شلهزرد یک دسر بسیار خوشمزه و لذیذ ایرانی میباشد که طرفداران بسیاری دارد. این دسر خوشعطر و طعم از برنج، گلاب و شکر تهیه میشود بیشتر در مراسمات مذهبی و نذریهای مختلف داده میشود. شله زرد به دلیل برنج وشکری که دارد یک دسر پرکالری و با میزان قند بالا مییاشد که حتی میتوان از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده کرد. مصرف شله زرد نباید بیش از اندازه باشدتا به سلامتی آسیبی وارد نشود. به ویژه برای بیماران دیابتی بدلیل ترکیبات موجود درآن باید کنترل شده مصرف شود. مصرف بیش از اندازه آن باعث چاقی، اضافه وزن و افزایش قند خون میشود.
ارزش غذایی و کالری شله زرد
شله زرد به دلیل ترکیبات موجود در آن و مغزهایی که در آن مصرف میشود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. میزان ارزش غذایی و کالری غذایی موجود در 100 گرم شله زرد عبارت است از:
- کالری: 150 الی 200 کالری
- کربوهیدرات: 40 گرم
- پروتئین: 3 گرم
- چربی: 30 گرم
- قند: 30 گرم
- فیبر:0.5 گرم
پیشنهاد برنافیت: دستور پخت شلهزرد رژیمی در ماه رمضان
فواید و مضرات شله زرد
فواید
- بدلیل وجود برنج و میزان کربوهیدرات بالایی که دارد برای تأمین انرژی بسیار مناسب میباشد.
- وجود رعفران داخل شله زرد باعث میشود خاصیت آرامبخش و ضدافسردگی داشته باشد.
- وجود مغزهایی مانند خلال بادام و پسته در شلهزرد باعث میشود که این ترکیب حاوی ویتامین و مواد معدنی و مغذی باشد، خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن را داشته باشد.
- گلاب موجود در شلهزرد باعث می شود به سیستم گوارش کمک کند و باعث بهبودی در عملکرد سیستم گوارش میشود.
مضرات
- بدلیل محتویات و ترکیبات شلهزرد این دسر لذیذ حاوی کربوهیدرات و قند بالایی میباشد که میتواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.
- این دسر بدلیل میزان قند موجود در آن برای بیماران دیابتی گزینه مناسبی نمیباشد.
- میزان نادرست و بسیار زیاد این دسر می تواند باعث نوسانات قندخون در بدن شود.
سخن آخر
شله زرد یک دسر بسیار محبوب و لذیذ میباشد که بدلیل تزکیبات موجود در آن باید با رعایت اعتدال مصرف شود، زیرا امکان بروز چاقی و یا ایجاد سایر مشکلات سلامتی را دارد. برای اینکه شلهزرد را سالمتر مصرف کنید، میتوانید میزان شکر آن را کاهش دهید و همچنین با افزودن مقداری سبوس به آن باعث افزایش فیبر موجود در آن شوید. توصیه میشود که بیماران دیابتی شله زرد را به حداقل ممکن مصرف کنند تا آسیب جدی به سلامتی آنها وارد نشود.