یکی از فرآورده های غذایی که می تواند از دانه کنجد تهیه و تولید شود ارده کنجد است، که ارزش غذایی بالایی دارد و یک ماده غذایی خوشمزه و مفید برای سلامت بدن میباشد.ارده کنجد یک فرآوردهی غذایی است که از آسیاب کردن دانههای کنجد بدون پوست و بدون افزودنیهای شیمیایی تهیه میشود و بصورت مایع می باشد. از ارده کنجد بیشتر در وعده صبحانه استفاده می شود تا انرژی لازم در طول روز تأمین شود. این ماده سرشار از چربیهای سالم، بهویژه اسیدهای چرب غیراشباع مانند اسید اولئیک و لینولئیک است که این ماده غذایی به بهبود سلامت قلب و عروق کمک میکنند. همچنین، ارده کنجد منبعی غنی از پروتئینهای گیاهی، فیبر، ویتامینهای گروه B (به ویژه B1 و B6) و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و روی است. این ترکیبهای مغذی موجود در ارده باعث شده که، ارده به گزینهای مناسب برای حفظ سلامت استخوانها، بهبود عملکرد سیستم ایمنی ، کاهش وزن و افزایش سطح انرژی بدن تبدیل شود.
پیشنهادی: خواص دانه کنجد
میزان کالری و ارزش غذایی ارده کنجد
این ماده غذایی سرشار از چربی های سالم میباشد که برای بدن مفید و ضروری است و حاوی پروتئین گیاهی و مواد معدنی لازم برای سلامت بدن میباشد. ارزش غذایی و میزان کالری در هر 100 گرم ارده کنجد به شرح زیر است:
پیشنهاد برنافیت: کالری دانه کنجد چقدر است؟
- انرژی: 595 تا 650 کیلو کالری
- چربی کل: 50 تا 55 گرم
- چربی غیراشباع: حدود 40 گرم
- چربی اشباع:حدود 9 گرم
- پروتئین: 18 تا 22 گرم
- کربوهیدرات: 10 تا 12 گرم
- فیبر: 3 تا 4 گرم
- کلسیم: 400 تا 450 گرم
- آهن: 5 تا 7 گرم
- منیزیم: 100 تا 150 گرم
- روی: 3 تا 6 میلی گرم
ارده کنجد یک ماده غذایی خوشمزه و محبوبی می باشد که طرفداران بسیاری دارد و در وعده صبحانه ویا بصورت میان وعده استفاده می شود .مصرف معتدل آن برای سلامت بدن مفید می باشد و در صورت مصرف بیش ازاندازه آن بدلیل کالری بالای آن ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند اضافه وزن و چاقی شود.