شاید باورش سخت باشد اما برخی از وسایل موجود در خانه به ریه های شما آسیب می رسانند. در ادامه با این 9 وسیله بیشتر آشنا می شوید.
سفید کننده ها
ضد عفونی کننده های قوی مثل وایتکس، کلر و آمونیاک برای افرادی که ناراحتی های ریوی مثل آسم و انسداد ریه دارند بسیار مضر است و ممکن است در افرادی که حتی به آسم مبتلا نبودند تولید آسم کند و به ریه ها آسیب بزند. در اکثر موارد، شما می توانید صابون و آب را جایگزین این محصولات شوینده کنید. جرج فرید من، استادیار دانشکده ی پزشکی نیویورک می گوید: بیشتر افراد فکر می کنند که جرم های خانه باید باکتری زدایی شوند در صورتی که آب و صابون و یا حتی آب خالی، بسیاری از باکتری ها و ویروس ها را از بین می برد. اگر می خواهید یک باکتری خاص مثل آنفولانزا را از بین ببرید لازم نیست یک محلول قوی تهیه کنید، تنها کافیست یک صدم آب محلول سفید کننده بریزید.
فرش و موکت
فرش و موکت بیشتر از زمین، خاک جمع می کنند. مطالعات نشان داده است که زنان خانه داری که گرد و خاک زیادی در خانه دارند، بیشتر دچار خس خس و آسم می شوند. وقتی راه می روید، گرد و خاک از روی فرش بلند شده و وارد ریه های شما می شود. در این هنگام تنها در صورتی سرفه نخواهید کرد که ریه ی شما زیاد حساس نباشد. اگر بچه ها روی فرش بدوند، خاکی که از آنها بلند می شود، به ریه های آنها آسیب می رساند.
جارو کشیدن
وقتی اتاق هایی را که پر از گرد و خاک است جارو می زنید بسیار مراقب باشید. جارو کشیدن این اتاق ها گرد و خاک بیشتری بلند می کند. با اینکه گرد و خاک معمولا در هوا وجود دارد، افراد مبتلا به آلرژی بینی نشانه هایی از خود بروز می دهند. دکتر فریدمن می گوید: این آلرژی، یک عارضه ی شدید نیست اما آزار دهنده است. برای اینکه گرد و خاک کمتری راه بیاندازید بهتر است کف سالن را کمی مرطوب کنید تا اینکه آنها را خشک خشک جارو بزنید یا از جاروهایی که دارای فیلترهای هوا هستند استفاده کنید که موجب کاهش گرد و غبار می شوند.
زیر زمین
گرد و خاک داخل زیرزمین دارای رادون- که یک گاز طبیعی رادیو اکتیو بدون بو است- می باشد. اگر رادون از طریق شکاف های در و دیوار وارد خانه ی شما شود، به طور ناخواسته ترکیب های سمی رادیو اکتیو را وارد شش های خود می کنید. رادون دلیل اصلی سرطان ریه در میان غیر سیگاریهاست. قبل از پخت غذا از عدم وجود رادون در خانه آگاه شوید. اگر پنجره ها بسته باشند به کمک پنکه نمی توانید این گازها را خارج کنید زیرا دوباره باز می گردند. بهترین راه این است که سیستم تهویه ای به کار ببرید که بتوانید آن را در هر فصلی استفاده کنید.
سینک دستشویی
کپک هایی که در خانه ی شما رشد می کنند باعث ایجاد یا وخیم تر شدن آلرژی و آسم می شوند. این کپک ها بیشتر در جاهای مرطوب مثل زیر سینک، دور دیوار و شیشه های حمام یا دستشویی و پادری هایی که در معرض رطوبت بوده اند رشد می کند. مرحله ی اول این است که منبع رطوبت را بیابیم و آن را از بین ببریم و دومین مرحله این است که مکان هایی را که کپک، آنها را آلوده کرده شناسایی کنیم. برای جلوگیری از بازگشت مجدد کپک ها، باید وسایل را هر چند وقت یکبار تعویض کرد.
آفت کش ها
اسپری هایی که برای کنترل سوسک ها و حشرات به کار می روند اگر به درستی استفاده نشوند باعث مشکلات ریوی می شوند. دستورالعمل روی یک محصول به شما کمک می کند تا از آن بهتر استفاده کنید اما بد نیست اطمینان حاصل کنید که آیا اتاق، دارای تهویه ی خوبی است یا نه. تهویه هیچ ضرری ندارد. می توانید یک پنجره و یا چند پنجره را به طور همزمان باز کنید.
رنگ کاری
اگر می خواهید اتاق و یا وسایل خانه را رنگ بزنید، حتما اجازه دهید هوای تازه در اتاق گردش کند. وقتی در قوطی رنگ را باز می کنید و یا وقتی رنگ در حال خشک شدن است، مواد شیمیایی خطرناکی از خود منتشر می کند. این مواد شیمیایی شامل مواد آلرژی زا و یا حتی سرطان زا مثل فرمالدئید می باشند. نولن می گوید: بهتر است برای خشک شدن رنگ، یک پنکه روی پنجره بگذارید تا هوا را خارج کند و وسایلی را که رنگ زده اید بیرون بگذارید تا هوا بخورد.
اجاق چوب سوز
همه ی ما تصور می کنیم اجاق های چوب سوز یک منبع گرمازای عالی هستند اما نمی دانیم این اجاق ها، منبع آلودگی نیز هستند. وقتی چوب می سوزد، مواد شیمیایی مثل اکسید نیتروژن و فرمالدئید تولید می کند که از لوله ی بخاری بالا رفته و موجب آلودگی هوا می شود. مدل های جدید این اجاق ها تمیزتر هستند، استفاده از گاز طبیعی نیز گزینه ی بهتری می باشد. از چوب های اتوماسیون شده که برای محافظت از پوسیدگی و حشرات به کار می روند خودداری کنید چرا که آلودگی بیشتری تولید می کنند. اگر می خواهید آتش درست کنید از سوزاندن نرده های چوبی قدیمی، چوب تاب ها و یا پله ها که حاوی سم کرومات آرسنات مس می باشند خودداری کنید.
عایق کاری
خانه های قدیمی ممکن است شامل پنبه ی نسوز باشد. پیش از اینکه این ماده به دلیل ایجاد فیبروز ریوی و مزوتلیوما(سرطان بافت ها که ریه ها و دیگر اندام را تحت تاثیر قرار می دهد) در سال 1973 ممنوع شود به طور گسترده ای برای عایق کاری استفاده می شد. البته اگر این ماده در شرایط خوبی استفاده شود و یا کاملا با رنگ پوشانده شود مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر رنگ روی آنها برود باید مراقب آسیب های احتملی اش باشید. دکتر فرید من می گوید: اگر این عایق در شرایط بدی باشد یا قسمتی از آن خراب یا شکسته شود باید حتما آن را عوض کنید.
کاری از گروه محتوای برنافیت