کره پسته یکی از انواع کره هایی می باشد که مواد مغذی و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. کره پسته از پسته آسیاب شده تشکیل شده است و غنی ازچربیهای سالم، پروتئین و آنتیاکسیدانها بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای کرههای لبنی یا سایر کرههای گیاهی باشد. کره پسته از پسته خالص تهیه می شود اما ممکن است در برخی از انواع آن افزودنی هایی اضافه شود. افزودنی هایی مانند شکر و شیرین کننده های مصنوعی، چربی های گیاهی و نمک برای ماندگاری بیشتر.
ارزش غذایی و میزان کالری کره پسته
کره پسته سرشار از مواد مغذی گوناگون و ارزش غذایی بالایی می باشد که مواد مغذی و میزان کالری غذایی موجود در آن در هر 100 گرم به مقدار زیر می باشد:
- کالری: حدود 560 تا 620 کیلوکالری
- چربی کل: 45 تا 55 گرم
- چربی غیراشباع: 30 تا 40 گرم
- چربی اشباع: 5 تا 10 گرم
- کربوهیدرات: 15 تا 20 گرم
- فیبر غذایی: 6 تا 10 گرم
- شکر: 3 تا 10 گرم (بسته به میزان افزودنی)
- پروتئین: 15 تا 20 گرم
مواد معدنی:
- منیزیم: 100 تا 150 میلیگرم (ضروری برای سلامت عضلات و اعصاب)
- فسفر: 300 تا 500 میلیگرم (نقش کلیدی در تشکیل استخوانها)
- پتاسیم: 600 تا 900 میلیگرم (مفید برای تنظیم فشار خون)
- آهن: 3 تا 5 میلیگرم (کمک به تولید هموگلوبین)
- کلسیم: 50 تا 100 میلیگرم (مهم برای سلامت استخوانها)
- روی (زینک): 1 تا 3 میلیگرم (مفید برای ایمنی بدن و سلامت پوست)
چون کره پسته یک ماده غذایی با ارزش غذایی و مواد مغذی بالای می باشد به سلامت بدن نیز کمک می کند. اما بدلیل میزان بالای چربی و کالری که دارا می باشد باید در مصرف آن اعتدال رعایت شود. زیرا مصرف بی رویه و زیاد آن باعث ایجاد بیماری کلسترول، مشکلات قلب و عروق،چاقی و اضافه وزن می شود.