افرادی که دچار بولیمیا یا پرخوری عصبی هستند، غذا برای آنها تنها وسیله ای برای سیر شدن نیست، بلکه روشی برای درمان ناخوشی ها، مقابله با احساسات منفی و لذت بردن از لحظات شاد زندگی است. برای آنها خوردن بستنی و همبرگر بسیار لذت بخش تر از یک تخت راحت است. متاسفانه پرخوری عصبی منجر به چاقی، انواع بیماری ها و اختلال در سلامت روانی می شود. اگر این اختلال را به خوبی می شناسید و شما نیز به آن دچار هستید، زمان آن رسیده که به فکر درمان باشید. برنافیت شما را با بهترین روش های درمان و مهار بولیمیا آشنا خواهد کرد.
درمان بولیمیا: خود را بپذیرید
پذیرفتن خود به گونه ای که هستید، بسیاری از مشکلات شما را برطرف خواهد کرد. هر چه بیشتر خود را انکار کنید، آشفته تر خواهید شد. این موضوع به نوبه ی خود منجر به استرس شدید و افسردگی خواهد شد و در نهایت برای کاهش این اضطراب به سراغ غذا خواهید رفت. بنابراین، دومین قدم این است که با خود صادق باشید و کمی خود را از دیگران متمایز کنید.
درمان بولیمیا: از خود بپرسید که آیا واقعا گرسنه اید؟
هرگاه احساس گرسنگی کردید یا دلتان خواست چیزی بخورید، تست بروکلی را انجام دهید. برای این کار تنها بروکلی را در نظر بگیرید و از خود بپرسید که آیا واقعا گرسنه اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، واقعا گرسنه هستید. اما اگر منفی است تنها در حال خوردن کالری های مازاد هستید.
صحبت های کارشناس تغذیه ی برنافیت در مورد علت پرخوری
درمان بولیمیا: تحریک کننده ها را بشناسید
بسیاری از افراد مبتلا به پرخوری عصبی با عوامل خاصی تحریک به خوردن غذاهای شیرین یا شور می شوند. دفتری برای شناسایی این محرک ها تهیه کنید. مثلا زمانی که تلویزیون تماشا می کنید، خسته اید یا یک روز بد را در محل کار سپری کرده اید، دلتان می خواهد غذا بخورید. همه ی اینها را در دفتری یادداشت کنید تا در چنین مواقعی راهکار لازم را به کار ببرید.
درمان بولیمیا: برنامه غذایی خود را بنویسید
قدم بعدی برنامه ریزی برای وعده ی غذایی روز بعد است. هر برنامه ریزی یا هدف تا زمانی که آن را ننوشته اید، تنها یک آرزو است. همین که آن را می نویسید، این موضوع در مغز شما نهادینه می شود و بیشتر برنامه را دنبال می کنید. چند روز طول می کشد تا به این برنامه عادت کنید، اما مطمئنا آن را دنبال خواهید کرد. وقتی برای وعده های خود برنامه ریزی می کنید، می دانید چه زمانی، چه چیزی و چه مقداری بخورید.
درمان بولیمیا: آب بنوشید
گاهی اوقات شما تنها تشنه هستید، اما به تصور گرسنگی به سراغ غذا می روید. پس از این به بعد وقتی احساس گرسنگی می کنید، اول مقداری آب بنوشید. اگر باز احساس گرسنگی کردید، می توانید غذا بخورید. علاوه بر این، آب، سموم را از بدن خارج، تعادل PH بدن را حفظ و از یبوست جلوگیری می کند. مصرف ۳ تا ۴ لیتر آب در روز شما را از بسیاری مشکلات حفظ کرده و سوخت و سازتان را بالا می برد.
درمان بولیمیا: آرام غذا بخورید
غذای خود را کامل بجوید. از یک بشقاب و قاشق کوچک استفاده کنید، از طعم ها لذت ببرید و غذای خود را به آرامی بجوید. وقتی آرام غذا می خورید، زودتر احساس سیری می کنید، کالری کمتری مصرف می کنید و هوای کمتری می بلعید. سعی کنید با فواصل معین غذا بخورید. با این کار گرسنگی شما در وعده ی بعد آنچنان زیاد نیست که بخواهید سراغ هر غذایی بروید.
درمان بولیمیا: غذاهایی را که دوست دارید، بخورید اما کمتر
دانستن اینکه از غذاها محروم نیستید، شدت اضطراب و پرخوری شما را نسبت به غذا کم می کند. اگر با غذاهای سالم سیر شده باشید، احتمال اینکه پس از آن به سراغ غذاهای ناسالم بروید کمتر است و در صورتی که هوس کنید تنها مقدار کمی از آن شما را سیر می کند
درمان بولیمیا: خوب استراحت کنید
استراحت کافی شما را از شر احساسات منفی دور می کند. اگر خسته یا مضطربید، استراحت و خواب بهترین راه درمان است. اگر ۶ تا ۷ ساعت در روز نخوابید، بدن شما به همه ی محرک ها به طور منفی پاسخ می دهد و احساس خستگی می کنید. برای استراحت می توانید کتاب بخوانید، نقاشی کنید، یک زبان جدید یاد بگیرید و یا با دوستان خود صحبت کنید.
درمان بولیمیا: با یک روانشناس تغذیه مشورت کنید
اگر هیچ یک از موارد بالا به شما کمک نکرد، به دنبال یک مشاوره باشید. پرخوری عصبی هر چند خطرناک نیست، اما به مشکلات زیادی برای سلامت می انجامد. علاوه بر آن اعتماد به نفس را کاهش می دهد، افکار منفی ایجاد می کند و از پیشرفت های شما جلوگیری می کند.