رازیانه- برنافیت

از زمان های بسیار قدیم از بذر کتان و رازیانه برای رفع بوی بد دهان استفاده می شده است. در بخش هایی از هند از بذر برشته ی کتان به عنوان خوشبو کننده ی دهان استفاده می شود. این خوشبو کننده های دهان دارای طعم شیرین و حاوی اسانس های روغنی معطر هستند.

بوی دهان: پرتقال

بوی دهان- پرتقال- برنافیت

پرتقال نه تنها یک میوه ی سالم است، بلکه سلامت دندان ها را نیز بهبود می دهد. بسیاری از افراد به این دلیل دچار بوی بد دهان هستند که به اندازه ی کافی بزاق تولید نمی کنند. طبق مطالعات ویتامین C به افزایش تولید بزاق کمک می کند و پرتقال سرشار از این ویتامین است.

آیا با افزایش سن نیاز شما به ویتامین ها افزایش می یابد؟

بوی دهان: چای سبز

بوی دهان- چای سبز- برنافیت

چای سبز حاوی مواد ضد عفونی کننده ای است که به طور موقت نفس را خوشبو می کند. نعناع نیز دارای همین خواص است، بنابراین یک فنجان چای نعناع سبز برای تازه کردن نفس فوق العاده است. شب ها به اندازه ی دو فنجان چای سبز دم کنید و یک شب آن را در یخچال بگذارید. چای سرد را در یک بطری بریزید و در طول روز آن را بنوشید.

بوی دهان: سیب

بوی دهان- سیب- برنافیت

سیب از جمله موادیست که اثر بسیار خوبی در رفع بوی بد دهان به خصوص رفع بوی سیر دارد. ترکیبات طبیعی موجود در سیب موجب از بین بردن ترکیبات بدبوی سیر می شود. مصرف سیب به ویژه برای افرادی که بوی سیر در دهانشان به مدت طولانی باقی می ماند مفید است، چرا که تنها دهان را خوشبو نمی کند، بلکه ترکیبات موجود در جریان خون را نیز خنثی می کند.

بوی دهان: دهانشویه ی خانگی جوش شیرین

بوی دهان- جوش شیرین- برنافیت

جوش شیرین یا سدیم بیکربنات به طور موثری می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد. برای ساختن دهانشویه ی خانگی جوش شیرین کافیست 2 قاشق چایخوری جوش شیرین را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. 30 ثانیه آن را در دهان بچرخانید و سپس دور بریزید.

کاربردهای جوش شیرین در زیبایی

بوی دهان: دهانشویه ی خانگی سرکه سیب

بوی دهان- سرکه سیب- برنافیت

سرکه سیب حاوی یک اسید طبیعی به نام اسید استیک است. از آنجا که باکتری ها تمایلی به رشد در محیط اسیدی ندارند، بنابراین دهانشویه ی سرکه به رفع آنها کمک می کند.

Home