وقتی صحبت از کاهش وزن می شود، قانون ها راحت می شوند: خوب بخورید اما بیشتر ورزش کنید. اما بیشتر ما می دانیم که عمل کردن سخت تر از حرف زدن است. همیشه آنقدر با انگیزه نیستیم که زنگ ساعت را که برای زمان ورزش به صدا درآمده خاموش نکنیم. در حالیکه می دانیم مواد غذایی مفید برای کاهش وزن چه هستند، سخت است که بین یک گریپ فروت و کلوچه ی شیرین، گریپ فروت را انتخاب کنیم. علی رغم اینکه این جوانه های چشایی هستند که شما را هدایت می کنند، آموزش این حس برای طلب غذاهایی که برای سلامتی شما مفیدند کار غیرممکنی نیست. در اینجا 7 روش تنظیم مجدد جوانه های چشایی برای کاهش وزن را مطالعه خواهید نمود.
1- کار را برای خود آسان کنید
تا به حال رژیم غذایی خود را شکسته اید، یا خود را از خوردن بوقلمون محروم کرده اید؟ چقدر موفق بوده اید؟ این محرومیت کافیست تا شما را دیوانه کند. بهتر است به آرامی این کار را انجام دهید تا برایتان سخت نشود. این کار برای شما راحت نیست چرا که نابرده رنج گنج میسّر نمی شود. یک نکته در مبارزه با هوس شیرینیجات، ایجاد تغییرات ظریف است. سعی کنید شیرین کننده هایی را که به قهوه ی خود اضافه می کنید کاهش دهید. سعی کنید آب نبات های طبیعی مثل توت تازه یا خرما را جایگزین آب نبات های صنعتی کنید.
چارلز اسپنس، استاد روانشناسی تجربی دانشگاه آکسفورد می گوید: بسیاری از شرکت های غذایی احساس می کنند باید نمک، شکر یا چربی را در صنایع غذایی خود کاهش دهند اما اگر این کار به یکباره انجام شود، مردم دیگر آن محصول را دوست نخواهند داشت. اما اگر این کار به مرور انجام شود، افراد به آن عادت خواهند کرد.
2- غذاهای خانگی بخورید
متخصصان تغذیه بر ضرورت غذاهای خانگی به عنوان غذاهای سالم تاکید دارند. وقتی برای خوردن غذا بیرون می روید یا آنها را در خانه ی خود سفارش می دهید، از شکر و چربی های اضافه شده به آن برای طعم بهتر کاملا بی خبرید و نمی دانید که به مرور زمان، جوانه های چشایی شما این غذاها را بیشتر می طلبند. پختن غذا در منزل، یک راه مطمئن برای کنترل شکر، نمک و چربی هایی است که مصرف می کنید.
3- از چشیدن طعم های عجیب و غریب پرهیز نکنید
اگر طرفدار کلم و کلم پیچ نیستید، هیچ اشکالی ندارد. غذاهای سالم را در بشقاب خود قرار دهید و اگر در ابتدا تنها کمی از آن را می خورید، این می تواند اولین قدم برای شما باشد. به زودی این لقمه های کوچک تبدیل به لقمه های بزرگ خواهند شد. شما نا آگاهانه به آن طعم عادت خواهید کرد و دیگر برای شما عجیب نخواهد بود.
یک مطالعه ی تصادفی نشان داد که چشیدن روزانه ی غذاهایی که دوست ندارید به مدت دو هفته میل شما را به آن غذا افزایش می دهد. یک روانشناس پژوهشگر به نام لوسی کوک می گوید: اگر شما چیزی را بارها و بارها بچشید، به مرور زمان دوستش خواهید داشت.
4- هنگام غذا خوردن به یک موسیقی مناسب گوش دهید
کارشناسان معتقدند که صداهای اطراف روی جوانه های چشایی موثرند اما آنها دلیلش را نمی دانند. طبق مطالعه ای که بر روی کیفیت مواد غذایی و اولویت آنها صورت گرفت، صداهای بلند طعم غذا را ناخوشایندتر کرده اما صداهای آرام، طعم آن را مطبوع می کند. بنابراین اگر سر میز شام نشسته اید و موزیک تکنو روشن است، ممکن است آن را به آهنگ های پیانویی تغییر دهید. اسپنس معتقد است ما به طور چشمگیری قادریم میزان تلخی و شیرینی غذاها را با صداهای اطراف تغییر دهیم.
5- اجاز ندهید بویایی شما، شما را فریب دهید
ممکن است وارد اتاقی شوید که پر از بوی کلم بروکسل است و ناگهان حالت تهوع به شما دست دهد. واکنش شما به بوی یک غذا ممکن است شما را حتی از امتحان کردن آن بازدارد. اما باید بدانید که حس بویایی و چشایی شما در یک راستا نیستند. مثلا فلفل سبز بوی شیرین اما طعم تلخی دارد. شما می توانید سبزی های بدبو را با پختن یا بخارپز کردن آنها مطبوع تر کنید. زیرا ترکیبات سولفوری را که موجب بوی ناخوشایند آن می شود از بین می برد.
6- بشقاب خود را تزئین کنید
اگر غذای شما شکل خوبی نداشته باشد، رغبت به خوردن آن نمی کنید. وقتی هنگام غذا می رسد، کاملا سطحی عمل می کنیم و جوانه های چشایی خود را با یک بشقاب خوش نقش و نگار فریب می دهیم. شما می توانید این کار را با غذاهای سالم نیز انجام دهید. یک مطالعه نشان داده غذاهایی که همراه با یک سالاد تزئین شده به شکل حرفه ای همراه است، 18 برابر خوشمزه تر از سالادهای بی شکل و رو است که دارای همان مواد تشکیل دهنده می باشد.
7- این غذاهای جدید را با غذاهای مورد علاقه ی خود ترکیب کنید
اگر همچنان با کم کردن برخی غذاها مشکل دارید. سعی کنید آنها را با چیزهایی مخلوط کنید که بزاق شما را بیشتر ترشح می کند. دیدن یک بشقاب که حاوی مقدار کمی از غذای مورد علاقه ی شما و مقدار زیادی از غذایی که می خواهید به خوردن آن عادت کنید، است برای کاهش همه ی آن غذا کافی می باشد. گرچه در ابتدا ممکن است شما در حال درپوش گذاشتن بر طعم اصلی باشید اما به زودی مغز شما پاسخ مثبتی به هر دو طعم می دهد.