ما از دوران طفولیت علاقه مند یا متنفر از غذاهای سرخ شده و فست فودها به دنیا نیامده ایم. این اتفاق با گذشت زمان و با ایجاد عادت های غذایی به وجود می آید. در مطالعه ای که در مجله ی تغذیه و دیابت چاپ شد، دانشمندان ادعا کردند که تغییر شیوه ی غذا خوردن می تواند واکنش بدن شما نسبت به غذاها را تغییر دهد و مغز را به سمت غذاهای سالم هدایت کند.
در این مطالعه، 13 شرکت کننده که دچار اضافه وزن بودند به دو گروه تقسیم شدند: گروه آزمایش و گروه کنترل. برای بررسی فعالیت مغز این دو گروه در هنگامی که عکس غذا به آنها نشان داده می شد، از هر دو گروه MRI گرفته شد.
سپس گروه آزمایش در یک برنامه ی مداخله ی رفتاری شرکت کردند که مواد آن شامل جلسات گروه پشتیبانی و منوهای کنترل غذا بود. هر یک از شرکت کنندگان مصرف کالری خود را 500 تا 1000 کالری در روز کاهش دادند. آنها برای مهار احساس گرسنگی نیز فیبر و پروتئین به رژیم غذایی خود افزودند.
شش ماه بعد، هر دو گروه برای اسکن دوباره ی مغز آزمایش MRI دادند ولی نتایج آن بسیار تکان دهنده بود.
محققان به این گروه عکس هایی از غذاهای پرکالری چون سیب زمینی سرخ شده و غذاهای کم کالری چون ساندویچ بوقلمون نشان دادند.
آن دسته از افرادی که در گروه آزمایش و تحت یک رژیم غذایی شدید بودند و جانک فودها و چربی های ناسالم خود را حذف کرده بودند، نسبت به گروه کنترل فعالیت کمتری در جسم مخطط خود (بخشی از مغز که با سیستم پاداش آن در ارتباط است) نشان دادند. در واقع، محققان دریافتند که وقتی گروه آزمایش تصاویر غذاهای کم کالری را مشاهده می کنند، جسم مخطط آنها دچار جهش می شود.
محققان می گویند: تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود، شرکت کنندگان بیشتری باید در این مطالعات شرکت کنند و بخش های بیشتری از مغز باید مورد مطالعه قرار گیرند. اما نکته ی جالب اینجاست که مصرف غذاها چگونه ممکن است برنامه ی کاهش وزن را تحت تاثیر قرار دهد.
و اما نتیجه ی این تحقیقات: شما می توانید به مغز خود آموزش دهید مصرف غذاهای پر کالری را کم کند. تنها باید کمی بر روی این موضوع کار کنید.
1- از خوردن غذا در بیرون از خانه بپرهیزید.
حذف غذاهای پر کالری و فست فودها یک روش سریع و اثبات شده برای حذف کالری های غیرضروری است. سعی کنید حتی الامکان از مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فودها بپرهیزید و غذاهای سالم و خانگی را جایگزین آنها کنید.
این مطلب را هم بخوانید: ۵ ماده غذایی گمراه کننده که فکر می کنید سالم است
2- با نوشابه خداحافظی کنید.
با مصرف نوشابه، تمام کالری های یک روز خود را دریافت خواهید کرد. بنابراین بهتر است از خوردن نوشابه خودداری کنید. می توانید شیرین کننده های طبیعی یا آب های گازدار را جایگزین این نوشابه ها کنید. این آب های گازدار بدون اینکه مضر باشند به شما تصور خوردن نوشابه را می دهند.
3- از مصرف فست فودها و غذاهای آماده بپرهیزید.
ممکن است فست فودها سریع و راحت آماده شوند، اما مواد مغذی که بدن شما به آنها نیاز دارد را تامین نمی کنند. علاوه بر این حاوی کالری بسیار بالا و غیر طبیعی نیز هستند.
4- از مصرف میان وعده های غیر سالم بپرهیزید.
گاهی اوقات تصور می کنید چیزی که واقعا به شما انرژی می دهد مصرف میان وعده های غیر سالم است، اما زمان آن فرا رسیده که عادت های بد را از خود دور کنید. از مصرف غذاهای ناسالم به عنوان میان وعده بپرهیزید و سعی کنید وعده های کوچک غذایی حاوی فیبر و پروتئین را جایگزین آن کنید. این میان وعده ها به شما کمک می کنند تا هنگام مصرف وعده ی غذایی بعدی گرسنه نشوید. اگر به یک میان وعده ی سالم نیاز دارید از انواع کم کالری آن استفاده کنید.
بهترین راه برای هدایت مغز به سمت غذاهای سالم این است که خود را به خوردن غذاهای سالم عادت دهید. درست است که اجتناب از غذاهای ناسالم به خصوص در ابتدای کار سخت است، اما هر چه به رژیم خود پایبندتر باشید، این کار برای شما راحت تر خواهد شد. در ابتدا قدم های کوچک بردارید و پس از مدتی خواهید دید که به زودی به مصرف میوه ها و سبزیجات عادت خواهید کرد.
کاری از گروه محتوای برنافیت
سلام دقیقا همینطوره
من یک عاشق تمام عیار فست فود ب ای سالها بودم…ک تا مرحله نابودیه کبد پیش رفتم..بلخره رژیم گرفامو ۱۲ کیلو کم کردم…وقتی وزنم اومد پایین به خودم گفتم چرا اصلا رژیمو قطع کنم؟بزار اصلا ب این سبک زندگی عادت کنم..به این مدل غذا خوردن..و جالبه الان تصور اینکه یه هات داگ تو نیم لیتر روغن کمه کم ۶ دیقه داره سرخ میشه و چنان کالری عظیمی ب خودش میگیره حالمو بد میکنه…انگار با رژیم حتی روحمم پاک شده و دیدم ب همچی سالمتر