[iconbox title=”اگر وقت ندارید…” title_align=”right” content_align=”right” layout=”boxed” align=”right” type=”vector” icon=”momizat-icon-pencil2″ icon_align_to=”title” size=”32″ icon_color=”#3e256a” ]حمله ی هراس یا پانیک جزء اختلالات اضطرابی و یک احساس ترس شدید است که به طور موقت، فعالیت های عادی فرد را مختل می سازد. شروع آن کاملا اتفاقی و به دنبال یک عامل محیطی آزاردهنده و دلهره آور می باشد. علائم آن شامل تپش قلب، عرق کردن، تنگی نفس و از دست دادن تعادل می باشد.
هیچ وقت اولین باری را که دچار پانیک (حمله ی هراس) شدم فراموش نمی کنم. من و همسرم در یک کافی شاپ نشسته بودیم. بسیار شلوغ بود. در حالیکه مشغول صحبت کردن و قهوه نوشیدن بودیم، ناگهان این حمله به سراغم آمد. احساس کردم صدای جمعیت بلندتر شد و در هم پیچید. گوش هایم شروع به وز وز کرد. بدنم به شدت داغ و پوستم سرخ شد، به گونه ای که گویی دچار تب شده ام. قلبم شروع به تپیدن کرد.
نمی دانستم چه بلایی به سرم آمده، تنها چیزی که احساس کردم این بود که روشنایی اتاق بیشتر شده و من نمی توانم بر هیچ چیز تمرکز کنم. از پارانویای حادی که در ذهنم در حال شکل گیری بود مطلع بودم. احساس کردم همه ی چشم ها به سوی من برگشته و در حال خواندن افکارم است.
دلم می خواست از کافی شاپ و از هرچه که موجب چنین مشکلی شده بود، فرار کنم. اما پاهایم سست و به صندلی میخ شده بودم. رو به همسرم کردم و تنها جمله ای که توانستم بر زبان بیاورم این بود: “می شود برویم؟ حالم اصلا خوب نیست.”
چگونه بفهمیم که دچار پانیک شده ایم؟
متاسفانه 25 درصد، یعنی یک چهارم جمعیت ایران دچار اختلالات روانی هستند. اختلال اضطرابی نیز جزء همین دسته محسوب می شود. گرچه پانیک در افراد مختلف دارای علایم مختلفی است، اما موردی که در همه ی آنها صدق می کند، وحشت و ناتوانیست. این افراد پس از این حمله تا مدت ها قادر به ترک خانه نخواهند بود.
پیشنهاد برنافیت: [button color=”orange2″ link=”https://bornafit.ir/4-%D9%82%D8%AF%D9%85-%D8%BA%D9%84%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1-%D8%AA%D8%B1%D8%B3/” align=”right” target=”_blank”]۴ قدم برای غلبه بر ترس ، هر اندازه که بزرگ باشد[/button]
چه می کردید اگر دچار پانیک می شدید؟ نکته ی مهمی که باید در ذهن داشته باشید، این است که پانیک خطرناک نیست. در این حالت افراد احساس بسیار بدی دارند، اما این احساس آسیبی به آنها وارد نمی کند. تنها کافیست اجازه دهید این دوران سپری شود. سرکوب کردن این احساسات تنها موجب بدتر شدن آنها می شود. گرچه دلیل اصلی پانیک ناشناخته است، اما درمان های حرفه ای اغلب به شکل رفتار درمانی شناختی بسیار موثر می باشد. تمرین های مدیتیشن و تمرکز حواس، برای کسب مهارت سازگاری با شرایط بسیار مفید است.
مطلب آخر اینکه گرچه پانیک من تنها با درمان حل شد، اما ورزش نیز کمک زیادی به درمانم کرد.
کاری از گروه محتوای برنافیت