دریافت رژیم برنافیت

نکاتی که باید در مورد جویدن جداره ی دهان بدانید

جویدن جداره ی دهان چیزی شبیه به جویدن ناخن است (البته به اندازه ی آن شایع نیست). در واقع یک عادت است که افراد آن را به صورت نا آگاهانه یا در نتیجه ی استرس انجام می دهند. در ظاهر شبیه یک رفتار خوش خیم تکراری است، اما افرادی که بخش داخلی دهان خود را می جوند، ندانسته در خطر برخی از بیماری های دهان قرار می گیرند.

در این مقاله با دکتر ریچارد مارک در مورد این عادت که اغلب به عنوان یک واکنش وسواسی یا اجباری نسبت به استرس و اضطراب انجام می گیرد، اشاره شده است.

جویدن جداره ی دهان چیست؟

جویدن جداره ی دهان، نوعی از یک آسیب تکراری به صورت گاز گرفتن جداره ی دهان است. این اتفاق گاهی ممکن است به دلیل کشیده شدن دندان ها روی هم یا غذا خوردن روی دهد. اما در موارد دیگر چنین کاری ناشی از یک عادت است. جویدن جداره ی دهان اغلب به شکل ضایعات و تکه های سفید در قسمت داخلی دهان یعنی جایی که گونه ها با دندان در تماس است، خود را نشان می دهد. این عارضه ممکن است حتی لب و زبان شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

نکاتی که باید در مورد جویدن جداره ی دهان بدانید

این یک عادت خود آسیبی است که به صورت اتفاقی یا عمدی رخ می دهد. عوامل آغاز کننده ی چنین عارضه ای شامل استرس، اضطراب و خستگی است. مطالعات پیشین نشان می دهد که رفتارهای تکرار شونده ای همچون جویدن جداره ی دهان، در اواخر کودکی رخ می دهد و تا اواخر بزرگسالی نیز ادامه می یابد.
جویدن جداره ی دهان در مناطق شهری که میزان استرس بالاست، امری شایع است. البته عادت جویدن جداره ی دهان به شکل شدید بسیار نادر است.

پیشنهاد برنافیت: کاهش استرس با تغذیه

چه زمانی این عادت تبدیل به یک مشکل می شود؟

شدت جویدن جداره ی دهان در موارد مختلف متفاوت است، می تواند تنها یک اتفاق باشد که برای یک بار رخ می دهد یا یک خود آسیبی دردناک باشد. افرادی که این کار را به صورت عادت انجام می دهند، اغلب عادت دارند که به طور مرتب همان ناحیه از گونه را بجوند. در موارد شدیدتر، احساس ضایعه دار شدن پوست موجب اجبار بیشتر برای صاف کردن آن ناحیه با جویدن بیشتر می شود.

درد و زخم، یکی از کم خطرترین نتایج این مشکل است. البته زخم نیز مشکلاتی ایجاد می کند، چرا که ممکن است دوباره جویده شود و زخم جدیدی ایجاد کند. اگر جویدن جداره ی دهان عمیق و تکرار شونده باشد، موجب آسیب به موکوس باکال می شود که در بدترین شرایط (مواقع بسیار نادر) به دلیل تغییرات در بافت دهان و تغییر در سلول ها موجب سرطان دهان می شود.

گرچه طبق تحقیقات زخم دهان منجر به سرطان دهان می شود، اما این موضوع مختص جویدن جداره ی دهان نیست. با این حال، زخم های طولانی مدت که در دهان این افراد ایجاد می شود، دلیل اصلی سرطان دهان است، چرا که موجب زخم زبان می شود.

چگونه این کار را ترک کنیم؟

 اگر به جویدن جداره ی دهان خود عادت دارید و این کار موجب زخم های مکرر در دهانتان شده است، زمان آن رسیده که با دندانپزشک خود مشورت کنید.

اگر شما نیز دچار این مشکل هستید، می توانید در طول شب یا حتی روز از یک محافظ دهان استفاده کنید. این محافظ، یک جسم نیمه سخت است که از کشیده شدن دندان ها بر روی یکدیگر جلوگیری می کند و از برخورد لبه های تیز دندان با گونه جلوگیری می کند.

اگر این مشکل مربوط به استرس، وسواس فکری عملی و یا یک عادت بد باشد، باید کمی صبر و تادیب نفس داشته باشید تا این مشکل را برطرف کنید. به کار بردن موارد زیر می تواند به شما کمک کند.

  • وقتی چیزی می جوید حواستان را کاملا جمع کنید. برخی از افراد هنگام جویدن تمرکز کافی ندارند که این موضوع موجب آسیب دهانی آنها می شود.
  • اگر همواره در هنگام غذا خوردن جداره ی دهان خود را به طور غیر عمدی گاز می گیرید، یک عدم تعادل در جویدن شما وجود دارد که باید توسط دکتر یا دندانپزشک درمان شود.
  • عوامل محرک را شناسایی کنید. اگر می دانید چه چیزی بیشتر موجب گاز گرفتن گونه ی شما می شود، از جویدن آن بپرهیزید و به جای آن آدامس بجوید.
  • اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که مشکل جویدن لب دارید، می توانید از برق لب استفاده کنید. این کار موجب می شود از جویدن لب خود بپرهیزید.
  • میزان استرس خود را کاهش دهید و از جایگزین های سالم همچون ورزش منظم استفاده کنید.
  • گاهی اوقات هیپنوتیزم می تواند به درمان وسواس های فکری عملی کمک کند.

رژیم گروهی؛ راه‌حل قطعی لاغری

دکترکرمانی بعد از سال‌ها تجربه به این نتیجه رسید که رژیم گروهی، بهترین راه‌حل برای افرادیه که در رژیم، انگیزه‌شون کم می‌شه و بر همین اساس ماراتن لاغری رو رونمایی کرد. بیشتر از ۹۰ درصد افرادی که با ماراتن لاغری رژیم گرفتن به وزن دلخواه‌شون رسیدن!

به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

جدیدترین مقالات

همه مقالات
30 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments

منم همین طورهست خیلی اذیت میشم خیلی نمیدونم چکارکنم هروز این شده کارم

من که به آرامش جویدن رو اوردم

من همچین عادتی رودارم واین عادت ناخاستس یه باریه نفررودیدم داره اینجوری میکنه میگفتم چرااین همیشه ایطوری لبشوکج میکنه وناحیه ی داخل لبه های لبشومیخوره خداشاهده فرداپس فرداش منم همین طوری شدم الانم شده عادت شب و روزم ایاراه حلی هست؟!واقعااااین حالتی عصبیم میکنه اه شت 🙁

من پوست داخلی دهانم نزدیک لبمو با دندون به طور غیر ارادی می کنم یعنی وقتی این کارو می کنم اختیاری رو خودم ندارم دهانم داخلش زخم شده و لبم کج شده

من عذاب میکشم بخاطر خوردن جداره دهانم

من ده سال این عادت رو دارم انقد این کارو کردم خسته شدم با انگشت دستم صورتموفشار میدم تا بره لای دندونم صورتم کبود شده لبام بد فرم شده چکار کنم..

مثل ترک مخدر…

البته خودم از بچگی این مشکل رو داشتم الان ۳۲ سالمه و در حال انجامشم

مامانم میگه طبع بدن سرد هست باعث جویدن داخل دهان میشه.

منم اینجوریم

والا من خودم درماه چندین بار درحال غذاخوردن اینجور میشم بدون اینکه خودم بخوام ویا اینکه عادت کرده باشم اصلا اصلا دست خودم نیست ویبارگی میشه ومن اصلا ازروی عادت نیست اینکارم..ازیه آشنا که قدیمی هست پرسیدم یبار میگفت اینکار بخاطر اینه که مردم دارن بهت حسودی میکنن واون لحظه غیبتت میکنن میگفت مردم دارن میجونت

فکرکنم بخاطر لاغری صورت میشه

متاسفانه من ۱۲ ساله این عادتو دارم و وقتی میکنم خون میاد و همیشه دهنم زخمه ولی هر کاری میکنم نمیتونم ترک کنم ، لطفا اگر کسی راه حل ترک این عادتو داره توروخدا راهنماییم کنه

من سالهاست این عادتو دارم و شبانه روز به طرز نا خودآگاه پوست دهانمو میکنم،به هیچ وجه نمیتونم کنترلش کنم و واقعا عذاب آوره برام

مشخصات شما با موفقیت ارسال شد
همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت

دریافت مشاوره رژیم برنافیت
برای رسیدن به وزن دلخواهت، شماره‌ات رو ثبت کن تا از کارشناسان ما مشاوره رایگان بگیری!

دریافت مشاوره رایگان رژیم

اگه می‌خوای به وزن دلخواهت برسی، شماره‌ات رو ثبت کن تا از کارشناس‌های برنافیت دکترکرمانی مشاوره‌ رایگان بگیری!

[contact-form-7 id="19069" title="فرم مشاوره"]