برنج قهوه ای به دلیل داشتن سبوس و ارزش غذایی بالاتری نسبت به برنج سفید امروزه طرفداران بیشتری پیدا کرده است و میزان مصرف آن در سفره خانوارها افزایش یافته است.. برنج قهوه ای بدلیل اینکه فقط پوسته غیرخوراکی آن جدا شده است میزان مواد مغذی آن نسبت به برنج سفید بیشتر است همچنین سبوس و جوانه آن حفظ شده و سرشار از فیبر، ویتامین و موادمعدنی می باشد. سرعت هضم برنج قهوهای نسبت به برنج سفید کندتر است و اثر آن روی قندخون پایین تر است.
میزان کالری و ارزش غذایی برنج قهوهای
برنج قهوه ای سرشار از موادمعدنی و ویتامین های بسیاری است که در 100 گرم از برنج قهوهای این ارزش غذایی و کالری به میزان زیر است:
- کالری: 111 کیلو کالری
- کربوهیدرات: 23 گرم
- فیبر: 1.8 گرم
- پروتئین: 2.6 گرم
- چربی: 0.9 گرم
- آب: 70 گرم
- قندطبیعی: 0.4 گرم
- کلسیم: 10 میلی گرم
- آهن:0.4 میلی گرم
- منیزیم: 43 میلی گرم
- فسفر: 83 میلی گرم
- پتاسیم: 79 میلی گرم
- سدیم: 5 میلی گرم
- روی (زینک): 0.8 میلی گرم
کلام آخر
توصیه می شود که برنج قهوه ای را به جای برنج سفید در برنامه غذایی خود بگنجانید و دزر سفره خانوار خود استفاده کنید تا از ارزش غذایی و مواد مغذی بیشتری برخوردار شوید. با میزان کالری غذایی کمترنسبت به برنج سفید به کاهش وزن خود نیز کمک می کنید.