- برنافیت
- تغذیه و آشپزی
- دستور پخت شله زرد رژیمی ویژه ماه مبارک رمضان چگونه است؟
شله زرد یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که سفره افطار را زیبا و خوش رنگ میکند. اگر چه این دسر بسیار خوش طعم است اما به دلیل وجود شکر زیاد پرکالری بوده مصرف زیاد آن برای بدن مضر است. به ویژه افرادی که به دنبال کاهش وزن در رمضان هستند نمیتوانند شله زرد را با خیال راحت صرف کنند. در این مطلب برنافیت دستور پخت شله زرد رژیمی ویژه ماه مبارک رمضان را در اختیار شما میگذاریم تا با خیال راحت و بدون نگرانی از افزایش وزن بتوانید از طعم آن لذت ببرید.
مصرف شله زرد سنتی برای چه کسانی مضر است؟
مصرف شله زرد شیرین برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند و بیماران قلبی و عروقی مضر است. همچنین مصرف آن برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا متخصص تغذیه مصرف شکر را برای آنها محدود کرده اشکال دارد.
این گونه افراد باید دستور پختی از شله زرد را در اختیار داشته باشند که فاقد شکر باشد و با شیرین کنندههای طبیعی طعمدار شوند. این دستور پخت باید ساده و راحت باشد در عین حال هنگام طبخ خاصیت مواد مغذی حفظ شده و از بین نروند.
برنافیت مصرف هیچ غذایی را در رژیم غذایی خود ممنوع نکرده است، بنابراین باید برای لذت بردن از طعمهای سنتی و خاطره انگیز روشهای جدیدی را ابداع کرد که با شرایط زندگی انسان مدرن هماهنگی داشته باشد و نیاز افراد را برآورده سازد.
در این جا یک دستور پخت برای شما آماده کردیم که در طبخ آن از شکر رژیمی استفاده میشود. شیرین کنندههای رژیمی مضرات مصرف قند و شکر را ندارند در عین حال غذا را شیرین میکنند.
بدن انسان به دریافت مواد غذایی شیرین نیاز دارد اما برای تامین این نیاز نباید به سراغ قند زیاد رفت، مصرف شیرین کنندههای طبیعی و شکر رژیمی راهکار مناسبی است که نیاز بدن را به شیرینی تامین میکند.
خوردن این شیرین کنندههای رژیمی به افراد افسرده که مصرف قند به بهبود وضعیت آنها کمک میکند، علاقهمندان شیرینی و کسانی که در حال تغییر سبک زندگی خود هستند پذیرش شرایط جدید را راحتتر میکند و اجازه میدهد از خوردن غذاهای دلخواه خود با کمترین مضرات لذت ببرند.
مواد لازم برای تهیه شله زرد رژیمی ویژه ماه مبارک رمضان چیست؟
در اینجا به لیست مواد اولیهای که برای تهیه شله زرد مورد نیاز ۵ نفر کافی است اشاره میکنیم:
- آب ۳ پیمانه
- برنج نیمدانه یرانی: ۱ پیمانه
- شکر رژیمی: ۵/۲ پیمانه
- خلال بادام و پسته: به مقدار مورد نیاز
- عرق هل: به میزان مورد نیاز
- زعفران دم کرده: به میزان مورد نیاز
- گلاب: به میزان مورد نیاز
- پودر دارچین به میزان مورد نیاز
شله زرد رژیمی ویژه ماه رمضان را چگونه تهیه میکنند؟
قبل از طبخ غذا لازم است مواد اولیه آن آماده سازی شوند.
1. آماده سازی مواد اولیه
برنجها که میتوانند نیمدانه یا کامل باشند باید ابتدا خوب شسته شوند، سپس حدود یک تا دو ساعت داخل آب خیس بخورند. فرد هنگام خیساندن باید دقت داشته باشد به این آب نباید نمک اضافه شود، هر چقدر که برنج بیشتر خیسانده شود زمان طبخ غذا کاهش پیدا میکند، اگر از برج کامل (درسته) استفاده میشود زمان خیساندن به ۸ ساعت افزایش پیدا میکند.
خلال بادام و پسته را میتوان شست و حدود نیم ساخت در آب خیساند تا نرم شده به شله زرد رژیمی طعم بهتری بدهد. برای دم کردن و آماده کردن زعفران روشهای مختلفی وجود دارد، روش سنتی آن است که روی زعفران ساییده شده نصف فنجان آب داغ میریزند و اجازه میدهند ۱۵ دقیقه دم بکشد.
یک روش دیگر آن است که روی زعفران ساییده شده دو قالب یخ میریزند و اجازه میدهند تا زمان آب شدن یخها باقی بماند. در برخی دستور پختها کمی کره گیاهی هم برای طعمدار شدن غذا مورد استفاده قرار میگیرد اما در دستور تهیه رژیمی بهتر است این ماده کاملا حذف شود.
2. طبخ شله زرد رژیمی
برای پخت شله زرد رژیمی قبل از هر کاری باید برنجها به همراه آب روی حرارت قرار بگیرند و پخته شوند. زمان پخت برنج بستگی مستقیم به میزان خیساندن و نوع برنج دارد. زمانی که برنج کاملا نرم شده و آب به غلظت کافی رسید پخته شده و آماده ادامه مراحل طبخ است.
هنگام پخت در قابلمه باید به صورت نیمه بسته باشد در غیر این صورت غذا سر رفته و گاز کثیف میشود. حرارت اجاق باید متوسط باشد تا برنج به خوبی پخته شود، اگر بعد از آماده شدن برنج غذا همچنان آب زیادی داشت میتوان حرارت شعله را زیاد کرد تا به غلظت دلخواه برسد.
در طول زمان پخت برنج مدام باید به آن سر زد و غذا هم زده شود، در غیر این صورت شله زرد ته گرفته و امکان سوختن آن وجود دارد. برخی افراد گلاب را به مغز بادام و پسته اضافه میکنند که طعم بهتری بگیرد.
بعد از آماده شدن برنج وقت آن است که مغز پسته و بادام، گلاب و شکر رژیمی به قابله اضافه شده و به هم زده شود. بعد از حدود ۲۰ دقیقه میتوان زعفران را به غذا اضافه کرد و مجددا هم زد. زعفران باید به حدی به غذا اضافه شود که رنگ دلخواه را پیدا کند. در این مرحله لازم است حرارت شعله به حداقل ممکن برسد و اجازه داده شود شله زرد جا بیفتد.
شله زرد رژیمی آماده است، کافی است داخل ظرف دلخواه ریخته شود، بعد از چند دقیقه که حرارت آن افتاد میتوان با استفاده از دارچین، خلال بادام و پسته آن را تزئین کرد.
ارزش غذایی مواد غذایی موجود در شله زرد رژیمی چقدر است؟
هر ۱۰۰ گرم شله زرد رژیمی ویژه ماه رمضان حاوی ارزش غذایی زیر است:
- کالری: ۱۲۷
- کربوهیدرات: ۶۰ گرم
- سدیم: ۳/۰ میلی گرم
- چربی: ۸/۰ گرم
- پروتئین: ۶ گرم
- کلسترول: ۹/۱ میلیگرم
شله زرد رژیمی مصرف شکر را به میزان قابل توجهی کاسته به حفظ سلامت روزهداران کمک میکند. افرادی که اضافه وزن، دیابت یا بیماریهای قلبی و عروقی دارند با خیال راحت میتوانند به میزان کم از این دسر استفاده کنند.
شله زرد بهترین انتخاب برای وعده افطار است و میتواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن آنها کمک کند. شکر رژیمی را میتوان در فروشگاههای ارائه دهنده لوازم قنادی و فروشگاههای بزرگ تهیه کرد. با کاهش مصرف قند و شکر در این ماه مبارک میتوان آن را به یک عادت تبدیل کرد و به حفظ سلامت فردی کمک بسیاری میکند.