لاغری سنتی

طب سنتی و لاغری سنتی در واقع همان جنبه دیگری از مسائل پزشکی ولی در دانش و علم سنتی می‌باشد که قبل از طبابت مدرن به وجود آمده است. سازمان بهداشت جهانی who طب سنتی را این‌گونه معرفی می‌کند. مجموعه‌ای از علوم و مهارت‌ها که پایه و اساس آن باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است و در جنبه‌های بهداشتی تشخیص، پیشگیری، بهبود و درمان بیماری‌های جسمی و روانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه طب سنتی جای خود را در تمامی ابعاد باز کرده و حتی به شاخه‌ای از لاغری سنتی تبدیل شده است. جالب است بدانید حدود ۸۰ درصد از مردم کشورهای آفریقایی و آسیایی نیازهای اولیه بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف می‌کنند.

بعضی از انواع طب سنتی که در کل دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل طب سنتی چین، طب سنتی آفریقایی، طب سنتی کره‌ای، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، آیورودا و طب سنتی اروپایی می‌باشد. رشته‌های علوم طب سنتی نیز شامل گیاه درمانی‌، مردم گیاه-شناسی، انسان شناسی پزشکی و … می‌باشند.

سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد که استفاده‌ی نادرست از داروها و روش‌های سنتی می تواند روی بدن اثرات منفی و خطرناکی به همراه داشته باشد. طب سنتی نزدیکی زیادی با طب اسلامی نیز دارد. حالا که صحبت از طب اسلامی به میان آمد، بد نیست ابتدا آن را تعریف کنیم

طب اسلامی چیست؟

طب اسلامی نیز همانند طب سنتی یکی از شاخه‌های علم پزشکی دانست که پیش از دوران پزشکی مدرن شکل گرفته است.

تاثیرات طب اسلامی بر بدن

گفته می‌شود که طب اسلامی و سنتی دارای تاثیرات فراوانی بر بدن می‌باشد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لاغری برای افراد سرد مزاج 

1- رفع بوی دهان

طب اسلامی توصیه‌های زیادی برای رفع بوی دهان دارد که از جمله می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آشامیدن آب نیمه گرم

آشامیدن آب به سه نفس

ایستاده آشامیدن در روز و نشسته آشامیدن در شب

آشامیدن آب در حین خوردن غذا

لاغری سنتی

2- افزایش قد

بسیاری از متخصصان طب اسلامی معتقدند که مصرف دمنوش ریشه و گیاه باباآدم، هورمون‌های رشد را کاهش می‌دهد، اما عرق گیاه باباآدم، هورمون رشد را افزایش می‌دهد. بنابراین افرادی که در سن رشد هستند، بهتر است از شکل تقطیرشده‌ی آن استفاده کنند.

طب سنتی ایرانی بر چه اساس است؟

طب سنتی ایرانی بر اساس اخلاط چهارگانه می‌باشد، این اخلاط یا طبیعت چهارگانه مزاج انسان عبارتند از:

1-  بلغم

2- صفرا

3- سودا

4- خون که بر اساس سردی و گرمی مزاج با توجه به مشخصات هر فرد بیمار درمان می‌شوند.
طب سنتی ایران تقریباً سه هزار سال قدمت داشته و کتاب‌های طب سنتی ابوعلی سینا و زکریای رازی حدود ۵۰۰ سال است که در دانشگاههای اروپایی و آسیایی تدریس می شود. طب سنتی اعتقاد دارد برای این که دچار بیماری و عوارض گوارشی نشویم، باید به مزاج خود توجه داشته باشیم و در مصرف غذاهای سرد و گرم اعتدال را رعایت کنیم.

انواع روش‌های درمانی در طب سنتی

در ایران حدود ۲۵۰۰ نوع گیاه دارویی شناخته شده که حدود ۲۰۰ نوع آن مصرف عمومی داشته و ۳۰۰ تا ۴۰۰ نوع آن  در طب سنتی استفاده می‌شود

1- حجامت

در واقع همان خونگیری ولی به صورت سنتی می باشد و برای درمان بیماری‌های مختلفی چون چربی خون، بیماری‌های پوستی،  اعتیاد، میگرن و غلظت خون مفید است.

لاغری سنتی

2- ماساژ

ماساژ درمانی برای درمان بیماری های عضلانی رفع استرس و افسردگی، بهبود جریان خون، بیماری‌های اسکلتی و گوارشی و افزایش اکسیژن رسانی به بافت‌ها مفید می‌باشد.شیوه لاغری با ماساژ

 3- شیاتسو

شیاتسو نیز یک روش موثر برای بیمارانی که دچار افسردگی و بی‌خوابی هستند مفید است. این روش توسط فشار انگشتان دست بر نقاط حیاتی بدن برای رسیدن به سلامتی می‌باشد. روش دیگر زالو درمانی و بادکش درمانی می‌باشد.

لاغری سنتی

کاهش وزن با لاغری سنتی

همانطور که می‌دانیم، عوامل بسیار متعدد و پیچیده‌ای در چاق شدن تاثیر دارند. در طب سنتی که بر اساس مزاج و اخلاط کار می‌کنند، چاقی یا سمن مفرط را یک بیماری خطرناک تلقی می‌کند و برای کاهش وزن و کاهش چربی و رسیدن به وزن ایده‌آل یک طب مکمل و گیاهان دارویی را ارائه می‌دهند.

از نگاه طب سنتی چاقی از تجمع چربی یا تجمع عضلات به وجود آمده است. این طب برای هر دو نوع چاقی راهکارهای خاص خود را ارائه می‌دهد. افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی و سرد و تر یا بلغمی باشند، معمولاً دچار چاقی می شوند و افراد دارای مزاج سرد و خشک یا سودایی و گرم و خشک یا صفراوی معمولاً لاغر اندام می‌باشند.

طب سنتی می‌گوید: سرد مزاجها یا بلغمی مزاجها به چاقی همراه با تجمع چربی دچار می‌شوند و افراد گرم و تر یادموی‌ها عضلانی‌ترند. بنابراین بلغمی مزاج‌ها بیشتر دچار چاقی شکم می‌شوند. این افراد معمولاً افرادی خونسرد هستند و بیشتر میل به سستی و تنبلی و خواب دارند. در طب سنتی علت اصلی همه نوع چاقی غلبه رطوبت بر بدن است و عامل همه انواع لاغری را غلبه  خشکی بر بدن می‌دانند.

چه چیزهایی مزاج ‌تری را در بدن افزایش می‌دهند؟

موارد زیر را می‌توان به افزایش تری مزاج مربوط دانست:

  • عدم تحرک
  • حمام مرطوب، یعنی حمام نه چندان گرم، زیرا این نوع حمام باعث می‌شود منافذ پوست باز شده و رطوبت به داخل بدن سرایت کند
  • مصرف غذاها و داروهای رطوبت‌زا مثل زیاده‌روی در مصرف میوه یا مالیدن زیاد روغن بادام شیرین به بدن
  • مصرف نکردن مواد غذایی خشک
  • عدم دفع مواد زاید بدن
  • خواب زیاد
  • دفع صفرا

عوامل خشکی بدن کدامند؟

عوامل زیر را می‌توان از جمله دلایل اصلی خشکی بدن دانست:

  • کم‌خوری
  • مصرف غذاها و داروهای خیلی گرم
  • بسته بودن راه‌های ورود غذا به اعضای بدن
  • هوای بسیار گرم و بسیار سرد
  • توقف طولانی در حمام
  • عصبانیت، رنج و فعالیت فکری زیاد
  • قرار گرفتن در آفتاب به مدت طولانی
  • کم‌خوابی شدید
  • تحرک بیش از حد بدن

لاغری سنتی

لاغری سنتی؛ آب کردن شکم و پهلو در طب سنتی

شما در طب سنتی با چند روش می‌توانید از شر چربی‌های شکمی خود خلاص شوید به شرطی که نکات زیر را رعایت کنید.

۱ .  میوه و مایعات را همراه هم مصرف نکنید

۲ . قبل و بعد از غذا کمی نمک بخورید

۳ . تا گرسنه و تشنه نشده‌اید آب و غذا مصرف نکنید

۴ . از اضطراب و افسردگی جلوگیری کنید

۶ . زیاد حمام نکنید

۷ . ناشتا حمام نکنید

۸ . با معده‌ی پر و بعد از غذا حمام نکنید

برای اینکه به روند لاغری سرعت بدهید، بدن را با پارچه خشنی ماساژ دهید تا قرمز شود و سپس با آب داغ حمام کرده و به بدن خود روغن بابونه بمالید.

    •  از خواب طولانی پرهیز کنید.
    •  با معده خالی نخوابید.
    •   سعی کنید که زیاد نخوابید.
    •  از سکون و بی‌تحرکی بپرهیزید و پیاده‌روی کنید.
    •  غذا را بعد از ورزش هنگامی که حرارت بدنتان کم شده میل کنید. دفع مواد زاید از راه‌های مختلف در بدن مثل ادرار، مدفوع، تعریق و خون قاعدگی باعث می‌شود که رطوبت از بدن دفع شود.
    • برای آب کردن شکم و لاغر شدن آن باید فضولاتی که در معده جمع می‌شوند و بلغم لزج را که به معده می چسبد، از معده دفع کنید. برای این کار می‌توانید از ملیناتی مثل انجیر خیس خورده و آلو استفاده کنید.
    • برای رفع یبوست باید از مسهلاتی مثل سنا استفاده کنید که البته باید مراقب عواقب آن و مصرف زیاد آن بوده و تحت نظر و تجویز پزشک آن را مصرف کنید. طب سنتی همچنین برای لاغری شکم پیشنهاد می‌کند که چون چاقی شکم نشانه سردی امعا و احشا است سعی کنید به مدت طولانی  روغن‌های گرم مثل بابونه و شوید را از سمت راست شکم در جهت عقربه های ساعت مالش دهید.
    • همچنین بادکش کردن شکم باعث رفع بلغم و رطوبت ها از معده و بدن می‌شود.

داروهایی که در لاغری سنتی استفاده می‌شوند

روغن‌ها به دلیل طبیعت گرمی که دارند به همراه خود ایجاد حرارت کرده و به آب شدن چربی ها کمک فراوانی می‌کند و در مدت زمان کوتاه تاثیر زیادی در لاغری دارند. برای کاهش وزن و لاغری طب سنتی داروهایی را پیشنهاد می‌کند، مثل استفاده از سرکه سیب و انگور و سکنجبین.

مصرف روزانه نصف استکان سرکه سیب خانگی به همراه دو قاشق غذاخوری زیره یک داروی چربی سوز قوی در طب سنتی به حساب می‌آید. همچنین استفاده از دمنوش گزنه به همراه هل به مدت ۲۰ روز پیشنهاد شده که در کاهش وزن و کاهش قند خون بسیار موثر است. مصرف چای سبز به همراه شیرین ‌بیان و زیره به صورت ناشتا به مدت یک ماه تا یک ماه و نیم باعث کاهش وزن می‌شود.

نوشیدنی کامبوجا نیز به عنوان یک محلول مفید چربی سوز تاکید شده است. ترکیب آب ولرم با لیمو ترش به همراه عسل به مدت ۴۵ روز ناشتا نیز باعث کاهش وزن می شود. از کرفس نیز در طب سنتی به عنوان یک گیاه لاغر کننده نام برده شده که البته مصرف زیاد آن موجب سنگ کلیه می شود. همچنین بادام درختی نیز به دلیل کم کالری بودن برای لاغری پیشنهاد شده است.

لاغری سنتی

 تاثیر داروهای گیاهی در کاهش اشتها 

طب سنتی برای کاهش وزن و لاغری داروهای گیاهی خاصی را پیشنهاد می‌کند که باعث کاهش اشتها شده و از این طریق وزن بدن را کاهش می‌دهند مثل بادام درختی.

استفاده از پودر هسته و شاخه آلبالو با هسته خرما به همراه زیره در کاهش چربی‌های بدن تاثیر زیادی دارند.

برای کاهش اشتها برای خانم ها دمنوش تخم کرفس و  برای آقایان دمنوش زنیان پیشنهاد شده است . دمنوش لاک مغسول نیز یک داروی گیاهی قوی و چربی سوز می باشد.

دمنوش گیاه چشوم پاکستانی طی مدت یک ماه نیز بسیار موثر است . البته این گیاه برای کسانی که پرکاری تیروئید دارند، توصیه نمی‌شود و استفاده بیش از حد آن سبب ضعف در بینایی می‌شود.

مصرف تخم شنبلیله نیز برای کاهش اشتها بسیار مفید است. عصاره چای سبز به عنوان یک چربی‌سوز و داروی گیاهی کاهش اشتها مطرح شده است. زنجبیل و قهوه و چای یرباماته نیز از داروهای گیاهی موثر در کاهش وزن کاهش و اشتها می‌باشند.

گرده زنبور عسل، گل قاصدک، رازیانه، آناناس تازه، دانه‌های بارهنگ و اسفرزه، گردو و دارچین را نیز از لیست داروهای گیاهی که در کاهش اشتها تأثیر دارند نباید از قلم انداخت. در این مقاله در مورد لاغری سنتی با شما دوستان صحبت کردیم، امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد.‌

Home