گوشت شترمرغ برای درمان چه بیماری هایی مفید است؟

گوشت شترمرغ گوشتی لذیذ و مشابه گوشت قرمز است که کالری و کلسترول کمتری نسبت به گوشت گاو و گوسفند دارد. از این رو در بین افرادی که دنبال تناسب اندام هستند محبوبیت ویژه‌ای دارد گوشت شترمرغ سرشار از آهن و پروتئین است و برای انواع رژیم‌های غذایی با ذائقه‌های مختلف مناسب است این گوشت، چربی کمتری نسبت به سایر گوشت‌های قرمز دارد به همین دلیل پخت سریع و راحت‌تری دارد و برای همبرگر و گریل مناسب است.

خواص گوشت قرمز برای سلامت بدن

گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز قرار دارد اما بسیاری از مضراتی که گوشت گوسفند و گوساله دارد، در گوشت این پرنده موجود نیست. علاوه براین دارای خواص متعددی است که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت:

1-بهبود سلامت قلب

یکی از مهمترین فوایدی که مصرف مداوم گوشت شترمرغ دارد کمک به بهبود سلامت قلب می‌باشد  این گوشت برخلاف سایر گوشت‌های قرمز کمترین میزان چربی را دارد هیچ تاثیر منفی روی شریان‌های قلب شما به وجود نمی‌آورد. افرادی که مشکلات  قلبی و یا گرفتگی عروق دارند، توصیه می‌شود این گوشت را ر وعده‌های غذایی خود بگنجانند. گوشت شترمرغ یک جایگزین اساسی برای گوشت گاو و گوساله می‌باشد که هم و هم دارای مواد مغذی مفید است.

فواید گوشت شتر مرغ سلامت

2– سرشار از امگا ۳

امگا ۳ برای سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی ماده حیاتی محسوب می‌شود. اکثر افراد تصور دارند که امگا صرفاً ۳ در غذاهای دریایی یافت می‌شود. اما گوشت شترمرغ منبع بسیار مناسبی برای امگا ۳ و امگا ۶ می‌باشد. ترکیب این دو ماده با هم سطح ایمنی بدن را ارتقا داده از بروز بیماری‌های مختلف و سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری می‌کند. همین امر باعث شده که گوشت شترمرغ به یک منبع غذایی بسیار مفید و مغذی تبدیل شود.

3- کمک به درمان کبد چرب

اکثر افرادی که دچار کبد چرب و یا مشکلات از قبیل چربی خون هستند اجازه مصرف گوشت قرمز را ندارند. گوشت‌هایی مثل گوشت گوساله گاو و گوسفند درصد بالای چربی دارند که  بیماری این افراد را تشدید می‌کند. اما گوشت شترمرغ به دلیل درصد چربی پایینی که دارد یک گزینه مناسب برای این افراد است این گوشت نه تنها از ایجاد چربی خون و کبد چرب پیشگیری می‌کند بلکه به دلیل وجود مواد مغذی مناسبی که دارد مانع انسداد عروق قلبی می‌شود.

4- کمک به بیماران مبتلا به دیابت

افرادی که  درگیر دیابت هستند باید گوشت‌هایی که قند بالایی دارد مانند گوشت گاو و گوساله را از رژیم غذایی خود حذف کنند. اما خوشبختانه گوشت شترمرغ به دلیل قند پایین و خاصیت ضد التهابی که دارد ی‌تواند یک جایگزین مناسب برای گوشت قرمز باشد تحقیقات نشان داده که مصرف این گوشت وجب افزایش قند خون در این افراد نمی‌شود البته توصیه می‌شود که قبل از مصرف این گوشت حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

مطلب مفید در این زمینه: رژیم ضد التهابی چیست؟

5-منبعی فوق العاده برای تامین پروتئین

بدن ما برای انجام فعالیت های روزانه ترمیم سلولی و همچنین سایر سوخت و ساز های بدن نیاز به پروتئین دارد. منابع مختلفی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن  وجود دارد اما در بین منابع پروتئینی،گوشت شتر مرغ جایگاه ویژه ای دارد. چرا که هم مقدار پروتئین زیادی در خود جای داده است و هم پروتئین موجود در گوشت شترمرغ در کوتاه‌ترین زمان ممکن جذب بدن می‌شود. این نکته را هم نباید فراموش کنید که ضرر های گوشت قرمز مانند کلسترول و قند بالا را هم ندارد. ورزشکاران و کلیه افرادی که باید روزانه مقدار زیادی پروتئین مصرف کنند، می‌توانند از گوشت شترمرغ بهره ببرند.

درمان بیماری های با گوشت شترمرغ

6- گوشت شترمرغ و درمان فقر آهن

یکی از مواد معدنی که باید همیشه در بدن به میزان کافی وجود داشته باشد آهن است. کمبود آهن در بدن مشکلات متعددی ایجاد می‌کند و متاسفانه آمار کم خونی و فقر آهن در جامعه ما به خصوص در خانم‌ها خیلی بالاست. در قدم اول باید رژیم غذایی اصولی داشته باشیم و آهن مورد نیاز بدنمان را از این طریق تامین کنیم. گوشت شترمرغ علاوه بر اینکه طعم بسیار لذیذی دارد یک منبع بسیار غنی آهن محسوب می‌شود. یک پیشنهاد عالی برای افرادی که کمبود آهن دارند گوشت شترمرغ است و بهتر است حداقل هفته‌ای یک یا دو بار این گوشت را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

7- پرورش ارگانیک بدون دارو

برخلاف سایر دام‌ها و منابع گوشتی روزانه ما شترمرغ‌ها به صورت سنتی پرورش داده می‌شوند و اغلب بدون هیچ آنتی بیوتیک و دارویی رشد می‌کنند. اگر به دنبال یک منبع پروتئین عالی سالم و ارگانیک هستید گوشت شترمرغ یک گزینه بسیار مناسب است. مصرف مواد غذایی ارگانیک به خصوص گوشت شترمرغ می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.

8- کمک به باروری

گوشت شترمرغ تاثیر خیلی زیادی در بهبود عملکرد باروری خانم‌ها و آقایان دارد. تحقیقات نشان داده مصرف گوشت شترمرغ باعث بهبود افزایش سطح تستوسترون و بهبود کیفیت اسپرم‌ها می‌شود و از آنجایی که قند پایینی دارد به درمان مقاومت به انسولین خانم‌ها کمک می‌کند. مقاومت به انسولین یکی از اختلالات شایعی است که در زنان می‌تواند منجر به نازایی شود گوشت شترمرغ از آنجایی که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی مفید می‌باشد به بهبود استرس نیز کمک می‌کند. تمام این فاکتورها باعث می‌شوند که وضعیت باروری خانم‌ها و آقایان بهبود یابد اگر در حال درمان نازایی هستید مصرف این گوشت را فراموش نکنید.

گوشت شتر مرغ برای لاغری

ارزش غذایی گوشت شترمرغ

100 گرم گوشت شترمرغ خام حاوی حدود 20.22 گرم پروتئین و 71 گرم آب است. ارزش کالری این مقدار برابر با 165 کیلوکالری می‌باشد و جزئیات بیشتری از مواد مغذی در ادامه ارائه می‌شود.

مقدار مواد مغذی:

  • ویتامین A: 0 واحد بین‌المللی
  • ویتامین B1: 0.182 میلی‌گرم
  • ویتامین B2: 0.267 میلی‌گرم
  • ویتامین B3: 4.377 میلی‌گرم
  • ویتامین E: 0.24 میلی‌گرم
  • ویتامین B12: 4.61 میلی‌گرم
  • فولات: 7 میلی‌گرم
  • کلسیم: 7 میلی‌گرم
  • منیزیم: 20 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 291 میلی‌گرم
  • فسفر: 199 میلی‌گرم
  • آهن: 2.91 میلی‌گرم
  • روی: 3.51 میلی‌گرم

خواص و فواید گوشت شترمرغ از دید طب سنتی

مزاج گوشت شترمرغ گرم و خشک است. مصرف گوشت شترمرغ سبب درمان دردهای مفصلی مثل سیاتیک، درد کمر و ساق ناشی از سردی می شود. مصرف گوشت شترمرغ بیماری های رحمی ناشی از سردی را برطرف می کند. گوشت شترمرغ سبب از بین رفتن بادهای دستگاه گوارش و باقی نقاط بدن خواهد شد. گوشت شترمرغ سبب شکستن و دفع بلغم های اضافه می شود. گرم مزاجان بهتر است خیلی کم از گوشت شتر مرغ استفاده کنند. مصرف روغن و پیه شتر مرغ سبب سرعت در حرف زدن اطفال و مالیدن آن به بدن و پاها سرعت حرکت اطفال را بالا می برد. خوردن گوشت شترمرغ برای برخی از انواع فلج، بی حسی ها و بیماری‌های اعصاب که به علت غلبه سردی و تری ایجاد می شود مفید و موثر است. مصرف گوشت شتر مرغ برای افراد سرد مزاج و مبتلا به بیماری های مفصلی و اعصاب ناشی از سردی مفید است اما نباید دائما از این نوع گوشت استفاده کنند. گوشت شترمرغ غلیظ است و باید افراد دارای معده ضعیف از خوردن زیاد آن بپرهیزند.

جمع بندی

مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم تنها بخشی از خواص اصلی گوشت شترمرغ به شمار می‌آيند. امروزه ثابت شده است که این گوشت برای گزینه‌‌های دیگری همچون کمک به رفع افسردگی، از بین بردن استرس، بهبود خواب، جلوگیری از فشار خون بالا و همچنین باروری اثرات قابل توجهی را از خود نشان می‌دهد. گوشت شتر مرغ با همه خواص و خاصیت هایی که گفته شد منبع خیلی خوبی از مواد معدنی ،آهن و پروتئین می باشد. این گوشت گزینه مناسبی برای جایگزینی گوشت قرمز  میباشد و افرادی که نقرس فشار خون و یا سایر بیماری ها را دارند و به هردلیلی نباید از گوشت قرمز استفاده کنند میتوانند گوشت شتر مرغ را جایگزین کنند.فراموش نکنید که این گوشت را باید از منابع معتبر تهیه کنید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
خانه