باقلوا یکی از شیرینی های محبوب و بسیار پرطرفدار جهان است. که در کشورهای مختلف خاورمیانه مانند عراق، لبنان، سوریه، آذربایجان و ترکیه و سایر مناطق به روش های گوناگونی پخت می شود. این شیرینی از خمیر چندلایه و آجیل یعنی مغزهای پسته، بادام، گردو و فندق تشکیل می شود وشهدآن از شکر و آب و گلاب می باشد ( شربتی است که در انتهای پخت و تهیه باقلوا روی آن ریخته می شود.) که این نوع ترکبات و حتی شربت آن در کشورهای مختلف متفاوت است و از میزان کالری بسیار بالایی برخوردار است در ادامه به میزان ارزش غذائی باقلوا و مقدار کالری آن می پردازیم.
ارزش غذائی و کالری باقلوا
باقلوا بدلیل ترکیبات مغزیجات، کره و شکر از ارزش غذایی و انرزی بالایی برخوردار است. کالری باقلوا در هر 100 گرم و مقدار تقریبی مواد مغذی در آن به شرح زیر است:
- کالری: 450 تا 550 کیلوکالری
- چربی کل: 25 تا 35 گرم
- چربی اشباع: 10 تا 15 گرم
- چربی غیراشباع: 10 تا 15 گرم
- کربوهیدرات: 50 تا 60 گرم
- شکر: 25 تا 40 گرم
- پروتئین: 5 تا 8 گرم
- فیبر غذایی: 2 تا 4 گرم
- سدیم: 50 تا 150 میلیگرم (بسته به نوع تهیه)
- کلسیم: 20 تا 50 میلی گرم
- آهن: 1 تا 2 میلی گرم
- روی: 0.5 تا 1 میلی گرم
- منیزیم: 30تا 70 میلی گرم
شیرینی باقلوا بدلیل کالری غذایی بالای که دارد باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف بی رویه و بیش از اندازه آن می تواند خطرات ابتلا به دیابت و چربی خون و چاقی را افزابیش دهد.