بهترین غذاها برای پوست شما
مقاله در یک نگاه
حتما می دانید که افزودن غذاهای مقوی همچون سبزیجات برگ دار، شکلات تلخ و مرکبات به رژیم های غذایی، موجب مقابله با بیماری های مزمن همچون بیماری های قلبی و دیابت می شود. اما آیا می دانستید که برخی از غذاهای خاص، اثرات فوق العاده ای بر روی پوست شما دارند؟
مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد، رژیم غذایی تاثیر زیادی بر روی پوست دارد. آنچه می خورید، بر روی تعادل هورمونی شما تاثیر می گذارد، موجب آکنه می شود و التهاب را ایجاد می کند و یا از شدت آن می کاهد که همه بر روی پوست شما موثر است. می توان گفت غذایی که مصرف می کنید، به اندازه ی سرم ها و کرم ها تاثیر گذار هستند.
روغن زیتون
طبق مطالعات، افرادی که به میزان زیادی از روغن زیتون استفاده می کنند، 31 درصد کمتر از دیگران، علائم پیری را تجربه خواهند کرد. روغن زیتون نسبت به روغن های دیگر از فواید بیشتری برخوردار است. حدود 75 درصد از چربی های موجود در روغن زیتون، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو است که نقش مهمی در جوانی دارد. آنتی اکسیدان های پلی فنول که در روغن زیتون وجود دارند، از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند.
گوجه
طبق مطالعات، پوست افرادی که برای 12 هفته، 5 قاشق غذاخوری رب گوجه و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون به صورت روزانه مصرف می کنند، 33 درصد کمتر از افرادی که تنها روغن زیتون مصرف می کنند، دچار آفتاب سوختگی می شود. آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گوجه، SPF طبیعی پوست را افزایش می دهد.
شکلات تلخ
شکلات، سرشار از فلاونوئیدهای کاکائو می باشد- ترکیباتی با خاصیت آنتی اکسیدان که موجب رطوبت پوست و بهبود جریان خون می شود. افرادی که به مدت 12 هفته، پودر کاکائوی سرشار از فلاونول مصرف می کنند، پوست آنها کمتر دچار زبری و پوسته پوسته شدن می شود. برای آنکه از فواید کاکائو برای پوست خود بدون افزایش وزن بهره مند شوید، می توانید 150 کالری از کالری های مصرفی روزانه ی خود را از شکلات تلخ به دست آورید.
پیشنهاد برنافیت: شما هم عاشق شکلات هستید؟
ساردین
تنها 99 گرم ماهی ساردین، حاوی 5. 1 گرم اسیدهای چرب امگا 3 است که آن را به منبع خوبی برای امگا 3 تبدیل کرده است. ماهی های چرب، حاوی نوعی اسیدهای چرب امگا 3 به نام DHA است که ضد التهابی می باشد. جالب است بدانید که التهاب، یکی از دلایل اصلی بروز آکنه محسوب می شود.
چای سبز
افرادی که روزانه به مدت 12 هفته نوشیدنی های حاوی پلی فنول های چای سبز می نوشند، پوست صاف تر و قابل ارتجاعی تری خواهند داشت و بیشتر از دیگران از آسیب اشعه های فرابنفش در امان خواهند بود. کاتچین موجود در چای سبز، جریان خون و اکسیژن را به پوست افزایش می دهد و مواد مغذی آن را تامین می کند.
گردو
گردو، تنها آجیلی است که حاوی میزان چشمگیری از اسیدهای چرب امگا 3 است و برای گیاهخورانی که از ماهی استفاده نمی کنند، بسیار مفید است. امگا 3 موجود در گردو، آلفا لینولئیک اسید نامیده می شود. کمبود این چربی در بدن موجب اگزما (خشکی و پوسته شدن پوست) می شود.
پوست پرتقال
افرادی که پوست پرتقال مصرف می کنند، 33 درصد کمتر از دیگران دچار سرطان سلولی فلسی می شوند. جالب است که خود میوه و آب آن دارای چنین خاصیتی نمی باشند. لیمونن، ترکیبی که در روغن پوست پرتقال یافت می شود، پوست را در برابر اشعه های مضر فرابنفش محافظت می کند.
رزماری
مصرف مداوم رزماری می تواند تا 60 درصد از خطر ابتلا به ملانوما بکاهد. گیاهان، سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که از آسیب رادیکال های آزاد به پوست جلوگیری می کنند.
آب
آب، رطوبت پوست شما را حفظ و بدین ترتیب از چروک شدن آن جلوگیری می کند. یکی از دلایل مصرف آب به جای نوشیدنی های دیگر، قند آن است. قند موجود در نوشابه ها، آب میوه ها و نوشیدنی های ورزشی به شدت به پوست شما آسیب می رساند. وقتی سطح قند خون افزایش می یابد، این قندها به پروتئین های موجود در کلاژن می پیوندند و ترکیباتی به وجود می آورند که موجب افتادگی و چین و چروک پوست می شود.
فلفل دلمه ی زرد
جالب است بدانید افرادی که سبزترین و زردترین سبزیجات (در حدود250 گرم) را مصرف می کنند، کمتر از دیگران دچار چین و چروک، به ویژه در ناحیه ی پیشانی می شوند. دلیل آن نیز آنتی اکسیدان هاییست که با آسیب رادیکال های آزاد مقابله می کنند.
کیوی
این میوه ی کوچک، سرشار از ویتامین C است و تنها یک عدد کوچک از آن، 120 درصد از نیازهای روزانه ی شما را به این ویتامین تامین می کند. ویتامین C موجب تحریک کلاژن سازی، صاف شدن پوست و از بین رفتن چین و چروک های آن می شود.
تخم مرغ
تخم مرغ، میزان زیادی از پروتئین بدون چربی را به بدن شما وارد می کند. چربی کمتر برای پوست شما بهتر است. غذاهای پر چرب، موجب پیر شدن و چین و چروک پوست می شود. اما هفته ای چند عدد تخم مرغ می توان مصرف کرد؟
هویج
مصرف هویج موجب درخشندگی طبیعی پوست شما می شود. افرادی که از میوه ها و سبزیجات حاوی کارتنوئید استفاده می کنند، دارای تون پوستی زرد هستند که سالم تر از دیگران به نظر می آیند.
نخود
محققان کره ای به این نتیجه دست یافته اند که افرادی که به مدت 10 هفته از رژیم های غذایی با شاخص گلیسمی پایین استفاده می کنند، کمتر دچار جوش های التهابی دردناک و لکه های قرمز رنگ می شوند. غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا حاوی غذاهایی هستند که قند خون را افزایش می دهند و منجر به تغییرات هورمونی و آکنه می شوند. نخود، دارای شاخص گلیسمی پایینی می باشد، چرا که سرشار از فیبر و پروتئین است، در نتیجه گوارش را کند می کند و قند خون را کاهش می دهد.
کاری از گروه محتوای برنافیت