چغاله بادام یکی از خوراکی های بسیار محبوب و پرطرفدار میباشد که در فصل بهار یافت میشود. این میوه نارس خوشمزه، میوه کال بادام میباشد که قبل از این که پوسته خارجی آن سخت و سفت شود و بخش نرم سفید رنگ داخلی آن به بادام تبدیل شود، مورد استفاده مردم قرار میگیرد و چغاله بادام نامیده میشود. چغاله بادام به اندازه بادام رسیده، چربی ندارد اما از ارزش غذایی بالا و خواص بسیاری برخوردار است. چغاله بادام ظاهری سبزرنگ، با یک پوشش مخملی نرم دارد و مزهی ترش مانند آن همراه با نمک طعمی دلپذیر و بسیار خوشمزه را ایجاد می کند. این میوه کال خوشمزه حاوی ویتامین ها و مواد مغذی از جمله آهن، فسفر، منیزیم، کلسیم، ویتامین c و ویتامین E می باشد . این خوراکی خوشمزه خواص و فواید بسیاری دارد و برای سلامت بدن مفید است. چغاله بادام طبع سردی دارد و برای افرادی که طبع گرمی هستند سازگار تر است. از جمله خواص این میوه کال خوشمزه، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم فشارخون، تقویت قلب و عروق میباشد.
ارزش غذایی و میزان کالری چاقاله بادام
چغااله بادام سرشار از موادمغذی و ویتامین می باشد. از جمله میتوان به آهن، کلسیم، منیزیم، ال کارنتین، پروتئین و غیره اشاره کرد. میزان ارزش غذایی و کالری موجود در 100 گرم از آن به میزان زیر است:
- کالری: 500- 600 کیلو کالری
- آب: 80%
- کلسیم: 240 میلی گرم
- آهن: 4 میلی گرم
- پتاسیم: 700 میلی گرم
- چربی: 50 گرم
- پروتئین: 21 گرم
- کربوهیدرات: 20 گرم
- سدیم: 1 میلی گرم
سخن آخر
همانطور که میدانید در مصرف هرنوع ماده خوراکی نباید افراط کرد و به میزان زیادی میل کرد، زیرا باعث ایجاد و بروز مشکلاتی مانند نفخ و معده درد، بدلیل میزان فیبر بالای آن میشود. چغاله بادام دارای خواص بسیاری می باشد و مصرف آن برای سلامتی بدن مفید می باشد از جمله خواص دیگری که این خوراکی خوشمزه دارد میزان چربی سوزی آن میباشد. در نهایت با همه خواص و میزان خوشمزگی بالای این خوراکی محبوب، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.