دانه کنجد یکی از قدیمیترین و مغذیترین دانههای روغنی است که در بسیاری از رژیمهای غذایی و تهیه مواد اولیه برای آشپزی، شیرینی پزی و یا دسرهای مختلف بصورت آسیاب شده و یا بصورت دانه کنجد وحتی روغن کنجد مورد استفاده قرار میگیرد. این دانههای کوچک، اما مغذی، دارای چربیهای سالم، پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ویتامینهای ضروری برای بدن هستند که به سلامت بدن کمک می کند و بدلیل خواص دانه کنجد در ابعا مختلف تأثیر بسیار مثبتی برروی سلامتی انسان دارد.
ارزش غذایی و کالری دانه کنجد
دانه کنجد جز آن دسته از دانه های چربی است که کالری بالایی دارد که از چربی های سالم آن گرفته شده است. مواد مغذی و ارزش غذایی دانه کنجد بدلیل مواد تشکیل دهنده آن بسیار بالا می باشد که در ادامه میزان کالری و ارزش غذایی این دانه را در 100 گرم بررسی می کنیم:
مقاله پیشنهادی برنافیت: کالری ارده کنجد چقدر است؟
ارزش غذایی:
- کالری: 573 کیلوکالری
- چربی کل: 49 گرم
- چربیهای اشباعشده: 7 گرم
- چربیهای غیراشباع: 35 گرم
- کربوهیدرات: 23.5 گرم
- فیبر غذایی: 11.8 گرم
- شکر طبیعی: 0.3 گرم
- پروتئین: 17.7 گرم
مواد معدنی:
- کلسیم: 975 میلیگرم (مهم برای سلامت استخوانها و دندانها)
- آهن: 14.6 میلیگرم (ضروری برای تولید هموگلوبین و پیشگیری از کمخونی)
- منیزیم: 351 میلیگرم (کمک به سلامت عضلات و سیستم عصبی)
- فسفر: 629 میلیگرم (مؤثر در تقویت استخوانها و متابولیسم انرژی)
- روی (زینک): 7.8 میلیگرم (مهم برای سیستم ایمنی و ترمیم بافتها)
- مس: 4.1 میلیگرم (مؤثر در تولید آنزیمها و سلامت قلب)
- سلنیوم: 34.4 میکروگرم (آنتیاکسیدان قوی برای تقویت سیستم ایمنی)
درست است که دانه کنجد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است ولی به دلیل میزان کالری غذایی و چربی بالایی که دارد از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری کرد و در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کرد.