آیا افسردگی فصلی با چاقی، ارتباط دارد؟ + راه درمان

احتمالا شما هم تغییرات خلق و خو در فصل‌های پایانی سال، یعنی پاییز و زمستان را تجربه کرده‌اید، زمانی که هوا سرد می‌شود و نور خورشید کم‌تر می‌تابد و روزها کوتاه‌تر می‌شوند، گویا رمق و شور و شوق زندگی نیز از وجود بسیاری از افراد پر می‌کشد و به بیماری رایجی به نام افسردگی فصلی مبتلا می‌شوند.

 

آیا افسردگی فصلی با چاقی، ارتباط دارد

 

افسردگی که در پاییز و زمستان به سراغ افراد می‌آید به نام افسردگی فصلی مشهور است چون تنها در فصل‌های خاصی از سال پدیدار می‌شود و با تغییرات آب و هوا و جان گرفتن دوباره تابش خورشید، ناپدید می‌شود. متاسفانه یکی از مهم‌ترین عوارض افسردگی فصلی، اضافه وزن است که این روزها افراد زیادی با آن درگیر هستند. در این مقاله قرار است ارتباط افسردگی فصلی با چاقی و راه‌‌های درمان آن را مرور کنیم، اگر شما هم با این مسئله درگیر هستید و به دنبال یک راه حل اساسی می‌گردید با ما همراه باشید.

 

افسردگی فصلی چیست؟

افسردگی فصلی، نوعی بیماری روحی‌ است که با خلق و خوی افراد ارتباط دارد، این مشکل بیشتر در فصل‌های سرد سال، پدیدار می‌شود و با تغییرات آب و هوایی و اعمال تغییرات کوچکی در سبک زندگی و تغذیه بیمار، به راحتی قابل درمان است.

 

افسردگی فصلی، چه علامت‌هایی دارد؟

افسردگی فصلی همان‌طور که از نامش پیداست، روحیه و حس و حال بیمار را نشانه می‌گیرد و در قدم اول، انرژی و امید را از شما سلب می‌کند؛ اکثر علائم افسردگی فصلی با نشانه‌های افسردگی عمومی، مشترک است و تفکیک این دو مشکل روحی از یکدیگر مشکل است.

·       10 علامت رایج افسردگی فصلی

  1. داشتن افکار پوچی
  2. احساس پشیمانی و گناه
  3. ناامیدی
  4. نشخوار ذهنی
  5. کاهش تمرکز
  6. ضعف حافظه
  7. کناره گیری از فعالیت های اجتماعی
  8. کاهش میل جنسی
  9. افکار خودکشی
  • کم حرفی

افسردگی فصلی بیشتر برای کدام دسته افراد رخ می‌دهد؟

افسردگی فصلی، متعلق به قشر خاصی نیست و هرکسی ممکن است با این بیماری درگیر شود اما اصولا این مشکل روحی، در خانم‌ها، افراد بین سن 15 الی 55 و افراد ساکن در مناطق دور از نور خورشید، رایج‌تر است.

علت اصلی ابتلا به افسردگی زمستانی و پاییزی چیست؟

علت اصلی افسردگی فصلی، به کاهش تابش نور خورشید مربوط است، اما عوامل دیگری مثل بی‌نظم شدن ریتم شبانه روزی، کمبود ویتامین‌های ضروری، کاهش سروتونین، کاهش ملاتونین و …. نیز در ایجاد افسردگی زمستانی دخیل هستند.

بی نظمی ریتم شبانه‌روزی

تغییر زمان‌های تابش نور خورشید، ممکن است ساعت بیولوژیک شما را دچار تغییر کند و ریتم شبانه روزی خواب و بیداری شما را مختل کند، در صورت به هم ریختن روتین بیداری و خواب در افراد، احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر می‌شود.

کاهش سروتونین

سروتونین، یکی از مهم‌ترین انتقال‌ دهنده‌های عصبی محسوب می‌شود که مسئولیت ایجاد حس شادی را در مغز شما دارد، نور خورشید به ترشح بیشتر سروتونین کمک می‌کند و به دلیل اینکه در فصل پاییز و زمسنتان، نور کم‌تری به بدن شما می‌رسد، احتمال کاهش ترشح سروتونین و ابتلای شما به افسردگی فصلی، قوت می‌گیرد.

کاهش ملاتونین

ملاتونین، هورمون تنظیم خلق و خو و ساعت خواب محسوب می‌شود که میزان ترشح آن به مقدار ارتباط مستقیم پوست شما با نور خورشید، ارتباط دارد، به دلیل اینکه در فصل‌های سرد سال، سروکار کمتری با نور خورشید خواهید داشت قطعا ملاتونین کم‌تری در مغز شما ترشح خواهد شد و با هم ریختن ساعت خواب و بیداری، افسردگی فصلی نیز پدیدار می‌شود.

درمان افسردگی فصلی چیست؟

افسردگی فصلی، ارتباط مستقیمی با چاقی دارد و اگر فکری به حال آن نکنید در مدت زمان کوتاهی، تناسب اندام شما را به فنا خواهد داد! درمان افسردگی فصلی خیلی راحت است و برای خلاص شدن از شر آن فقط کافی است تغییراتی در سبک‌ زندگی‌تان اعمال کنید و در صورت نیاز از پزشک متخصص کمک بگیرید تا به راحتی به روتین زندگی عادی‌تان بازگردید.

تغییر رژیم غذایی

سلامت مغز ما به کیفیت غذاهایی که در طول روز می‌خورید، گره خورده است پس اگر می‌خواهید از افسردگی فصلی و دردسرهای آن، در امان باشید بهتر است یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و بیشتر از مواد غذایی انرژی‌زا مثل سالمون، سبزیجات برگ دار، علات کامل، موز، ، آجیل و…. استفاده کنید.

بهبود سبک زندگی

برای اینکه دوباره یک زندگی شاد و خالی از احساس ناراحتی و پوچی را تجربه کنید باید دستی به سروروی روتین روزانه‌تان بکشید و فعالیت‌های بدنی و اجتماعی بیشتری داشته باشید، برای بهبود سبک زندگی‌تان باید ورزش روزانه، شرکت در فعالیت‌های اجتماعی، پیاده روی و …. را به برنامه روزانه‌تان اضافه کنید.

کمک گرفتن از روانشناس

حرف زدن با روانشناس برای تخلیه هیجانات و احساسات منفی برای هرکسی واجب است و حالا اگر شما درگیر افسردگی فصلی باشید و راه‌ حل‌های بالا برای درمان افسردگی‌ فصلی‌تان، کارساز نبود حتما باید از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید، تراپیست در جلسه مشاوره به شما کمک می‌کند که ریشه احساسات منفی خودتان را شناسایی و اسم گذاری کنید و با درک بهتر احساسات و دلایل حال بدتان بتوانید دوباره به آرامش و انرژی و امید برای داشتن یک زندگی عالی برسید.

داروهای ضد افسردگی

کمک گرفتن از روانپزشک و مصرف داروهای ضد افسردگی، آخرین راه حلی است که برای درمان افسردگی فصلی پیشنهاد داده می‌شود و بهتر است شما با ارجاع روانشناس، به روانپزشک، مراجعه کنید. روانپزشکان برای درمان افسردگی فصلی، داروهایی مثل فلکستین، سرترالین و ….. را تجویز می‌کنند که این داروها به ترشح بیشتر هورمون‌های انرژی‌زا شادی‌بخش کمک می‌کنند.

سخن پایانی

افسردگی فصلی یکی از مشکلات خلقی رایجی است که اکثر افراد در طول زندگی خود با آن درگیر می‌شوند و جای نگرانی خاصی ندارد، اگر شما هم درگیر این مشکل شده‌اید می‌توانید با کمک راه حل‌های معرفی شده در این مطلب، به راحتی افسردگی فصلی‌تان را درمان کنید و دوباره یک زندگی پرشور و هیجان را تجربه کنید.

 

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments

مطالب مرتبط:

خانه