گیاه ریواس،گیاهی است که طبع سرد و خشک دارد و ویژگی های ظاهری آن، دارای برگهای بزرگ، پهن، موج دار و به رنگ سبز روشن است. این گیاه بهاری، طعم و مزه ترشی دارد و بصورت خام و پخته مورد استفاده قرار میگیرد. برگ های گیاه ریواس، سمی هست و نباید مصرف شود و غیر خوراکی میباشد. ساقه های این گیاه، خوراکی میباشد و به رنگ قرمز ملایم، صورتی و سبز کمرنگ و ترش مزه میباشد. گل های این گیاه که بسیار کوچک است و به رنگ زرد مایل به سبز، بصورت خوشه ای در انتهای ساقه ظاهر میشوند. ریشههای گیاه ریواس بسیار عمیق و محکم است و چندین سال میتواند در زمین باقی بماند. این گیاه خوشمزه ارزش غذایی و خاصیت بالایی دارد و بدلیل اینکه کالری کمی دارد، برای استفاده در زمان لاغری و رژیم غذایی مناسب میباشد.
ارزش غذایی و میزان کالری ریواس
گیاه ریواس سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مغذی بالایی میباشد. میزان کالری غذایی و ارزش غذایی موجود در 100 گرم از گیاه ریواس به شرح زیر است:
کالری: 22 کیلوکالری
کربوهیدرات: 5 گرم
چربی: 0.5 گرم
آب: 95 گرم
پروتئین: 1 گرم
فیبر: 2 گرم
قند: 1.5 گرم
ویتامن سی: 10 میلیگرم
ویتامین کا: 30 میکروگرم
ویتامین آ: 10 میکروگرم
فولات: 7 میکروگرم
کلسیم: 90 میلیگرم
پتاسیم: 290 میلیگرم
منیزیم: 14 میلیگرم
فسفر: 16 میلیگرم
آهن: 0.5 میلیگرم
سدیم: 5 میلیگرم
روی: 0.3 میلی گرم
پیشنهاد برنافیت: با بهترین میوهها و سبزیجات بهاری آشنا شوید
سخن آخر
در فصل بهار، گیاه ریواس طزفداران بسیاری دارد که این خوراکی خوشمزه را بصورت خام و یا پخته بصورت دسر و یا خورشت مصرف میکنند. گیاه ریواس اثرات مثبتی برابعاد مختلف سلامتی دارد مانند اثر برکبدچرب، عملکرد قلب و عروق، کاهش فشارخون، کاهش وزن و اثرات دیگری که بر جنبههای مختلف سلامتی دارد. اما توصیه میشود که در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید.