نیاز به مشاوره تغذیه داری؟

 سیر یکی از خوراکی هایی میباشد که از زمان های بسیار قدیم به عنوان یک ماده شفابخش در طب سنتی یاد شده است. استفاده از این ماده ی شفابخش موجب بهبود سلامتی شما می شود. این ماده ی 4 فصل آبدار، نه تنها به غذای شما طعم و مزه می دهد، بلکه دارای مواد مغذی بسیاری می باشد که اگر تاثیر شفا بخش سیر را بدانید، در هر غذایی استفاده اش می کنید.سیر عضوی از خانواده ی پیازهاست و خواص بسیار آن به دلیل وجود مواد فیتوشیمیایی (ترکیبات مختلف بیولوژیک فعال در گیاهان) است، پس آماده سازی آن بسیار اهمیت دارد. از آنجا که فیتوشیمیایی موجود در سیر که آلئین (نوعی سولفوکسید که تشکیل دهنده ی طبیعی سیر خام است) نام دارد باید توسط یک آنزیم به نام آلئیناز(آنزیمی که واکنش های شیمیایی را تسریع می کند) به آلیسین (یک ماده ی روغنی تند با خواص ضد باکتریایی که در سیر موجود است) تبدیل و سپس باید به یک مشت غذای گیاهی تجزیه شود، بهتر است همیشه قبل از پخت سیر، حبه های آن را خرد کنیم. برای اینکه مطمئن شویم که بیشتر آلیسین به آجوئین، دیالیل، سولفید و وینیلدیسین تبدیل شده است 5 دقیقه تا پخت آن صبر کنید. بسیاری از این ترکیب ها دارای فواید فوق العاده ای برای سلامتی هستند و DNA های شما را از پیری ژنتیکی محفاظت می کنند.

rfpy 1tmf 230126 scaled

راه‌های افزایش خواص سیر

برای اینکه بهره بیشتری از خواص موجود در سیر برده شود بهنر است که یکسری نکات را رعایت کنیم .

1.فعالسازی آلیسین بیشتر

با خورد کردن و زمان دادن به سیر میتوان میزان آلیسین موجود در سیر را افزایش دهیم. آلیسین این ماده فعال اصلی در سیر با شکستن و ادغام شدن موکلول‌های آلئین و آنزیم آلئیناز، تولید میشود. برای بهره بردن از این خاصیت، زمانی که سیر را خورد میکنید حداقل 10 الی 15 دقیقه به آن فرصت دهید و سپس مورد استفاده قرار دهید.

2.سیر خام یا پخته؟

میزان آلیسین موجود در سیر در حالت خام بیشتر از حالت پخته است. توصیه میشود که حتما به هر دوحالت، سیر را مصرف کنید.

3.تخمیر سیر، که سیر سیاه نام دارد

زمانی که سیر تازه را در دمای بالا و در رطوبت مناسب ،به مدت 3 الی 4 هفته نگه داری میکنید، سیر خام تبدیل به سیر سیاه میشود.

4. ترکیب سیر با مواد دیگر

بعضی از تزکیبلت سیر با مواد طبیعی دیگر باعث افزایش خواش آن میشود برای نمونه :

  • ترکیب سیر با عسل: این ترکیب خواص ضدالتهابی و درمان عفونت را دارد.
  • ترکیب سیر با لیموترش: این ترکیب خواص سم زدایی و افزایش جذب آنتی اکسیدان در بدن را افزایش میدهد.
  • ترکیب سیر با زنجبیل: افزایش گردش خون و خواص ضدالتهابی مضاعفی دارد.
  • ترکیب سیر با روغن زیتون: باعث بهبود عملکرد گوارش و درمان یبوست میشود.

image 46

بهترین زمان مصرف سیر برای اثربخشی بیشتر

مصرف یک یا دوحبه سیر بصورت ناشتا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پاکسازی کبد می‌شود. در صورتی که مصرف سیر در ناشتا، باعث شد که معده شما اذیت شود. در این حالت  توصیه میشود تا سیر را با عسل میل کنید و بصورت دوره ای مصرف کنید. به این صورت که به مدت 2 هفته مصرف کنید و به مدت 1 هفته در بین آن وقفه بیندازید.

راه ‌های نگهداری سیر برای حفظ خواص آن

برای حفظ و نگهداری هر ماده غذایی، که خواص و اثرات مثبت آن حفظ شود. راه و روش مخصوص خود را دارد برای نگهداری سیر هم بهتر است که موارد زیر را رعایت کنید.

  • سیر را در جای خشک ، خنک و در جای تاریک نگهداری کنید.
  • سیر را در یخچال و فریزر نگهداری نکنید چون ممکن است آنزیم های مفید آن از بین برود.
  • میتوانید از پودر سیر طبیعی بدون افزودنی های شیمیایی استفاده کنید.

موارد احتیاط در مصرف سیر

سیر با وجود خواص بسیاری که دارد و برای ابعاد مختلف سلامتی و بدن مفید است اما باید به خاطر داشته باشید که یکسری موارد منع و احتیاط در مصرف آن وجود دارد که در ادامه چند مورد از آن را برمیشماریم:

  • افراد دارای مشکلات گوارشی مانند: رفلاکس معده، زخم معده و بیماری های گوارشی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
  • مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث ایجاد فشارخون، خونریزی و یا بوی شدید در بدن و دهان میشود.
  • درصورتی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید حتما برای اینکه مصرف سیر را به روتین زندگیتون اضافه کنید با پزشک مشورت کنید.

سخن اخر

سیر یک ماده غذایی، با خواص درمانی و سلامتی بسیاری میباشد. این ماده خوراکی خوشمزه بصورت های گوناگون پخته و خام مورد استفاده قرار میگیرد. باتوجه به خواص بسیار زیاد آن، اما باید به یاد داشته باشید که در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کرد و در بسیار از موارد با مشورت پزشک به مصرف روتین زورانه ان باید بپردازید.