- برنافیت
- تناسب اندام
- بهترین مکمل ها برای سرما خوردگی و آنفولانزا
سالانه بیش از یک میلیون نفر در آمریکا دچار عفونت های تنفسی و سرما خوردگی می شوند. 5 تا 25 درصد نیز دچار آنفولانزا می شوند که موجب بستری شدن تعدادی و مرگ 20000 تا 36000 نفر از آنها می شود.
وقتی دچار بیماری می شوید، سیستم ایمنی شما مولکول های پروتئین به نام سیتوکین را از بدن خارج می کند. این عمل موجب ایجاد علائمی چون عطسه، سرفه، آب ریزش بینی و ورم چشم ها می شود. این پاسخ ایمنی بدن به ویروس هاست که به شما احساس بدی می دهد، نه خود ویروس.
اگر علائم در شما به صورت تدریجی باشد و در ابتدا از گردن به بالا شروع شود، مثل عطسه، سوزش گلو، سوزش و آبریزش چشم، به احتمال زیاد دچار سرما خوردگی شده اید. اما اگر این علائم به سرعت به سراغ شما بیایند و همچنین دارای علائم شدیدی در ناحیه ی گردن به بالا و پایین باشند، مثل تب (کلید اصلی آنفولانزا)، تب و لرز، تعریق بدن، درد ماهیچه ها و اعضای بدن. اینها نشانه ی آنفولانزا می باشد. می توان گفت اولی دردسرساز و دیگری از پای درآورنده است.
در اینجا برخی از مکمل های مفید برای این دو بیماری معرفی شده اند.
ویتامین C
مصرف روزانه 250 تا 1000 میلی گرم ویتامین C در بین ورزش های با شدت بالا و در مواقع سرما خوردگی و آنفولانزا همراه با مصرف دارو بسیار موثر است. نتایج آزمایش های بالینی بر روی بیش از 11000 نفر، نشان داد که مصرف 1000 میلی گرم و حداکثر 2000 میلی گرم ویتامین C مدت زمان سرما خوردگی های رایج را در کودکان و بزرگسالان تا 20 درصد کاهش می دهد. پس سعی کنید غذاهایی مصرف کنید که دارای ویتامین C بیشتری هستند.
افرادی که به دلیل استرس، ورزش های قدرتی یا محیط های افراطی دچار افزایش ریسک مهار موقت سیستم ایمنی هستند، می توانند حداکثر بهره را از ویتامین C ببرند. پنج هزار آزمایش بالینی بر روی 600 سرباز، دونده و اسکی باز تحت فشار نشان داد که مصرف این ویتامین خطر سرماخوردگی را بیش از 50 درصد کاهش می دهد.
در موارد بسیار نادر، ویتامین C نباید مصرف شود. یکی از آنها ابتلا به هموکروماتوز است، یک نقص ژنتیکی که منجر به جذب آهن بالا و در نتیجه جذب ویتامین C بالا می شود. مصرف ویتامین C در دوران بارداری نیز بلامانع است و برای بزرگسالان و کودکان ضروری به نظر می رسد.
شمعدانی معطر
مصرف 1.5 میلی لیتر از آن، 3 بار در روز به مدت 10 روز برای درمان سرما خوردگی مفید است.شمعدانی معطر، یکی از گونه های شمعدانی جنوب آفریقاست که برای قرن ها در طب زولو استفاده می شده و دو آزمایش تصادفی بر روی آنها نشان داده است که برای بهبود علائم برونشیت حاد بسیار مفید است (که اغلب با ویروس ایجاد می شود). تاریخچه ی تاثیر آن بر روی علائم تنفسی و ایمنی کودکان و بزرگسالان نشان دهنده ی آثار فوق العاده اش بر درمان سرماخوردگی است.
این محصول گیاهی مایع به راحتی قابل دسترس است و آثار جانبی آن همانند دارونماها می باشد. این ماده، طول درمان و شدت بیماری را در 5 و گاهی 10 روز کاهش می دهد. این ماده برای گرفتگی بینی، عطسه، سوزش گلو، خشن شدن صدا و سر درد، بهتر از تب، سرفه و درد ماهیچه ها کار می کند. البته در بهبود ضعف، خستگی و فرسودگی نیز بسیار موثر است. مطالعات بر روی افراد نشان داده است که حدود 79 درصد از افراد در روز دهم پس از مصرف این داروی گیاهی احساس بهتری داشتند.
جینسینگ آمریکایی
200 میلی گرم جینسینگ آمریکایی برای دو بار در روز یا 100 میلی گرم جینسینگ معمولی یک بار در روز برای پیش گیری از سرماخوردگی بسیار مفید است.
طبق مطالعات، جینسینگ آمریکایی، سلول های ایمنی (ماکروفاژ ها) را فعال می کند، تولید سیتوکین و آنتی بادی ها را افزایش می دهد و حتی به کشتن سلول های عفونی شده کمک می کند.
خواص آن در مقایسه با دارونماها حداقل در پنج کلینیک آزمایشگاهی بررسی شده و نتایج آن نشان داده است که این ماده، میزان سرماخوردگی را تا 25 درصد و طول سرما خوردگی و عفونت های حاد تنفسی را تا 6 روز کاهش می دهد. در مطالعه ای بر روی 227 فرد سالم که در برابر آنفولانزا واکسینه شده بودند، 100 میلی گرم عصاره ی جینسینگ یا دارونماهای آن برای 12 هفته به آنها داده شد. گروهی که جینسینگ مصرف می کردند، 65 درصد کمتر دچار سرماخوردگی شدند.
گرچه ماده ی فعال جینسینگ برای بهبود خستگی جین سنوزید است، اما برخی از محصولات جینسینگ که برای سرماخوردگی مفید است فاقد این ماده می باشد. به عبارت دیگر، دقیقا نمی توان گفت کدام محصول برای انتخاب بهتر است. آیا مکمل هایی نظیر COLD-FX را باید استفاده کرد و یا جینسانا (جینسینگ معمولی) که حاوی 4 درصد جین سنوزید است را باید مصرف کرد.
عوارض جانبی مصرف جینسینگ آمریکایی
عوارض جانبی جینسینگ آمریکایی شامل ناراحتی های روده ای، سردرد، اضطراب و بی خوابی است. بنابراین مصرف آن در ساعات انتهایی شب موجب ایجاد اختلال در خواب می شود. اگر بیمارید اما نمی توانید کار خود را رها کنید، جینسینگ نقش مهمی در کاهش ضعف و خستگی مربوط به سرماخوردگی و آنفولانزا دارد.
اگر باردار هستید و یا کودک شیر خواره دارید، هرگز از این ماده مصرف نکنید چرا که مطالعات کافی بر روی این ماده انجام نشده است. کودکان نیز مجاز به استفاده از این ماده نیستند، چرا که مطالعات کافی بر روی آنها نیز انجام نشده است. به علاوه، این ماده ممکن است با برخی از داروها بر هم کنش داشته باشد، بنابراین پیش از استفاده از این دارو بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
به طور کلی آثار جانبی این ماده بسیار شبیه به دارونماها می باشد.
زینک (استات یا گلوکونات)
مصرف 10 تا 15 میلی گرم هر دو، سه ساعت یک بار یا 10 تا 20 میلی گرم روزانه از این ماده موجب از بین رفتن علائم سرما خوردگی و آنفولانزا می شود.
زینک یک ماده ی معدنی ضروری است که در صدها مسیر متابولیک در بدن شرکت می کند. شکی نیست که کمبود این ماده در بدن، خطر عفونت را افزایش می دهد. تحقیقات نشان داده است که زینک می تواند از حمله ی ویروس های سرماخوردگی به بینی جلوگیری کند و اندام های سلولی را از سم تولید شده توسط این عوامل عفونی نجات دهد.
عوارض جانبی این مکمل ها چه هستند؟
مصرف زیاد این ماده می تواند سمی باشد. حتی زمانی که زینک کارساز است، بسیاری از مردم مصرف آن را قطع می کنند، چرا که احساس می کنند این مزایا ارزش عوارض جانبی آن را ندارد (طعم بد و حالت تهوع).
یکی از بزرگترین مطالعات مروری آزمایش های بالینی گذشته بر روی مکمل های زینک نشان داد که این ماده، علائم سرما خوردگی (1 یا 2 روز زودتر از دارونماها) را در بزرگسالان از بین می برد. اما این آثار برای کودکانی که 24 ساعت پس از شروع علائم از این مکمل مصرف می کردند، یکسان نبود. در آنها زینک استات کمی بیشتر از گلوکانات و سولفات تاثیر داشت. آنها هر دو، سه ساعت یک بار 10 تا 15 میلی گرم از این ماده را مصرف کردند تا جایی که علائم سرما خوردگی شروع به ناپدید شدن کرد.
به طور کلی می توان گفت بیش از نیمی از این آزمایش های بالینی تاثیراتی دارند. تحقیقات فراوان بر روی انواع استات و گلوکونات زینک نشان داد که این نوع زینک ها کمتر می توانند به مکمل ها افزوده شوند و در نتیجه بدن میزان کمتری از آنها را جذب می کند.
زینک تنها برای درمان سرما خوردگی مصرف می شود، نه برای پیشگیری از سرما خوردگی و آنفولانزا. از مصرف ژل ها و اسپری های خیشومی (وابسته به بینی) زینک بپرهیزید، چرا که ممکن است برای همیشه حس چشایی یا بویایی شما را از بین ببرد. می توانید زینک را با غذا مصرف کنید تا از ایجاد ناراحتی در معده ی شما جلوگیری کند.
میوه ی آقطی
میوه ی آقطی برای درمان سرما خوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. در دو مطالعه ای که بیش از 20 سال پیش انجام شد، نشان داده شد که عصاره ی 4 قاشق غذا خوری از میوه ی آقطی سه تا پنج روز در هفته همراه با درمان های رایج، علائم آنفولانزا را بیشتر از دارونماها درمان می کند. برخی از مطالعات آزمایشگاهی نیز نشان داده است که مزایای این عصاره از خطرات آن بیشتر است.
ویتامین D
اگر سطح خون شما بسیار پایین است، توصیه ی متخصصان برای پیشگیری و درمان سرما خوردگی و آنفولانزا ، مصرف ویتامین D است. اگر دچار نقص ویتامین Dهستید باید بدانید که افزایش سطح خون آثار زیادی بر روی خطر ابتلا به سرما خوردگی، آنفولانزا، ذات الریه و بیماری های عفونی دیگر مثل سل دارد.
اگر سطح خون شما نرمال یا نزدیک به نرمال است، ویتامین D به شما برای مبارزه با ویروس ها کمکی نخواهد کرد. مطالعه ی ویتامین D و عفونت های تنفسی حاد برای تشخیص تاثیر مکمل های ویتامین D بر روی افراد سالم انجام شد و تحقیقات نشان داد که در مقایسه با دارونماها مکمل های ویتامین D شیوع یا شدت عفونت های تنفسی را در بزرگسالان سالم با سطح نرمال ویتامین D کاهش می دهد.
مکمل عصاره ی میوه ها
مکمل عصاره ها، حاوی عصاره ی میوه ها و سبزیجات می باشد و راه خوبی برای دریافت یکباره ی پنج وعده میوه در روز است. گرچه این مکمل ها حاوی فیبر نمی باشند، اما برای برخی از افراد که نمی توانند به هر دلیلی میوه یا سبزیجات مصرف کنند، مفید هستند. تحقیقات نشان داده است افرادی که در طول 8 ماه روزانه از این مکمل ها مصرف می کنند، کمتر از افرادی که از دارونماهای آن مصرف می کنند دچار سرما خوردگی می شوند.
کاری از گروه محتوای برنافیت