- برنافیت
- بیماری و راه درمان
- آیا دوره ی مصرف آنتی بیوتیک ها را باید کامل کرد؟
یک دستورالعمل کلی برای افزایش سلامت هست که درست همانند پوشاندن دهان در هنگام عطسه و شستن دست ها پس از رفتن به دستشویی اهمیت دارد و آن هم مصرف کامل یک بسته ی آنتی بیوتیک ، حتی پس از تمام شدن علائم بیماری است.
پزشکان این توصیه را به بیماران خود می کنند و دلیلش این است که کامل نکردن دوره ی مصرف، موجب مقاومت به آنتی بیوتیک ها می شود. اگر در هنگام بیماری یک بسته ی کامل آنتی بیوتیک را مصرف نکنید، پس از مدتی ممکن است به همان بیماری با علائم شدیدتر دچار شوید و برای مقابله با آن مجبور به مصرف آنتی بیوتیک بیشتری خواهید شد.
اما برخی از متخصصان با این نظریه موافق نیستند.
در گزارش اخیر که در کمپین آگاهی از آنتی بیوتیک ها برای سازمان سلامت جهانی آماده شد، محققان به این موضوع اشاره کردند که در صورت از بین رفتن علائم عفونت باید مصرف قرص را قطع کرد، حتی اگر چند عدد از آنها باقی مانده باشد.
این دسته از محققان بر این عقیده اند که ادامه ی مصرف آنتی بیوتیک ها موجب واکنش های آلرژیک، سنگ کلیه، آسیب به سلول های خونی و مشکلات کبدی می شود.
یکی از محققان به نام رایس بر این عقیده است که قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک ها موجب مقاوم شدن باکتری ها می شود. اگر بدون نیاز به دارو، آن را مصرف کنید، باکتری ها زمان کافی برای فرار کردن از شر داروها را پیدا خواهند کرد و بر لوله ی گوارشی و پوست مسلط خواهند شد. در این حالت، فرصت بیشتری را برای انتشار به ویژه در محیط بیمارستان پیدا خواهند کرد و با سیستم ایمنی سازگارتر خواهند شد.
این محقق در ادامه بیان می کند که این موضوع بدین معنا نیست که به محض مشاهده ی علائم بهبودی، باید از مصرف آنها دست بکشید. برخی از عفونت ها همچون گلو درد، بیماری لژیونر و توبر کلوزیس نیاز به کامل کردن دوره ی مصرف دارند. البته این یک قاعده ی کلی نیست و در مورد همه صدق نمی کند. به طور کلی، اگر احساس بهبودی می کنید، بدین معناست که سیستم ایمنی شما بیماری را تحت کنترل خود در آورده است. اما راه حل بهتر این است که در هر موردی از پزشک خود کمک بخواهید.