جوش یا آکنه اتفاقی است که در مورد همه ی دختران و پسران در حال بلوغ رخ می هد. اما نکاتی در موردشان وجود دارد که آگاهی از آنها موجب درمان بهتر می شود. درمان های تجویزی و غیرتجویزی روش های موثری هستند. نکته ی مهمی که در مورد همه ی آنها وجود دارد این است که باید در درمان جوش ها صبور بود.
بسیاری از دختران نوجوان، دچار جوش های صورت می شوند و این تقریبا در مورد همه ی آنها صدق می کند. با صرف مقداری زمان و روش های درمانی مناسب، خواهید دید که به آسانی این جوش ها درمان می شوند. اما مطالبی در مورد این جوش ها وجود دارد که همه ی دختران باید از آن آگاه باشند که در ادامه به آنها اشاره شده است.
۱- شما در ایجاد جوش نقشی نداشته اید.
دختران باید بدانند که آکنه یا جوش، به هیچ وجه تقصیر آنها نیست و خارج از کنترل است. بسیاری از اوقات این جوش ها به خاطر پیتزا و پفکی که شب گذشته خورده اید، یا به دلیل درست پاک نکردن صورت شما نیست، بلکه دلیلش تغییرات هورمونی شماست که در طول بلوغ رخ می دهد. بسیاری از افراد نیز به دلایل ژنتیکی دچار جوش می شوند. بنابراین هیچ گاه به دلیل جوش های صورت در این دوران خود را سرزنش نکنید.
۲- محصولاتی که تبلیغ آنها را در تلویزیون تماشا می کنید، یک شبه عمل نمی کنند.
حتما تبلیغ های تلویزیونی را دیده اید که ادعا می کنند فلان محصول، صورت مرا یک شبه از جوش پاک کرد. این تبلیغ ها بسیار گول زننده هستند. شاید این محصولات برای از بین بردن جوش های صورت مفید باشند، اما هیچکدام از آنها یک شبه عمل نمی کنند. اگر می خواهید از داروهای غیر تجویزی برای درمان آکنه استفاده کنید، انواع حاوی بنزوئیل پروکساید آن را انتخاب کنید. این محصولات را باید حداقل به مدت ۸ تا ۱۰ هفته استفاده کنید.
۳- ممکن است گاهی برای درمان آکنه، نیاز به ویزیت پزشک داشته باشید.
اگر داروهای غیر تجویزی کارساز نباشد، احتمالا مجبور به مصرف داروهای تجویزی خواهید شد. البته در بیشتر موارد، این جوش ها با داروهای غیر تجویزی درمان می شوند اما گاهی این داروها آنقدر قوی نیستند که جوش ها را از بین ببرند. اگر پزشک عمومی قادر به درمان شما نبود، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
۴- داروهای خود را هر روز باید استفاده کنید.
داروهای شما چه از نوع تجویزی و چه غیر تجویزی باشد، باید هر روز از آنها استفاده کنید. بسیاری از شما به دلیل عجله، کمبود وقت یا هر چیز دیگر ممکن است مصرف داروهایتان را فراموش کنید. هر چه در امر مصرف داروها، مصرتر باشید، نتایج بهتری خواهید دید. بنابراین تمام تلاشتان را به کار برید تا آنها را فراموش نکنید.
۵- داروهای خود را به درستی استفاده کنید.
آیا می دانید چرا گاهی داروهای آکنه کارساز نیستند؟ دلیلش مفید نبودن آنها نیست، بلکه درست استفاده نکردن از آنهاست. از داروهای خود به درستی استفاده کنید. آنها را به میزان کمتر یا بیشتر استفاده نکنید، بینشان فاصله نیاندازید و مصرف آنها را به مدت طولانی ادامه دهید. تمام دستورالعمل های روی دارو را بخوانید و در صورت مبهم بودن از پزشک خود سوال کنید.
۶- صبور باشید، درمان آکنه نیاز به زمان دارد.
حتی اگر همه ی موارد را رعایت کنید، باز هم برای رسیدن به نتیجه حداقل به ۸ تا ۱۲ هفته زمان نیاز دارید. شاید در ابتدا تصور کنید که محصولات شما به خوبی عمل نمی کنند. حتی گاهی ممکن است دچار جوش های جدید شوید. به همین دلیل گاهی ممکن است خسته شوید و دست از درمان بردارید. اما صبور باشید.
۷- آرایش کردن مشکلی ندارد، اما حتما آن را بشویید.
حتی اگر صورت شما جوش دارد، آرایش کردن برای آن مشکلی ایجاد نمی کند. در حقیقت، آرایش، جوش را بدتر نمی کند. اما حتما در هنگام شب آرایش صورت خود را بشویید.
پیشنهاد برنافیت: علت جوش صورت بعد از بند انداختن چیست؟
۸- دختران دچار جوش بدن نیز می شوند.
جوش های بدن برای دختران بسیار آزار دهنده است و آنها را از پوشیدن لباس های باز و تاپ باز می دارد. اما خوشبختانه این مشکل قابل درمان است. شامپوهای بدن حاوی بنزوئیل پروکساید ۵ تا ۱۰ درصد بسیار مفید است. آن را هر روز به مدت یک هفته استفاده کنید. اگر نتیجه ای حاصل نشد، به پزشک مراجعه کنید. جوش های بدن سرسخت هستند و به راحتی از بین نمی روند. برای درمان آنها از داروهای تجویزی باید استفاده کرد.
۹- پس از درمان جوش ها همچنان باید درمان را ادامه داد.
پس از مدتی داروها کارساز و صورت شما صاف خواهد شد. اما به خاطر داشته باشید که حتی پس از صاف شدن پوست نیز نباید درمان خود را قطع کنید. داروهای آکنه، آنها را درمان نمی کنند، بلکه تنها کنترلشان می کنند. اگر مصرف آنها را قطع کنید، جوش های شما بازخواهند گشت. تنها ایزوترتینوئین که به آکوتان نیز معروف است، استثنا محسوب می شود. مصرف این دارو برای طولانی مدت نیاز نیست و با مصرف آن جوش ها باز نخواهند گشت.
۱۰- امیدوار باشید.
جوش ها ممکن است شما را افسرده، عصبانی و ناامید کنند. حتی گاهی بر روی اعتماد به نفس و عزت نفستان نیز تاثیر می گذارند. این احساسات کاملا طبیعی هستند، اما نباید اجازه دهید تا این حد شما را تحت کنترل خود قرار دهند. بر روی چیزهایی تمرکز کنید که احساس خوبی به شما می دهند. با اطرافیان خود در مورد این مشکل صحبت کنید. آنها درکتان می کنند و می توانند به شما کمک کنند.
حتماً بخوانید: رفع جوش صورت در خانه
سلام من ۱۰سالمه جوش زدم و جوش دماغ شکمم بعضی موقع های هم درد میگیره دلیدلش چیست ؟
لطفا زود جواب بدید ؟؟؟
سلام روزت بخیر . لطفا به دکتر پوست و مو مراجعه کن عزیزم
من الان ۳ روز به بلوغ رسیدم عالی بود
واقعا مفید بود من تازه وارد دوران بلوغ شدم و این مطلب واقعا بدرد بخور بود
علت جوش صورت دخترم چیه ؟
جوش صورت دختر ده ساله م رو چکار کنم؟
درمان جوش صورت دختر ۱۲ ساله امکان داره ؟
عالی بود….
عالی
صورتم خیلی جوش میزنه نگرانم
چشمم آب نمیخوره ک درمان موثری باشه ولی امتحان میکنم