حلیم رژیمی ماه رمضان

حلیم یک غذای سنتی خوش طعم است که افراد از طعم آن در وعده صبحانه لذت می‌برند. حلیم گزینه خوبی برای وعده افطار و سحری ماه مبارک رمضان هم به شمار می‌آید اما بسیاری افراد به دلیل کالری بالا نگران افزایش وزن و سنگینی پس از صرف آن هستند؛ از سوی دیگر عموم مردم تصور می‌کنند تهیه آن بسیار سخت است و حتما باید آن را از رستوران بخرند. در این مطلب برنافیت طرز تهیه حلیم رژیمی ویژه ماه رمضان را به شما آموزش می‌دهیم که کم کالری است و خیلی راحت آماده می‌شود.

کالری غذاها در ماه رمضان 

چطور حلیم رژیمی ماه رمضان بپزیم و طعم آن لذت ببریم؟

چرا حلیم رژیمی انتخاب خوبی برای ماه رمضان است؟

حلیم یک غذای سیر کننده است که برای کاهش وزن انتخاب خوبی به شمار می‌آید. افرادی که در طول ماه رمضان از این غذا استفاده می‌کنند دیرتر احساس گرسنگی کرده و فیبر زیاد گندم از یبوست در طول روزه‌داری پیشگیری می‌کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و افزایش سطح سلامت قلب هم از دیگر مزایای این وعده غذایی است. با طرز تهیه مدرن و رژیمی می‌توان روغن روی این غذا را کم کرد و ضمن حفظ طعم خوب، آن را به یک انتخاب عالی برای سحری و افطار رمضان تبدیل ساخت.

برای کاهش کالری این غذا باید از مصرف روغن گیاهی پرهیز کرد، اگر به طعم‌ها نوستالژیک علاقه دارید می‌توانید به میزان خیلی کم و در حد طعم دادن از کره استفاده کنید. استفاده کنجد هم باید به اندازه باشد و از نصف قاشق چایخوری فراتر نرود.

نکته بسیار مهم برای کاهش کالری موجود در این غذا عدم استفاده از شکر فراوان برای طعم‌دار کردن حلیم است. در غیر این صورت کالری حلیم بالا می‌رود و علاوه بر خطر افزایش وزن برای دیابت هم مضر است.

سوپ حریره مخصوص ماه رمضان 

حلیم رژیمی رمضان از چه موادی تشکیل می‌شود؟

برای تهیه حلیم رژیمی ویژه رمضان به مواد غذایی زیر نیاز خواهید داشت:

  • گوشت بدون چربی: ۳۰۰ گرم
  • گندم پوست کنده:۵۰۰ گرم
  • دارچین برای تزئین: به مقدار لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • کنجد خام: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

دستور پخت شله زرد رژیمی ویژه ماه مبارک رمضان چگونه است؟ 

طرز تهیه حلیم رژیمی ماه رمضان چگونه است؟

قبل از تهیه این غذا باید مواد اولیه به خوبی آماده سازی شوند.

1. آماده سازی مواد اولیه حلیم رژیمی ماه رمضان

گندم‌ها باید به مدت چند ساعت خیسانده شود، هر چه گندم بیشتر خیسانده شود زمان طبخ کاهش پیدا می‌کند. اگر از بلغور گندم استفاده می‌کنید نیازی به خیساندن نیست اما اگر خیسانده شود طبخ راحت‌تری خواهد داشت.

گوشت‌ بوقلمون یا هر گوشت بدون چربی دیگری با کمی آب، پیاز، نمک، فلفل سیاه و مقدار خیلی کم زردچوبه پخته شود. اگر از بوی گوشت خوشتان نمی‌آید می‌توانید یک برگ بو هم به آن اضافه کنید. پس از این که گوشت کاملا پخته شد ریش ریش شود. پیازها و برگ بو از آب گوشت جدا شود تا بتوان آن را به حلیم افزود. گوشت برای پخت به ۲ تا ۳ ساعت زمان نیاز دارد.

2. طرز تهیه حلیم رژیمی ماه رمضان

گندم‌ها را داخل آب بریزید و اجازه دهید ۴ تا ۵ ساعت بپزد. برخی افراد برای دسترسی به طعم خوب اجازه می‌دهد گندم صبح تا شب بپزد اما در این دستور طبخ سریع که گوشت آن از قبل آماده شده نیازی به این کار نیست.

اگر از بلغور گندم استفاده کنید مدت طبخ غذا کاسته می‌شود. برای این که رنگ حلیم تیره نشود به محض این که آب به جوش آمد باید مرتب کف روی قابلمه گرفته شود. اگر می‌خواهید حلیم طعم بهتری بگیرد می‌توانید یک تکه چوب دارچین داخل آن بیاندازید و پس از تکمیل فرآیند طبخ آن را از غذا حذف کنید.

حلیم در حین پخت نباید هم زده شود چرا که باعث می‌شود ته بگیرد، بعد از این که گندم‌ها به خوبی پخت می‌توانید آن را با گوشت‌کوب برقی بکوبید. در مرحله بعد باید گوشت ریش ریش شده به آن اضافه شود، می‌توان آب گوشت را هم برای طعم‌دار کردن بیشتر به غذا افزود.

هر چه گوشت ریزتر شده باشد به کش‌دارتر شدن حلیم و ظاهر بهتر آن کمک می‌کند. افرادی که به طعم گوشت بوقلمون علاقه‌ای ندارند می‌توانند از سینه مرغ برای طبخ این غذا استفاده کنند. بهتر است از گوشت گوسفند و گاو به دلیل کالری بالا برای طبع حلیم سنتی کمتر استفاده شود. اکنون حلیم آماده شده می‌توانید آن را با دارچین و کنجد تزئین کنید.

حلیم معمولا با شکر یا نمک سرو می‌شود، هر چه میزان این دو کمتر باشد غذا سالم‌تر بوده و کالری آن کمتر خواهد بود. در صورت تمایل می‌توانید از شیرین کننده‌های طبیعی مثل شیره خرما، عسل یا شیره افرا برای طعم‌دار کردن آن استفاده کنید.

مصرف شیرینی‌جات در ماه رمضان 

ارزش غذایی حلیم رژیمی رمضان چگونه است؟

کالری کل این حلیم که هر فرد یک چهارم این میزان کالری را دریافت می‌کند عبارت است از:

  • کالری: ۸۱۳
  • پروتئین: ۹۵ گرم
  • چربی: ۱۲ گرم
  • کربوهیدرات: ۷۹ گرم

هر یک گرم شکر دارای ۴ کالری و فاقد هر گونه ارزش غذایی است. نمک فاقد کالری است اما به سبب مضرات زیادی که دارد مصرف زیاد آن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

چطور حلیم رژیمی ماه رمضان بپزیم

حلیم رژیمی برای کدام وعده رمضان مناسب است؟

حلیم در حالت عادی به دلیل سنگین بوده برای افطار وعده مناسبی نیست، افطار باید سبک و مشابه صبحانه باشد. حلیم رژیمی به دلیل رعایت نکات تغذیه‌ای در تهیه آن برای افطار انتخاب خوبی است اما باید دقت کرد در ظرف کوچک سرو شود و به همراه آن از مصرف نان به میزان زیاد، شکر فراوان و صرف غذاهای دیگر خودداری کرد.

اگر امکانش را دارید افطار را خیلی سبک با آب ولرم، چای کمرنگ و مقدار کمی خرما انجام دهید، بعد از گذشت یک تا دو ساعت می‌توانید حلیم را به عنوان شام صرف کنید. اگر تمایل دارید حلیم را به عنوان وعده سحری صرف کنید به هیچ عنوان آن را با مقدار زیادی نمک صرف نکنید چرا که در طول روز باعث تشنگی خواهد شد.

حلیم یک غذای کامل است و به همین دلیل نباید در کنار آن از غذاهای دیگر استفاده شود. مصرف آن به دلیل آهن بالای گندم برای افرادی که فقر آهن و مشکل کم‌خونی دارند مفید است. باید از پاشیدن مقدار زیاد روغن روی حلیم پرهیز کرد، از آن جا که رستوران‌ها از گوشت چرب و روغن زیاد برای طبخ حلیم استفاده می‌کنند باید از خرید آن پرهیز شود.

Home