چرا برخی از غذاها، سردرد میگرنی را تشدید میکند؟ آیا حذف آنها از رژیم غذایی در درمان میگرن موثر است؟ اینکه آیا واقعا برخی از غذاها موجب سردرد میگرنی میشود در دست مطالعه است، اما بسیاری از متخصصان برای درمان میگرن راهکارهایی چون تغییر در رژیم غذایی را پیشنهاد میکنند. در ادامه با برنافیت همراه باشید تا بدانید چگونه رژیم غذایی به درمان سردرد میگرنی کمک میکند.
آیا تغییر رژیم غذایی واقعا موثر است؟
طراحی و اجرای مطالعات در مورد تاثیر غذا بر روی میگرن به دلایل زیادی سخت است. اول اینکه ارزیابی پایبندی فرد به یک رژیم غذایی خاص سخت است. به علاوه هرفردی ممکن است با یک مادهی غذایی خاص دچار میگرن شود.
مطالعات بسیاری در مورد رژیم غذایی کم چربی و سرشار از سبزیجات و تاثیر آنها بر روی سردرد میگرنی انجام شده است. در یکی از این مطالعات، 42 شرکت کنندهی میگرنی در یکی از این گروهها به طور تصادفی قرار گرفتند.
- تغییر در رژیم غذایی که شامل چهار هفته رژیم غذایی گیاهی و کم چرب و دوازده هفته حذف غذاهایی که موجب میگرن میشوند.
- یک مکمل دارونما (دوز پایینی از امگا 3 و ویتامین E) بدون هیچ تغییر در رژیم غذایی این دوز از مکملها آنقدر پایین بودند که دارای هیچ اثر درمانی نبودند.
رژیم گیاهی بدون چربی به این معنا است که افراد نباید هیچ محصول حیوانی مثل گوشت، ماهی، شیر، تخم مرغ و عسل را مصرف کنند. حذف رژیم نیز به معنی حذف غذاهایی است که موجب سردرد میگرنی میشوند. اما بیماران این غذاها را دوباره آهسته آهسته به رژیم خود برگرداندند.
غذاهای حذف شده شامل غذاهای زیر بودند:
- قهوه، چای، الکل
- شکلات
- شکر
- دانهها و آجیلها
- غلات خاص (مثل ذرت، جو، گندم چاودار)
- حبوبات خاص (مثل سویا، نخود، بادام زمینی)
- میوههای خاص (مثل تمام مرکبات، موز، سیب)
- سبزیجات خاص (مثل سیب زمینی شیرین، سیب زمینی، کرفس، بادمجان، فلفل، پیاز، سیر و گوجه)
نتایج نشان داد که با تغییر رژیم غذایی، بیشتر شرکت کنندگان سردردشان بهبود یافت. در گروه دوم نیمی از شرکت کنندگان سردردشان بهبود یافت اما نیمی دیگر از آنها بهبود نیافتند. به علاوه در 16 هفتهی اول مطالعه، گروه اول سردردهای شدید کمتری از گروه دوم داشتند.
با این وجود تفاوت زیادی بین دو گروه در تعداد افرادی که دچار سردرد بودند رخ نداد. وقتی که از بهبود سردرد در دوران رژیم صحبت میکنیم، دقیقا نمیدانیم که کدام گروه بهتر بوده است.
چگونه یک غذا موجب شروع سردرد میگرنی میشود؟
غذاها ممکن است با یک روند آلرژی زا ایجاد میگرن کنند. به این صورت که سیستم ایمنی فرد فعال شده و یک آنتی بادی تولید میکند و یا اینکه مکانیسم عدم تحمل غذایی ایجاد کند که در این روش، آنتی بادی ترشح نمیشود اما بدن همچنان واکنش نشان میدهد که این حساسیت نامیده میشود نه آلرژی.
در مطالعهی بالا یک رژیم غذایی گیاهی کم چرب، شما را به خوردن غذاهای گیاهی که خاصیت ضد التهابی دارند تشویق میکند. به همین ترتیب گوشت و محصولات لبنی التهاب زا است و نخوردن آنها موجب کاهش میگرن میشود.
در حقیقت این خاصیت التهابی برخی از غذاها با شواهد علمی مشهود است. مطالعهای نشان داد افرادی که دچار میگرن بودند با مصرف غذاهای خاص مثل غذاهای ادویه دار، آجیلها، دانهها، غذاهای دریایی، نشاسته و افزودنیها، آنتی بادی بیشتری ترشح میکردند. این مطالعه نقش غذاهای آلرژی زا را در شروع یا افزایش میگرن نشان داد.
بنابراین برخی از غذاها یک وضعیت التهابی در برخی از افراد میگرنی ایجاد میکنند، سپس ممکن است سطح میگرن را پایین آورد و ممکن است در این زمان یک حملهی میگرنی توسط فاکتورهای دیگر ایجاد شود.
دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان میدهد چرا حذف برخی از غذاها در کاهش میگرن موثر است. حذف برخی از غذاها موجب کاهش وزن میشود و کاهش کالری و وزن، موجب کاهش حملات میگرنی میشود.
میگرن زمانی که مغز سیگنالهای خارج از اعصاب ارسال میکند ضربهی خود را میزند که باعث التهاب عروق خونی و حساسیت پایانههای عصبی میشود. پس از آن اعصاب شروع به ارسال سیگنالهای الکتریکی به مغز میکنند.
آنچه که بیماران در سردرد میگرنی تجربه میکنند، تیزی و تپشی یک طرفه است که یک ساعت یا چند روز طول میکشد و برای فرد مشکلاتی نظیر تشویش، حساسیت به نور و صدا، و در 20 تا 30 درصد افراد مبتلا باعث هاله (احساسی گذرا، مانند برق نور و یا سوزن سوزن شدن در یک بازو ) میشود.
زنها سه برابر بیشتر از مردان در خطر میگرن قرار دارند، که با توجه به نوسانات هورمونی ماهانه درد تشدید میشود. چیزی که میگرن را بدتر میکند این است که سردردها با فاصلهی زیاد اتفاق نمیافتد.
برای بسیاری از کسانی که میگرن دارند مرتب اتفاق میافتد، مخصوصا کسانی که میگرن مزمن دارند (15روز یا بیشتر در یک ماه) دیگر افراد درد کمتر میکشند ولی آن هم کم نیست. خوشبختانه، امروزه گزینههای زیادی برای پیشگیری و درمان میگرن وجود دارد.
با نوآوریهای اخیر در زمینهی تصویربرداری مغناطیسی عملکردی، پزشکان میتوانند درباره اتفاقاتی که در مغز میافتد بیشتر مطالعه کنند. در ادامه تازهترین یافتهها در زمینه پیشگیری و درمان میگرن را در اختیار شما قرار میدهیم تا برای مبارزه با میگرن بیش از پیش آماده شوید.
چه چیزی میگرن را به وجود میآورد؟
میگرن میتواند با تعداد نامحدودی از اتفاقات عجیب و غریب تحریک شود. گاهی به دلیل جویدن آدامس گاهی به خاطر دکمه پیراهن! سعی کنید از عادات روزانه خود، میزان استرس و حملات میگرنی خود طی چند ماه یادداشت برداری کنید، این کار کمک میکند بعضی از مواردی را که باعث تحریک میگرن میشود شناسایی کنید. سعی کنید به این موارد نظارت داشته باشید:
1. برنامه غذایی
محرکهای غذایی فراوان هستند، اما برای بعضی مادهای به نام تیرامین مقصر اصلی است. این ماده توسط اسید آمینه موجود در بعضی غذاها که رسیده میشوند تولید میشود. پنیر چند ساله، میوه خشک، غذاهای تخمیر شده، و گاهی حتی باقی ماندهی غذاها میتواند برای فرد مبتلا به میگرن ویران کننده باشد.
پس در کنار خواب یک برنامه غذایی منظم میتواند در بهبود میگرن تاثیرگذار باشد. جا انداختن یک وعده یا پرخوری در غذا خوردن، میتواند خطر را بالا ببرد. همچنین تامین آب بدن نیز مهم است. تحقیقات نشان داده کسانی که مقدار مصرف مایعات خود را در طول روز بیشتر کردهاند حدود 21 ساعت در هفته کمتر از دیگران درد کشیدهاند.
2. وزن
تحقیقات نشان داده اضافه وزن و چاقی خطر میگرن را تا 81 درصد افزایش میدهد، در حالی که دلیل این اتفاق هنوز به وضوح مشخص نشده است، یک نظریه است که میگوید سلولهای چربی ذرات التهابی به درون جریان خون آزاد میکند، که ممکن است منجر به سردرد میگرنی شود.
3. تغییر دما
در یک تحقیق مشخص شد با بالا رفتن هر 9 درجه دمای هوا (نسبت به آنچه در طول هفته و آن ماه بوده) 8 درصد خطر بروز سردرد میگرنی افزایش پیدا میکند. محققان هنوز نمیدانند دلیلش چیست اما این تحقیقات نشان میدهد دمای هوا نیز با سردرد میگرنی در ارتباط است.
4. خواب
برای بعضی از افراد خوابیدن و بیدار شدن در یک زمان مشخص حتی آخر هفتهها باعث پیشگیری از میگرن میشود. تحقیقات نشان داده کم خوابی باعث بالا رفتن پروتئین در سلولهای اعصاب و بروز میگرن میشود.
5. اضافه بار حسی
کسانی که از سردرد میگرنی رنج میبرند توان تحمل شدت بالا از هر نوع چیزی را ندارند. علت آن ممکن است به دلیل مشکل سیستم عصبی برای فیلتر کردن ورودیهای حسی باشد. در مورد تحریک حملات بصری میگرن، نور یک راه در بخش غیر تصویری تشکیل دهنده سلولهای عصبی شبکیه فعال میکند که به معنای شدت گرفتن سردرد میگرنی است، حتی در بیماران نابینا.
افرادی که به میگرن دچار هستند میتوانند برای مقابله با نورهای شدید از عینکی استفاده کنند که جلوی نور شدید را بگیرد و موجب تشدید درد 80درصد از مبتلایان به میگرن است. وقتی بیرون زیر نور خورشید هستید و یا حتی اگر در مکانی با نور لامپ شدید هستید میتوانید از عینک استفاده کنید.
عینکهایی با فرمول رنگ FL-41 وجود دارد که مانع رنگهای آبی و سبز نور میشود و خطر سردردهای میگرنی را کاهش میدهد (فقط توجه داشته باشید که این عینکها را هنگام رانندگی استفاده نکنید چون باعث میشود به سختی بتوانید علائم رانندگی را ببینید)
بهترین داروهای درمان میگرن
1. داروهای بدون نسخه
اگر به تازگی دچار میگرن شدهاید و یا کمتر از دوبار در هفته دچار حملات میگرنی میشوید، شاید داروهای بدون نسخه میگرن داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تنها چیزی باشد که نیاز دارید.
مواد تشکیل دهنده فعال این داروها، شبیه چیزی است که در داروهای غیر میگرن خاص (مانند آسپرین) وجود دارد. اما این داروها حاوی موادی برای کاهش تحریک عصبی نیز هستند (مانند کافئین و نمک پتاسیم)
حدود دو ساعت بعد از استفاده از یک دوز میتوانید به فعالیتهای طبیعی خود ادامه دهید. اگر فهمیدید که دارو خیلی کم و یا اصلا روی درد تاثیر ندارد، و یا باعث تشدید آن میشود، یک وقت ملاقات برای دیدن یک متخصص برای سردرد خود ترتیب دهید. در هفته بیش از دو دوز مصرف این داروها، باعث افزایش سردرد و همچنین عوارض جانبی مانند زخم معده میشود.
2. مسکنهای با نسخه
بیمارانی که داروهای بدون نسخه رویشان اثری ندارد به درمانهای با نسخه که به عنوان تریپتانها شناخته میشوند رو میآورند، که شامل سوماتریپتان و فرواتریپتان میشود. این موارد به صورت قرص، آمپول، اسپریهای بینی یافت میشود، و اگر با اولین نشانهی درد استفاده شوند بهترین تاثیر خود را میگذارند.
وقتی تریپتان استفاده میکنید نباید صبر کنید تا سردرد بدتر شود چگونه کار میکنند؟ تریپتانها فعالیت سروتونین را در گیرندههای خاص تقلید میکنند و مادهای ترشح میکنند که باعث تغییر بعضی عصبها و کاهش درد میگرن میشود.
این داروها کسل کننده و اعتیاد آور نیستند، اگر چه بیمار ممکن است عوارض جانبی مانند سنگینی در قفسه سینه، احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان پا، و سریع شدن ضربان قلب را تجربه کند.
3. داروهای پیشگیری کننده
تمام روزها به غیر از روزهایی که مورد حمله میگرنی قرار میگیرید را شامل میشود. این داروها برای کاهش تعداد و شدت حملات میگرنی و همچنین برای بهبود پاسخگویی بدن به مسکنهایی نظیر تریپتانها در نظر گرفته شده است.
معمولا به کسانی که حملاتی بیش از دو یا سه بار در هفته را تجربه میکنند توصیه میشود، این داروها به انواع مختلفی دسته بندی میشوند. سه نوع از شایعترینها: بتا بلاکرها مانند (تیمولول) که فشار خون را هدف قرار میدهند.
داروهای ضد تشنج مانند (آمی توپیرامات) که میتواند اعصاب بیش تحریکی را در مغز آرام کند. داروهای ضد افسردگی مانند (آمی تریپتیلین) که گیرندههای سروتونین را فعال میکند. پیدا کردن بهترین مسکن و بهترین پیشگیری کننده و ترکیب آنها نیازمند این است که مدتی آزمون خطا انجام دهید، ممکن است چند ماه طول بکشد.
زمان مداخله فرا رسیده
سمجترین میگرنها نیازمند یک ضربهی مستقیم به منبع درد هستند: اعصاب درون مغز، این هم آخرین پیشنهادها.
1. بلوک عصب
زمانی که سردرد میگرنی چند روز طول میکشد و از داروها نیز خسته شدهاید، بلوک مغزی کمک میکند درد به صورت موقت یا دائمی از بین برود در اغلب موارد این کار شامل بیمه هم میشود.
متخصص مغز و اعصاب با استفاده از یک سوزن نازک، بی حس کننده موضعی و گاهی دوز کمی از استروئیدها در اطراف عصب تزریق میکند که این کار به کاهش یا توقف درد کمک میکند. مدت زمان اثر این داروها در هر بیمار متفاوت است و میتواند چند روز تا چند ماه باشد.
چون این کار نیازمند ویزیت دکتر است نباید آن را در خط مقدم دفاع قرار داد. بلوک عصب برای بیمارانی استفاده میشود که هنوز ترکیب دارویی مناسب خود را پیدا نکردهاند و نیاز دارند هر چه سریعتر جلوی درد را بگیرند.
2. تزریق Onabotulinumtoxina
بوتاکس که برای رفع چین و چروک معروف است برای تسکین درد میگرن نیز استفاده میشود. بوتاکس از دیگر درمانها که با قرص انجام میگیرد گرانتر است و پزشکان هم توصیه میکنند بیماران تا جایی که میتوانند به دنبال راه درمان با دارو باشند و کمتر به سمت چنین درمانهایی بیایند. این نوع درمان برای کسانی که میگرن مزمن دارند تایید شده است، کسانی که در یک ماه بیش از 15 بار مورد حمله میگرنی قرار میگیرند.
3. جراحی منطقه تحریک کننده
در این روش تجربی، با چاقوی جراحی برخی از عضلات که روی اعصاب میگرن فشار میآورند حذف میشوند. بر اساس تحقیقات 88 درصد از بیمارانی که تحت این عمل جراحی قرار گرفتند تا حدود 50 درصد کاهش در مدت زمان، فرکانس و شدت سردرد میگرنی خود را تا حدود 5 سال پس از عمل تجربه کردند. متاسفانه عوارض جانبی طولانی مدت این عمل هنوز به درستی مورد مطالعه قرار نگرفته است. به همین دلیل درباره این نوع عمل هشدار داده شده است.
آموزش های رفتار درمانی برای التیام سردرد
سردرد تنها یک اختلال فیزیکی نیست، بلکه می تواند سلامت روحی، روابط ، شغل و کارکردهای اصلی زندگی مثل خواب، ورزش و سلامت افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع، اهمیت ترکیب دارو درمانی و رفتار درمانی را برای التیام سردرد ثابت می کند. مطالعات نشان می دهد که این شیوه ی جامع بسیار بیشتر از هر یک از این شیوه ها به تنهایی کاربرد دارد.
با وجودی که درمان های تکمیلی زیادی برای کنترل سردرد وجود دارد، اما بسیاری از آنها از نظر علمی به اثبات نرسیده اند.
البته این بدان معنا نیست که یک درمان خاص موجب التیام سردرد شما نمی شود اما به خاطر داشته باشید که اگر می خواهید از یک روش تکمیلی برای کاهش سردرد خود استفاده کنید، روشی را انتخاب کنید که مطالعات علمی آن را تایید کرده باشند.
سه روش رفتاردرمانی وجود دارند که برای پیشگیری و کنترل سردرد شما بسیار مفید می باشند. این روش ها شامل:
- آرامش درمانی
- باز خورد زیستی
- درمان شناختی- درمانی
آرامش درمانی
برای افرادی که مستعد سردرد هستند، حتی استرس های خفیف روزمره مثل ضرب العجل کاری، مراقبت از بچه ها و یا حتی پرداخت قبوض نیز آنها را دچار سردرد می کند. این استرس های کوچک سیستم عصبی افراد را تحریک می کند، ضربان قلب، فشار خون و تعریق را افزایش و تنفس را کاهش می دهد. ماهیچه ها را سفت می کند و موجب بی خوابی می شود.
از آنجا که این پاسخ های فیزیکی باعث سردرد می شوند، هدف آرامش درمانی، آرامش سیستم عصبی برای پیشگیری و یا التیام این سردردهاست. نکته ی قابل توجه این است که آموزش آرام سازی با آنچه که شما تصور می کنید کاملا متفاوت است. در واقع، آموزش آرام ماندن یک مهارت است و با ماساژ درمانی فرق می کند.
تکنیک های ویژه ی آرامش شامل تنفس عمیق و آرام سازی تدریجی عضلانی می باشد. تنفس عمیق موجب می شود که فرد حداکثر اکسیژن را به ریه های خود برساند، سپس آن را به آرامی از ریه های خود خارج کند. این کار موجب می شود جریان اکسیژن به مغز و ماهیچه های شما برسد.
آرام سازی تدریجی عضلانی، یکی از رایج ترین روش های تجربه شده ی آرامش درمانی برای درمان سردرد می باشد. در این روش فرد یاد می گیرد چگونه ماهیچه های سرتاسر بدن خود را سفت و شل کند. با این روش می توانید از وقوع سردرد پیشگیری کنید و یا وقتی به سراغ شما می آید آثار آن را کاهش دهید. آموزش آرامش درمانی مستلزم جلسات هفتگی با یک فیزیولوژیست به مدت یک تا سه ماه می باشد. در میان این جلسات فرد می تواند تمرینات ریلکسیشن را نیز در خانه ی خود انجام دهد تا تبدیل به یک عادت روزانه شود.
بازخورد زیستی
در روش بازخورد زیستی، یک دستگاه، پاسخ های فیزیکی بدن شما را نسبت به استرس اندازه گیری می کند و سپس بازخورد آنها را به شما باز می گرداند. با این شیوه، شما می توانید از پاسخ های بدنتان آگاه شوید و بتوانید آنها را کنترل کنید.
روش های بازخورد زیستی رایج برای کنترل سردرد و میگرن شامل موارد زیر می باشند:
- بازخورد زیستی الکترومیوگرافیک
- بازخورد زیستی حرارتی (گرم کردن دست)
در روش اول الکترودها بر روی ماهیچه های خاصی مثل پیشانی، فک و گردن قرار داده می شوند. وقتی دچار استرس می شوید و یا احساسات منفی به شما دست می دهد، این سه ماهیچه سفت می شوند. الکترودها، تنش عضلانی را اندازه گیری می کنند و دستگاه های الکترومیوگراف این اطلاعات را به شکل صدا به شما برمی گردانند.
در روش دوم، یک دستگاه باز خورد زیستی حرارتی استفاده می شود تا دمای دست و انگشتان شما را اندازه گیری کند. وقتی استرس دارید یا مضطرب هستید، دستان شما سرد و مرطوب می شوند. یک نشانگر تصویری بر روی این دستگاه وجود دارد که اطلاعات مربوط به دمای بدن شما را نشان می دهد.
وقتی مهارت های مربوط به این دستگاه را بیاموزید، می توانید بدون نیاز به دستگاه نیز پاسخ های بدن خود را شناسایی کنید. این عمل نیاز به تمرین های مداوم دارد اما در بهبود سردرد به شما بسیار کمک می کند.
درمان شناختی- رفتاری
با این روش درمانی، افراد می توانند عامل سردرد یا میگرن خود را شناسایی کنند. انواع شایع این سر دردها شامل موارد زیر می باشند:
- استرس
- احساسات منفی (مثل عصبانیت، احساس گناه و اضطراب)
- مشکلات مربوط به خواب (بی خوابی یا پر خوابی)
- گرسنگی
- مصرف غذاهای خاص
- مصرف الکل
- تغییرات آب و هوایی
- عوامل حسی یا زیست محیطی (مثل بوها، قرار گرفتن در معرض خورشید، سر و صدا و خستگی چشم ها)
پس از مشخص شدن دلیل سردرد، به فرد آموزش داده می شود چگونه با آنها کنار بیایند و سردرد خود را کاهش دهد. در حقیقت، کنار آمدن با سردرد به جای اجتناب از آنها یکی از اهداف روش شناختی- رفتاری می باشد. چرا که اجتناب از سردرد غیر ممکن است و بیشتر موجب استرس شما می شود.
روی هم رفته، درمان شناختی- رفتاری باید با اهداف و نیازهای شما متناسب باشد. اطمینان حاصل کنید که درمان های خود را از یک فرد با تجربه مثل یک روانشناس یا روانپزشک می گیرید.
چگونه ویژگی های شخصیتی بر روی سردرد تاثیر می گذارد؟
آیا تا به حال می دانستید که شخصیت هر فردی با سردرد یا میگرن او در ارتباط است؟ ویژگی های شخصیتی خاص موجب اختلالات اولیه در سر درد می شود.
ویژگی های شخصیتی و سر دردهای خوشه ای
در مطالعه ای که در مجله ی سر درد و درد به چاپ رسید، 80 شرکت کننده ی مبتلا به سر درد خوشه ای با استفاده از آزمون سالامانکا شرکت کردند.
سالامانکا، یک پرسشنامه ی ساده است که برای بررسی ویژگی های شخصیتی که به سه خوشه تقسیم شده اند، به کار می رود. این سه خوشه شامل:
خوشه ی A: (پارانوئید، اسکیزوئید، اسکیزوتایپال) به طور کلی، عجیب و غریب
خوشه ی B: (نمایشی، خودشیفته، ضربه ای، مرزی) به طور کلی، عاطفی
خوشه ی C: (آنانکاستیک، وابسته، مضطرب) به طور کلی، مضطرب
نتایج نشان داد که شرکت کنندگان با سر دردهای خوشه ای بیشتر از گروه آنانکاستیک، مضطرب، نمایشی، اسکیزوئید و کمتر از گروه ضربه ای و پارانوئید بودند.
ویژگی های شخصیتی و میگرن
نتایج مطالعات بالا با مطالعات پیشین که ویژگی های شخصیتی 164 فرد مبتلا به میگرن را بررسی کرده بود، مقایسه شد.
پس از مقایسه ی این دو گروه (شرکت کنندگان با سر درد خوشه ای و شرکت کنندگان با سر درد میگرنی) نشان داده شد که تنها شخصیت پارانوئید و اسکیزوئید در افراد، با سر دردهای خوشه ای بسیار شایع است.
گرچه شخصیت های مضطرب و وابسته در افراد میگرنی بیشتر از افراد مبتلا به سر درد خوشه ای بود، اما نتایج چشمگیری نشان داده نشد. از آنجا که سر دردهای خوشه ای بیشتر در مردان و میگرن بیشتر در زنان شایع است، محققان سعی کردند دریابند که آیا ویژگی های شخصیتی موجود در افراد مبتلا به سر درد خوشه ای در مقابل افراد میگرنی ممکن است با جنسیت توضیح داده شود یا نه؟
اما آنها به نتایج منفی در این مورد دست یافتند. بدین معنا که ویژگی های شخصیتی به نوع اختلال سر درد بستگی دارد و نه به جنسیت آنها.
ویژگی های شخصیتی و سر دردهای تنشی
در مطالعه ی دیگری که در آن بیش از 300 شرکت کننده با سر درد تنشی مزمن مورد مطالعه قرار گرفته بودند، یک پرسشنامه ی شخصیتی آیزنک برای ارزیابی ویژگی های شخصیتی به کار برده شد.
در این مطالعه، محققان از دو مقیاس استفاده کردند.
- یک مقیاس 23 سوالی که نوروتیسیسم را ارزیابی می کرد.
- یک مقیاس 21 سوالی که بررسی می کرد آیا شرکت کنندگان می خواهند نمره های خود را کنترل کنند یا نه؟
مقیاس نوروتیسیسم، ویژگی های شخصیتی مربوط به اضطراب، افسردگی، خلق و خو و عدم تحمل را بررسی می کند. وقتی شرکت کنندگان مبتلا به سر درد تنشی با جمعیت کلی مقایسه شدند، نشان داده شد که میزان نوروتیسیم در آنها بیشتر است.
این نتایج به چه معناست؟
نتایج به طور کلی نشان می دهد که برخی از ویژگی های شخصیتی خاص ممکن است در افرادی که دچار اختلالات سر درد ابتدایی هستند، شایع باشد. شخصیت، یک ویژگی است که طرز تفکر و رفتار یک فرد را مشخص می کند. از طرف دیگر، اختلال شخصیت، یک الگوی فکری و رفتاری مزمن و غیر قابل تغییر است که از کودکی یا نوجوانی آغاز می شود. در واقع الگوهای رفتاری، همه به تعادل مربوط هستند و عدم تعادل موجب عدم کارآمدی در افراد می شود.
آیا شما نیز باید یک آزمون شخصیت بدهید؟
هدف از این مطالعه این نیست که به شما بگوید نیاز به آزمون شخصیت دارید یا نه، اما صرف چند دقیقه زمان بر روی ویژگی های فردی موجب می شود تا خود را بهتر بشناسید.
نگاه دقیق تر به اعمال و رفتارتان موجب می شود که با سر درد یا میگرن خود آسان تر کنار بیایید. اگر دچار اضطراب هستید، تمرین های مدیتیشن و یوگا نگرانی های شما را کاهش می دهد.
شاید برخی از متخصصان ادعا کنند که این مطالعه بیشتر از اینکه ارزش داشته باشد، جالب و تفکر بر انگیز است. اما این مطالعه به پزشکان و متخصصان کمک می کند تا یک رویکرد کلی نسبت به بیماری های روانی به دست آورند.
نتیجهگیری
حقیقت این است که شما باید درک کنید چه چیزی معقول است. اگر با خوردن یک غذا احساس میکنید میگرن شما آغاز میشود بدون در نظر گرفتن سخنان دانشمندان، آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. اما بهتر است رژیم غذایی خود را تحت نظر دکتر کنترل کنید. اما با وجود همهی اینها سعی کنید زیاد به خود سخت نگیرید.
وقتی به دنبال یک درمان تکمیلی برای سردرد خود هستید، ابتدا با پزشک مشورت کنید. مطالعات نشان داده است که ترکیب دارو با رفتار درمانی برای بهبود سردرد بسیار مفید است. انتخاب روش درمان تکمیلی بسیار اهمیت دارد چرا که مستلزم زمان و تلاش شماست.
سعی کنید روش های دیگری نیز برای درمان سردرد خود بیابید. در خلال این درمان ها به سازگاری آنها با معده تان نیز توجه کنید. اگر یکی از این روش ها در درمان شما موثر نبود نگران نباشید. با پزشک مشورت کنید تا راه حل دیگری پیش روی شما بگذارد.
به خاطر داشته باشید که التیام سردرد شما به یک تعادل ظریف بین سبک زندگی، دارو و استراتژی های رفتاریتان بستگی دارد. این مراقبت ها مستلزم ارزیابی مداوم و اصلاح آنها می باشد.