کرونا همان بیماری منحوسی که این روزها سایه ی شومش را بر سر مردم افکنده و حالا حالاها قصد رفتن ندارد به شدت سیستم ایمنی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده. این ویروس و هزاران ویروس دیگر همه و همه با سیستم ایمنی در ارتباطند. بنابراین؛ تقویت این سیستم از اهمیت ویژهای برخوردار است. اینجاست که اهمیت مسئلهی کرونا و تغذیه مشخص میشود. سیستم ایمنی بدن یکی از پیچیده ترین سیستمهای موجود در بدن انسان است که از شبکه ها، سلول ها، مولکول ها، بافت ها و ارگان های مختلف تشکیل شده است. رعایت یک تغذیه ی صحیح نقش مهمی در پیشگیری و ابتلا به بیماری های مختلف دارد.
پیشنهاد برنافیت: راه های پیشگیری و درمان کرونا و مقابله با کرونا انگلیسی
مواد غذایی بسیاری وجود دارند که به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک میکنند و به همین دلیل است که تغذیه ی مناسب می تواند سپری قوی در برابر کرونا ایجاد کند. مواد مغذی مهم که به عملکرد بهتر بدن کمک می کند، شامل موارد زیر هستند:
- مس
- فولات
- آهن
- سلنیوم
- زینک
- ویتامین A، B6، B12، C و D
نمی توان گفت که کدام ماده اهمیت بیشتری نسبت به ماده های دیگر دارد. همه ی این مواد مغذی باید به میزان کافی توسط هر فرد دریافت شود. مغذی بودن یک ماده به میزان آنتی اکسیدان آن بستگی دارد. در این مورد بهتر است با یک متخصص تغذیه ی مجرب مشورت کرد.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: مواد غذایی شگفت انگیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن
برای محافظت از سیستم ایمنی چه باید کرد؟
بهترین کار برای دفاع از سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها از جمله ویروس کووید-19 این است که موارد زیر را رعایت کنید:
- وزن خود را در محدوده ی سلامت نگه دارید
- فعال باشید
- از میوهها، سبزیجات و غلات کامل غافل نشوید
- فست فودها را حتی الامکان کمتر مصرف کنید
- گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده را محدود کنید
- از مصرف نوشیدنیهای شیری پرهیز کنید
- مصرف مشروبات الکلی و سیگار را قطع کنید
کرونا و تغذیه ؛ به مکمل ها محدود نشوید
این موضوع را هم در نظر داشته باشید که رعایت نکات بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در کنار تغذیه ی اصولی از آن نباید غافل شد. برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و افزایش سیستم ایمنی بدن نکاتی هست که باید آنها را رعایت کنید:
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: بهترین مکمل ها برای سرماخوردگی و آنفلوانزا
کرونا و تغذیه ؛ از محصولات تازه استفاده کنید
استفاده از محصولات تازه و ارگانیک در طول دوران قرنطینه کمک می کند تا سیستم ایمنی بدن شما قوی تر شده و دیرتر بیمار شوند. سعی کنید میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی تازه را در برنامهی غذایی روزانه ی خود بگنجانید.
کرونا و تغذیه ؛ غذای خود را در منزل تهیه کنید
بسیاری از کارمندان و افراد شاغل فرصت کافی برای تهیه ی غذا در خانه را ندارند، اما بهترین کار در این دوران این است که حتی الامکان از خوردن غذا بیرون از منزل بپرهیزید. علاوه بر این، بسیاری از مشاغل در این دوره تبدیل به دورکاری شده اند که فرصت بیشتری برای تهیه ی غذا در منزل را ایجاد میکند.
کرونا و تغذیه ؛ مراقب میزان غذایی که می خورید باشید
علاوه بر کیفیت غذایی که مصرف می کنید، کمیت آن نیز اهمیت دارد. تهیه و مصرف غذا در منزل ممکن است شما را در دام پرخوری بیاندازد. بهتر است در این دوره به سراغ کالری شماری بروید و از اپلیکیشن های کالری شمار برای مصرف غذاهای سالم بهره ببرید.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: فواید چای ماسالا برای پیشگیری از کرونا
کرونا و تغذیه ؛ مصرف نمک را محدود کنید
در این دوره دسترسی به غذاهای تازه کاهش می یابد و ممکن است بیشتر به سمت غذاهای کنسروی، یخ زده و فرآوری شده برویم. بسیاری از این غذاها حاوی نمک هستند. متخصصان توصیه میکنند که هر فرد باید کمتر از 5 گرم نمک در روز مصرف کنند. در صورتی که قصد دارید از کنسروها استفاده کنید، ابتدا آب آن را خالی کنید تا مقداری از نمک آن خارج شود.
کرونا و تغذیه ؛ مصرف قند و چربی های مضر را به حداقل برسانید
بر اساس توصیه ی سازمان سلامت جهانی هر فرد باید کمتر از 5 درصد انرژی خود را از قندها به دست بیاورد. اگر هوس شیرینیجات کردید، سعی کنید از گزینه های سالم مثل میوه ها و قندهای سالمی مثل خرما، کشمش و توت استفاده کنید. در مورد مصرف چربی ها نیز مراقب باشید. مصرف چربی ها نیز بهتر است به کمتر از 30 درصد برسد که تنها 10 درصد آن باید از چربی های اشباع باشد. در مصرف چربیها گزینه های سالمتر را انتخاب کنید. روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن کنجد، چربی های سالمی هستند که از آنها نباید غافل شوید.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: مصرف چربی های اشباع شده
کرونا و تغذیه ؛ به اندازه ی کافی فیبر مصرف کنید
فیبر به هضم و گوارش بهتر غذاها کمک می کند. زمانی که از غذاهای فیبردار استفاده میکنید، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا غذا به روده های شما رسیده و دفع شود. این موضوع موجب می شود تا دیرتر احساس گرسنگی کنید. برخی از غذاهای حاوی فیبر عبارتند از: میوه ها، سبزیجات و غلات کامل.
کرونا و تغذیه ؛ آب بنوشید
نوشیدن آب به خودی خود از بدن ما در برابر بسیاری از بیمار یها محافظت م یکند. یک سوم بدن ما از آب تشکیل شده و بدون آن اندام های حیاتی نمی توانند کار خود را به درستی انجام دهند. مایعات دیگر مثل چای، قهوه و امثال آن به هیچ وجه جایگزین آب نمیشوند.
سعی کید حتی الامکان روزانه 8 لیوان آب مصرف کنید. اگر طعم آب را دوست ندارید، می توانید از طعم دهنده های طبیعی مثل خیار، لیمو و نعناع استفاده کنید. کافیست کمی از آن را به لیوان یا بطری خود اضافه کرده، نوش جان کنید.