طبق مطالعات اخیر، چاقی و اضافه وزن، ابتلا به سرطان را در انسان تهدید می کند. محققانی که توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان گرد هم آمدند، بیش از هزاران مطالعه انجام دادند و دریافتند که چاقی، خطر بیش از 13 سرطان را افزایش می دهد که 8 مورد از آنها از قبل با چاقی در ارتباط بوده است. طبق یافته ها، در واقع حدود 9% از تمام سرطان ها به طور مستقیم با چاقی در ارتباط است.

اما خوشبختانه، افزایش وزن قابل کنترل است. اگر مراقب افزایش وزن خود باشیم، دچار این مشکلات و خطر سرطان نخواهیم شد.

البته باید مراقب باشیم روند کاهش وزن ما دیر نشود، چون ممکن است در آن زمان کاهش وزن دیگر به کارمان نیاید.

بسیاری از افراد نیز ممکن است در این زمینه زیاد موفق نباشند، زیرا با وجود تمام تلاشی که می کنند تا خطر سرطان را کاهش دهند، موفق نمی شوند چرا که پس از مدتی به وزن اولیه ی خود باز می گردند.

پیش از این نیز مجمع بین المللی سرطان به این نتیجه رسید که وزن، نقش مهمی در سرطان روده ی بزرگ، مری، سرطان کلیه، سرطان سینه و سرطان رحم دارد. در این مقاله به 8 مورد از این سرطان ها که به طور مستقیم با چاقی در ارتباط است و دلیل رابطه ی آنها توضیح داده شده است.

سرطان معده

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

چربی اضافی بدن موجب التهاب مزمن در بدن و به ویژه در لوله ی گوارشی می شود. با توجه به رابطه ی سرطان مری و چاقی، هیچ جای تعجبی برای رابطه ی سرطان معده و چاقی وجود ندارد، چرا که هر دوی آنها بخشی از یک سیستم هستند. التهاب مزمن که به وسیله ی چاقی جرقه زده می شود، ممکن است در نتیجه ی اسیدهای معده به التهاب های بیشتر و در نهایت به سرطان تبدیل شود.

کبد چرب

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

چاقی موجب تغییراتی در کبد می شود که مشابه آثار مصرف الکل است. در این فرآیند افراد دچار مکانیسم های مشابه سیروز می شوند که منجر به سرطان می شود. در این بیماری این مصرف الکل نیست که موجب آسیب به بدن می شود بلکه این چربی های موجود در کبد است که موجب سرطان می شود و به کبد چرب غیر الکلی معروف است.

آیا رژیم کتوژنیک برای کبد چرب مفید است؟

سرطان کیسه ی صفرا

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

چاقی موجب افزایش خطر ابتلا به سنگ کیسه ی صفرا می شود. باقی مانده های کلسترول در کیسه ی صفرا موجب التهاب کیسه ی صفرا و سنگ صفرا می شود و سنگ صفرا نیز به نوبه ی خود خطر ابتلا به سرطان صفرا را افزایش می دهد.

سرطان پانکراس

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

همه ی ما می دانیم که چاقی موجب کاهش تولید انسولین در بدن می شود. به عقیده ی متخصصان، این تزلزل در روند طبیعی متابولیک پانکراس منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.

سرطان تخمدان

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

پس از دوران یائسگی، سلول های چربی استروژن زیادی تولید می کنند و همین عامل احتمالا دلیل ابتلا به سرطان سینه و رحم در زنان چاق می باشد. سرطان تخمدان ممکن است به دلیل افزایش سطح هورمون ها و یا التهاب مزمن ناشی از چاقی نشات گرفته باشد.

مننژیت

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

طبق گزارش مجمع تومور مغز آمریکا، بسیاری از تومورهایی که از مننژ رشد می کنند سرطان زا نیستند. مننژ یک بافت باریک است که مغز و نخاع را می پوشاند. هنوز اطلاعات دقیقی در مورد علت تشکیل و تبدیل آنها به سرطان مشخص نشده است، اما ممکن است هورمون های زیادی که توسط سلول های چربی ایجاد می شود در این زمینه نقش داشته باشند.

تیروئید

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

طبق مطالعات چاپ شده ی سال 2012 در مجله ی بین المللی تحقیقات پزشکی، تولید بی رویه ی هورمون ها در ایجاد تیروئید بسیار موثر است. با افزایش وزن، سایز تیروئید نیز افزایش می یابد. هر چه تیروئید بزر گ تر باشد، سلول ها بیشتر جهش می یابند و دچار سرطان می شوند.

مولتیپل میلوما یا میلوم متعدد

چاقی با برخی از سرطان ها چه ارتباطی دارد؟

مطالعات در مورد این بیماری نشان داده است که التهاب مزمن در این عارضه نقش بسیار مهمی دارد. احتمالا چاقی، روند التهابی را تحریک می کند و منجر به افزایش دگرگونی سلول های مغز استخوان می شود. دگرگونی سلول ها موجب افزایش جهش سلول های خونی در این نوع سرطان می شود.