بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

درست است که فست فودها و غذاهای آماده در دسترس تر و کم درد سرتر هستند، طعم آنها نیز دلپذیرتر است و به سرعت آماده می شوند، اما غذاهای تازه ی خانگی ارزش آن را دارد که وقت بیشتری برایشان بگذارید. تغییر رژیم غذایی مهم ترین قدم برای حفظ سلامتی است. در اینجا مواردی معرفی شده اند که با رعایت آنها می توانید گام بزرگی در پیشگیری از سرطان پروستات بردارید.

بایدها: مصرف سبزیجات برگ دار

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

سعی کنید از سبزیجات برگ داری چون اسفناج، سبزی سالاد و چغندر سوئیس که سرشار از ویتامین های آنتی اکسیدان، مواد معدنی و فیتو شیمیایی هستند، همچنین از انواع کلم به خصوص کلم بروکلی و گوجه که سرشار از لیکوپن است و آنتی اکسیدانی است که خطر سرطان پروستات را کاهش می دهد، مصرف کنید.

نبایدها: چربی های ترانس

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

چربی های ترانس در روغن های گیاهی فرآوری شده ی سرشار از اتم های هیدروژن یافت می شود. این اتم های هیدروژن موجب جامد ماندن روغن در دمای اتاق، نگه داری در قفسه های فروشگاه و پخت غذاها می شود. رابطه ی چربی های ترانس با سرطان پروستات چیست؟ اگر بر روی روغن برچسب مواد تشکیل دهنده ی هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه را دیدید، باید بدانید که حاوی چربی های ترانس هستند، حتی اگر نوشته باشد که حاوی صفر درصد از آن است (چرا که سازندگان مواد غذایی در صورتی که یک ماده  در هر وعده حاوی نیم گرم از یک ماده ی غذایی باشد، می توانند برچسب صفر درصد را بر روی آن بزنند).

بایدها: مصرف سبزیجات چلیپایی

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

سعی کنید در برنامه ی غذایی خود انواع سبزیجات چلیپایی از جمله: بروکلی، گل کلم، کلم، کلم بروکسل و کلم برگ را بگنجانید. چرا که آنها حاوی ایزوتیوسیانات و سولفورافان هستند. این دو ماده، مواد شیمیایی ای هستند که بر روی سرطان و آنژیوژنز یا رگ زایی (روندی که تومورها سیستم گردش خون خود را افزایش می دهند و رشد و گسترش آنها را تسریع می بخشند) و همچنین توانایی بدن برای خنثی کردن مواد سرطان زا نقش دارند. فیتوشیمیایی های موجود در سبزیجات چلیپایی، سطح استروژن های مضر را با تبدیل آنها به مواد شیمیایی کم ضرر کاهش می دهند.

نبایدها: غذاهای حاوی آرد سفید و شکر

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

شکر موجب روشن شدن آتش التهاب مزمن می شود. بدن انسان به آرد تصفیه شده همانند شکر پاسخ می دهد، بنابراین مصرف هر دو ماده را باید کاهش داد. رژیم های غذایی کم چرب که در قدیم برای کاهش وزن و سلامت افراد داده می شد، سرشار از این مواد غذایی بود و نتیجه ی آن هم جمعیت مصرف کننده ای از کربوهیدرات ها بود (چرا که عدم وجود برخی از چربی ها و پروتئین ها موجب افزایش قند خون می شود، سپس قند تجزیه می شود و منجر به مصرف بیشتر کربوهیدرات ها می شود) که در نهایت افراد، چاق تر هم می شوند. چاقی و رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، دلیل اصلی مقاومت به انسولین و عامل ایجاد دیابت نوع 2 است. به علاوه، این مواد برای پروستات افراد خوب نیستند و موجب التهاب و آسیب اکسیداتیو می شوند.

هنگام مصرف غلات، از انواع طبیعی تر آنها استفاده کنید. مثلا به جای برنج سفید از برنج قهوه ای، غلات کامل، کراکر جوانه زده ی دانه ها و نان مصرف کنید. غلات کامل دارای رابطه ی معکوسی با خطر سرطان پروستات است. آنها سرشار از فیبرهایی هستند که موجب خروج مواد سرطان زا از بدن می شوند.

بایدها: مصرف انواع سبزیجات تازه

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

سبزیجات مربوط به خانواده ی آلیوم مثل پیاز، تره فرنگی، پیازچه، سیر و موسیر در سرتاسر تاریخ بشری برای اهداف پزشکی به کار برده شده است.

دانش مدرن نشان داده است که این مواد، ضدمیکروبی و ضدالتهابی هستند و برای حفظ تعادل قند خون، سلامت مفاصل و سطح کلسترول مفید می باشند. آنها حاوی چندین آنتی اکسیدان و چندین مواد ضد سرطان از جمله کورستین بیوفلاونوئیدها، مواد معدنی چون سلنیوم، و ترکیبات آلی گوگرد هستند. ترکیبات آلی گوگرد موجب سم زدایی مواد سرطان زا، مهار تکثیر سلول های تومور، از بین بردن رادیکال های آزاد، مهار تغییرات DNA ای که موجب سرطان می شود، کاهش رشد سلول های سرطانی و تحریک آپاپوپتوز می شوند.

بایدها: افزایش مصرف میوه های رنگی مثل انار، انگور قرمز و …

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

میوه های رنگی به ویژه میوه های قرمز و بنفش، حاوی الاگیتانین و ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در بدن می باشند. دو میوه ای که برای پیشگیری از سرطان پروستات بسیار مفید می باشند، انار و انگور قرمز هستند. انار یا آب انار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، حتی می توانید آن را در سالاد سبزیجات خود ریخته، نوش جان کنید.

بایدها: مصرف متعادل غذاهای حاوی سویا

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

غذاهای حاوی سویا، سرشار از ایزوفلاونون هستند (مواد شیمیایی گیاهی که رشد سلول های سرطانی را مهار می کنند). ایزوفلاونون ها به عنوان یک استروژن ضعیف عمل می کنند و دارای خواص آپوپتوز و ضد رگ زایی هستند. تحقیقات بر روی مردان ژاپنی نشان داده است که غذاهای حاوی سویا خطر سرطان پروستات را به شدت کاهش می دهد اما ممکن است در موارد پیشرفته ی این بیماری مشکلی ایجاد نکند.

به عبارت دیگر آثار ایزوفلاونون های سویا هنوز بر روی انواع سرطان پروستات مشخص نشده است. اما آنچه مبرهن است این است که مصرف یک یا دو وعده سویا در روز از بیماری های مهلک جلوگیری می کند.

بایدها: مصرف آجیل ها و دانه ها

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

تحقیقات نشان داده است مردانی که رژیم غذایی آنها سرشار از آجیل و دانه است، کمتر دچار سرطان پروستات می شوند. آجیل ها و دانه ها منبع غنی از چربی های سالم، فیبر و آنتی اکسیدان های ویتامین E هستند. در مطالعه ای بر روی موش هایی که با مهندسی ژنتیک دچار سرطان پروستات شده بودند، نشان داده شده که رشد تومور در موش هایی که از گردو تغذیه شده بودند کمتر از موش هایی بود که با یک رژیم استاندارد تغذیه شده بودند.

بذر کتان، منبع سرشاری از فیبرهایی به نام لیگنان است و 800 برابر مواد دیگر از این ماده (لیگنان) را دارا می باشند.

بایدها: مصرف مایعات فراوان

بایدها و نبایدهای غذایی سرطان پروستات

از مصرف انواع نوشابه، حتی نوشابه های رژیمی بپرهیزید که به هیچ وجه به کاهش وزن شما کمک نمی کنند. سعی کنید از نوشیدنی های سالم تر لذت ببرید. مثلا چای سبز در انواع مزه ها وجود دارد، می توانید آن را با عسل، شهد آگاو یا گیاه استویا شیرین کرده، نوش جان کنید.

آب انار دارای قند فراوانی است، به دنبال مصرف آن آب بنوشید یا آن را با آب رقیق کرده، نوش جان کنید.

کاری از گروه محتوای برنافیت